Şimdi Ara

Logitech G213 Klavye Tuş Basmama Sorunu Kesin Çözüm!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Logitech g213 klavyeniz var ve büyük ihtimalle kronik problem olan bazı tuşların basmama ya da zor basma sorunu yaşıyorsunuz. Defalarca garantiden değişim yaptığım halde aynı sorun her klavyede farklı tuşlarda vardı. Sonunda garanti sürem bitti ve söküp bakmaya karar verdim. Sorunun ne olduğunu buldum. Düzelttim ve artık klavyemle daktilo gibi değil de yumuşacık basarak yazmanın tadını çıkarıyorum. Öncelikle garantiniz devam ediyor ise sorumluluk size aittir. Klavyeyi söktüğünüz az garantiniz bozulur.

    Klavyenin nasıl söküldüğüne dair olan kısmı geçiyorum (youtube'da mevcut) Söktükten sonra tuşların olduğu kısmı ayırdınız. Eğer kart kısmında çok fazla kıl toz vs varsa temizlemenizi öneririm ben öyle yaptım fakat asıl problem bu değil o yüzden geçiyorum. Fabrikasyon hata tuş takımının olduğu plastiğin karta tam oturmaması. Evinizdeki saç kurutma makinesini alın. Söktüğünüz üst kapağı masa gibi düz bir zemine koyarak plastiği eritmeyecek şekilde fön makinesi ile iyice ısıtın. Isıttıktan sonra dik tutarak yan kısımlardan içe doğru eğerek tuşların daha aşağıda kalacak şekilde şekil almasını sağlayın. Yani space tuşunun altından ve f4 f5 tuşlarının üstünden tutup içe doğru bastırın. amaç tuşların genelini içe doğru bastırmak. yani kavisli hale getirmek. bu dediğimi dik tuttuktan sonra en alttan en üste kadar aşama aşama yapıp klavyeyi bükün. Kırmadığınız sürece hiçbir sorun yok. Kulağa saçma geliyor olabilir :D Evet ama 3 yıldır kullandığım klavyeyi bu şekilde sorunsuz hale getirdim. Fabrikasyon hata olarak üst kapak alta tam temas etmiyor o yüzden tuşlar iyice bastırmadıkça algılamıyor. Logitech nasıl böyle saçma bir mühendislik hatası yapmış hiçbir fikrim yok. Eğer anlamayan varsa ya da anlatamadıysam bana ulaşın yardımcı olurum. Kesinlikle işe yarıyor şuan hiçbir sorun yok tuşlar pamuk gibi... klavye sökme videosunun linkini bırakıyorum

    Catus Maximusyoutube
    Here's a teardown and discussion of this Logitech keyboard that is pretty low build quality . .
    https://www.youtube.com/watch?v=YIfK-4dgNSs&ab_channel=CatusMaximus







  • Merhaba benzer bir sorun için forumlarda dolaşmaya başlamıştım yazınızı gördüm teşekkürler klavyemden çok memnunum ama artık zor yazılmaya yazarken yormaya başlamıştı umarım bu çözüm işe yarar klavye tuşlarını daha yumuşak hale getirmenin bir yolu var mı bilginiz var mı.

  • anlayamadım ya instadan bana yazar mısınız aliuygarerdonmez

  • Hocam selamlar yanlardan içe doğru üst plastiğini mi yapacağım acaba tam anlamadım
  • bu klavye alınır mı halen? 900 ₺ fiyatı var.


    ya da bin lira civarına daha iyisi var mıdır?

  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    Bu klavyeler kronik olarak bu şekilde tasarlanmış. Sende de aynı sorun çıkacaktır.

  • sniper23 kullanıcısına yanıt

    indirim yakaladım anlık 400 liralara düştü, yapıştırdım bi tane. şu an kullanıyorum. gayet güzel klavye. daha önce msi vigor gk20 kullanıyordum, o buna göre daha sert. g213 daha sessiz ve yumuşak görünüyor. şimdilik beğendim.


    yeni üretim belki sorunu çözmüşlerdir ya da ileride olursa açar bakarım ben de diye düşünüyorum artık.



    ek olarak; tek sorunu led projektör gibi yanan Numlock ışığıydı, gece çok rahatsız ediyordu. Onun da üzerine siyah çıkartma yapıştırarak çözdüm ki plastik çıkartmanın altından bile ışığı gayet net görünüyor. öyle de güçlü bir ışık koymuşlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 6 Ocak 2024; 23:29:22 >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    Pek sanmıyorum. Logitech geçmişte bu planlı eskitme olayını yapan bir şirketti. Şimdi farklı olacağını düşünmüyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.