Şimdi Ara

LOAD CELL yükselticisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Loadcellin çıkışını ADC ye yükseltmeden versem doğru sonuç elde edermiyim?? ADC 10 bit olacak.LOADCELL maksimum yükte 30mV veriyor sanırım.Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

    Antrakta yükselterek yapmış sinan.htm diye bi adreste görmüştüm.
    yükseltmesek olur mu?



  • 30mV luk bir seviye gürültülere aşırı açık bir cihaz olacaktır. Yükseltilmese de belki olabilir ama çevre şartlarından çok etkilenen ve rastgele sonuçlar veren bir alet olacağına da emin olabilirsiniz. Bu yükseltme işlemini de :
    http://www.antrak.org.tr/gazete/102002/adnan.htm
    linkindeki arkadaş , OP07 gibi düşük gürültülü 2 adet opamp ile yapmış. buradan anlamamız gereken ise , ADC nin doğru düzgün kararlı çalışması için kuvvetlendirmenin şart olduğudur.
    Atıyorum dışarıdan 2mV luk bir gürültü 10mV luk bir sinyale veya voltaja bindiğinde %20 hata manasına gelir. ancak mesela 200mV un üzerine de bu 2mV gürültü binseydi %0.5 hata anlamına gelirdi. yani 20 katlık bir kuvvetlendirme ile %20 olan hatalı ölçüm %0.5 e indirgenmiş olur... Hatta ve hatta bu kuvvetlendiricinin Load-Cell in hemen dibine yerleşmesi ve sağlam ve çok kaliteli bir kablo ile devreye taşınması gerektiğini de tahminle söyleyebilirim.

    Saygılar.




  • untayk haklısın! gürültü açısından hiç düşünmemiştim. işibn kolayına kaçmak gibi bir huyum var maalesef.Saygılar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.