Şimdi Ara

Lise Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,izninizle size lise seçimi hakkında bazı sorular yöneltmek istiyorum.
    Başlıktan da anlayabileceğiniz üzere lise seçmek istiyorum,İstanbul`da oturuyorum puanımda 495 - 496 civarı (İngilizce sorusu iptal olmadan önce 494 idi,şu an tam olarak bilmiyorum ama aşağı yukarı 496 civarı olacaktır diye tahmin ediyorum)

    Genel olarak pek sosyalliği ve arkadaşçıllığı seven bir insan değilim.Sayısal derslerim iyi olmasına rağmen Fen`i,özellikle fiziği pek sevmemekteyim,deneyler vb. şeyleri de sevmem.Müfredat olarak matematiğim gerçekten iyidir,ama burada da geometriye cebir kadar kanım ısınmamakta.Ayrıca olimpiyatlara da pek sıcak bakmıyorum.

    Sözel yönden bakarsak da dil öğrenmeye çok hevesliyim ve bunu istiyorum.Dil,Tarih,Coğrafya üçlüsünü çok seviyorum,araştırmalar vs. de yaparım.Her ne kadar bu konularla ilgili gelecekte aklıma bir meslek fikri gelmese de bu konuları seviyorum açıkçası.

    Bu listede benim aklımda olan ve genel olarak konuşulan liseler.Atatürk ve Çapa gibi fen liseleri de aklımda ama onları buraya yazmadım,öneriyorsanız her türlü yoruma açığım.Taban puanları ve YEP puanları tam olarak açıklanmadı,bu liselere kesin olarak gidip gidemeyebileceğimi de bilmiyorum,ama olasılığı var.

    1- Özel Fatih Lisesi (Bu okula istersem kesin gidiyorum ve bu okula bir sempatizanlığım kesinlikle yok)
    2- Bahçeşehir Lisesi (Bu okulu çok duydum)
    3- İstanbul Erkek Lisesi (Bu okulun sayısal ağırlıklı olduğu söyleniyor,zaten Almanca dersi var)
    4- Galatasaray Lisesi (Fransızca dersi ve birkaç tane ek dil dersi varmış,onun harici sayısal ağırlıklı olmasa da sayısal bulundurmakta ve sözel de bulundurmaktaymış)

    Aslında yabancı liseleri de duydum,ama şu an bilgiden tamamen yoksunum.Sadece şu liseye git demek yerine daha ayrıntılı açıklarsanız çok minnettar kalırım.Yorumlarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MYusufErkus -- 27 Haziran 2015; 17:03:16 >







  • Bahçeşehir istiyorsan devlet lisesi
    Devlet lisesi istiyorsan da özel yazamazsin özel istiyorsan biran önce kaydol
    Yerinde olsam Bahçeşehir yazardım özel okul olarak çünkü sana uyuyor
    Ama devlete kesinlikle ama kesinlikle Atatürk fen
    Sosyal olmayan adama anadolu lisesi olmaz arkadaş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahçeşehir fen lisesi olimpiyat ağırlıklı vb. bir programı var diye biliyorum,yanlış mıyım.Ayrıca neden Atatürk Fen Lisesi olması gerektiğini açıklar mısınız? Ayrıca çok sosyal değilim,evet lakin bunun anadolu lisesi ile alakasını açıklayabilir misiniz? Sonuç olarak biraz açıklama yaparsanız çok minnettar kalırım.Şimdiden teşekkürler,saygılarımla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.