Şimdi Ara

LİSE EĞİTİMİ BU ÜLKEDE GEREKLİ MİDİR?ALTERNATİF?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bence ilk 8 yıllık müfredat daha da ayrıntılı anlatılarak(neredeyse lise düzeyinde özellikle de son 3 yıl) iyi bir liseden mezunu olmuş birinin seviyesine erişilebilir.Fazladan sınav sıkıntı ve stresine de girilmemiş olur!Sizce başka alternatifler de olabilir mi??Teşekkürler...



  • açık liseye git salla salla bitiriosun
  • Açık lise değil Fen lisesi çıkışlıyım ama yine de gerek görmüyorum!
  • Varya uzun zamandır dusundugum bıseydı ya.Sımdı ulkede egıtım bakanı sadece sınav sıstemını degıstırıp sonrakı 5 yıl boyunca bos oturdugu egıtımcılerın sozlerıne dıkkat etmedıklerı ıcın bu ulkenın lıse mezunları hayatlarının sonuna kadar gerekmıcek bırsuru ıvır zıvırla dolduruluyor.Evet unı kontenjanı az gıtmek ısteyen cok sınav sart ama madem en sonunda ıs sınava dayanıyor, dersaneler son sene doluyor, o zaman su cocuklara gereklı bırseyler ogretın ya aradakı 3 senede.Teste dayalı egıtım sonucu sadece ogretılenı ogretme yuzunden lısedekı ınsanların kendı hayat goruslerı ıle ılgılı sıkıntıları ve devamında unıversıtede zarzor atlatılan ozguven problemlerı olusuyor.Anadolu lısesı dıyosun ıng ogretemıyosun 3 yılda haftada 5 saat ezber gramer ıngılızce... Hersey ezber ezber yaratıcılık sıfır.Bı cozum nasıl olabılır gercekten kafa patlatan varsa buraya bır ıkı satır yazsın tartısalım
  • 15 Yaşında üniversite öğrencisi olurlar artık.
  • anl66 gerekli zeka ve donanıma sahip öğrenciler alınıyor üniversiteye 15 yaşında sen merak etmeyesin!Teşekkürler batuhanmm doğru söylüyorsun...Başka?
  • Baska ulkelerde ozellıkle amerıkada 14 yasında tıp egıtımı alan ogrencıler var sımdı sen ogrencının zekasını olcemıyosun ve onu salla ya sunu 12 ye tamamlıyalımda hıc degılse egıtım oranı kagıt ustunde artsın barı ulkede dersen olur boyle.Tabı bu verdıgım ornek orda bıle 100 taneyı gecmez ama burda ınsanların ne yetenegı olculur ne zekası ne elının neye yatkın oldugu o yuzden ısını sevmeyen hatta beceremeyen bır suru ınsan var ulkede.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İnciİzmir

    Arkadaşlar bence ilk 8 yıllık müfredat daha da ayrıntılı anlatılarak(neredeyse lise düzeyinde özellikle de son 3 yıl) iyi bir liseden mezunu olmuş birinin seviyesine erişilebilir.Fazladan sınav sıkıntı ve stresine de girilmemiş olur!Sizce başka alternatifler de olabilir mi??Teşekkürler...



    12 yasindaki cocuga trigonometri,integral gibi konular mi ogreticen?
  • Gerekli eğitim kurumu açılır ve gerekli kişiler seçilebilirse neden olmasın?
  • Tabıkı 12 yasındakı adama ıntegral anlatman tabıkı mantıklı degıl ama benım asıl ısrar ettıgım konu hayatı boyunca gercekten doktor olmak ısteyen bır adama 18 yasına gelınce anlatmakta o kadar mantıklı.Ayrıca kesınlıkle bızım ulkedede her yas grubundan 50 60 tane gercekten ozel egıtılmeye layık cocuk cıkar cok rahat.Tabı amerıka gıbı bu ısı cok buyutup bu cocukları dunyanın her tarafından toplamaya kalkarsan bu sayıyı 5e de katlarsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batuhanmm

    Tabıkı 12 yasındakı adama ıntegral anlatman tabıkı mantıklı degıl ama benım asıl ısrar ettıgım konu hayatı boyunca gercekten doktor olmak ısteyen bır adama 18 yasına gelınce anlatmakta o kadar mantıklı.Ayrıca kesınlıkle bızım ulkedede her yas grubundan 50 60 tane gercekten ozel egıtılmeye layık cocuk cıkar cok rahat.Tabı amerıka gıbı bu ısı cok buyutup bu cocukları dunyanın her tarafından toplamaya kalkarsan bu sayıyı 5e de katlarsın.



    Ustun zekali cocuklarla ilgili kurumlar mevcuttur ulkemizde.

    Doktor veya avukat olacak kisiye integral anlatman tabiki mantiksiz ama ogrencileri secebilmek icin bu konulari bilip bilmemene gore eliyorlar.Bu ulkede 10000 tane doktor olmak isteyen ogrenci varsa universitelerin toplam 1000 kontenjani var.

    Neye gore elenmeliler,neye gore secilmeliler?

    İnciİzmir:Lisede zaten cogu konu cogu kisinin ilerki yasamlarinda isine yaramiyor niye ilkokulda gosterilsin?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: İnciİzmir

    Arkadaşlar bence ilk 8 yıllık müfredat daha da ayrıntılı anlatılarak(neredeyse lise düzeyinde özellikle de son 3 yıl) iyi bir liseden mezunu olmuş birinin seviyesine erişilebilir.Fazladan sınav sıkıntı ve stresine de girilmemiş olur!Sizce başka alternatifler de olabilir mi??Teşekkürler...



    Ogrencileri eleyebilmek icin zaten cok agir konulara ve cok genis bir bilgiye sahip olmalarini istiyorlar,bunlari siz ilkokulda ogretin demek abesle istigaldir.
  • Şu anda lise okuyan 5 milyon insan var Türkiye'nin liseyi kaldırması halinde 5 milyonluk bir işgücü yaratması lazım. Eğer Lise kalkarsa artacak olan bu işsizliğe de çözümün var mı?
  • Made ın turkey:Bır usttekı yazıyı okursan sınavın olması gerektıgını yazdım zaten.kontenjandan fazla ogrencının oldugu her ulkede sınav var ben sınava degıl (aslında karsıyım ama care yok gıbı duruyor) sınavda sorulan soruların 4 yıllık mufradata dagıtılıp gene ısın en sonunda son sene hazırlanılmadan olmadıgı sıstemın sacmalıga karsıyım. Madem son sene mantıgı var arada ıse yarar seyler ogretılmelı 1.sorun bu ıse yarayan bılgılerle dolu ozguven sorunu olmayan ve kendı kendıne dusunebılen ınsan yaratmak.
  • Sana üniversite eğitimi gerekli midir diye sorsam?
    Lise temel eğitimdir lisede öğrencilere mesleğini uygulamalı olarak öğretirsin.Üniversite genel olarak teoriktir.Düz lise,anadolu lisesi gibi birçok gereksiz bilgiler öğreten liseler yerine lise boyunca doğru dürüst meslek öğretilseydi üniversiteye şimdiki kadar gerek olmayacaktı.Lisede meslek öğretmek yerine 4 yıl test çözdürmenin mantığı ne?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Indigo -- 3 Haziran 2010; 3:27:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İnciİzmir

    anl66 gerekli zeka ve donanıma sahip öğrenciler alınıyor üniversiteye 15 yaşında sen merak etmeyesin!Teşekkürler batuhanmm doğru söylüyorsun...Başka?


    İşte o zaman o gerekli zeka ve donanımı aramak zorunda kalmazlar.
  • Bırakalımda o yaşta çocuklar çocukluklarını yaşasınlar. Şuanda bile SBS ile o kadar çok yük var ki üzerlerinde. Çocukları zombileştirmeyelim. O kadar konuyu zaten bitiremezler. Matematiğin temeli zaten İntegral, türev, fonksiyon, limit, trigonometridir. Zaten bunları o yaşta bir çocuğa veremezsin. Amerika'da 15 yaşında okuyan çocukları örnek veriyorsun. Zıttını çok rahat ispatlanabilir. Anlayacağın onlar istisna. Herkese süper zeki olarak bakamazsın.
  • herkesi dahi falan sanıyosun heralde? millet öğrenmesi gereken şeyleri bile öğrenemiyor kaldı sen ne öğreticeksin.

    benim önerimse, 6. sınıftan sonra çocuk bir dal seçmeli ve sadece o dalı görmeli.anlatım bozukluğu paragraf coğrafya tarih falan uğraşmayacak.böyle olursa zaten üni olmadan herkes bir dalı iyi öğrenir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oviedo
    herkesi dahi falan sanıyosun heralde? millet öğrenmesi gereken şeyleri bile öğrenemiyor kaldı sen ne öğreticeksin.

    benim önerimse, 6. sınıftan sonra çocuk bir dal seçmeli ve sadece o dalı görmeli.anlatım bozukluğu paragraf coğrafya tarih falan uğraşmayacak.böyle olursa zaten üni olmadan herkes bir dalı iyi öğrenir.

    Yav sorun lıse egıtımının gereklı olması degıl bence lısede ogrencıyı kendını daha ıyı ıfade edecek hale getırmek olmalı,Sonucta 6. Sınıfta cocugun sectıgı bolume gore onu egıtırsen o ıs hepten sıkıntı.Cunku o,o cocugun kendı aldıgı karar olmıyacagı gıbı olsa dahı 50 kere degıstırebılecegı bır karar olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.