Şimdi Ara

Lise Bitirme Tezi İçin Yardım (Elektronik)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
4.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, ben Sagiri. Üniversite 1.sınıfta kredi almak için özel bir programda okuyorum ve yardıma ihtiyacım var. Diplomamızı alabilmemiz için en iyi olduğumuz ders hakkında deney bazlı kısa bir tez yazmamız gerekiyor. Elektroniğe ilgi duyduğum ve en iyi dersim fizik olduğu için konumu elektromanyetizm alanında seçtim. Bu alandaki çoğu deneyde olduğu gibi bir osiloskopa ve sinyal jeneratörüne ihtiyacım vardı. Okulumuzda bu araçlar olmadığı için kendim yapmayı denedim, başarılı da oldum, ancak hata oranı %2'nin üstünde olduuğu için verilerim kabul edilmedi. Elektronik devrelerle uğraşan herhangi bir tanıdığımız yok ve üniversiteler de kapalı. Ankara ve Mersin'deki bütün maker atölyelerini aradım ancak hiçbirinde bunlar yoktu, sorduğum elektronikçiler hepsi de beni tersledi. Sizce bakabileceğim başka bir yer var mı veya Mersin/Ankara'da oturuyorsanız bana bu araçları kiralayabilir/kullandırabilir misiniz? Gerçekten yardıma ihtiyacım var ama kime danışmam gerektiğini bilmiyorum.


    Not: Dilerseniz projenin detaylarını PM olarak söyleyebilirim. Akademik dürüstlük politikasına göre detayları açık yerlerde paylaşmam yasak yoksa başım derde girebilir.


    Simdiden bunu okumak için zaman ayırdığınızdan dolayı teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sagiri -- 10 Haziran 2021; 1:1:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Konuya oy verdim. Umarım birileri yardım eder.

  • bu ne nasıl bi yerde okuyon sen bu nasıl bi lise yav.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • scientia kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam. Umarım bulurum yoksa verdiğim bütün emek boşa gidecek.

  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt

    IBDP öğrencisiyim. Uluslararası geçerliliğe sahip bir diploma almaya çalışıyorum :)

  • Çabanı taktir ettim gerçekten . Youtube de murat sen i aratıp bulup onunla irtibata geçersen yardımcı olacağına inanıyorum . İstanbulda olsan seve seve bende yardım ederdim .
  • Teşekkür ederim, düşünmeniz yeter :) Murat Sen'e e-mail üzerinden ulaşmaya çalıştım, şimdi haber bekliyorum. Bir gelişme olursa buraya yazarım.

  • Sagiri kullanıcısına yanıt
    Tamamdır :) kendisi elektrik elektronik bilgisi konusunda türkiyede sayılı kişilerdendir . İnşallah yoğun zamanı değildirde size yardımcı olabilir .
  • Konu günceldir.

  • Konuyu öne çıkardım. Umarım gereken desteği bulursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunları kullanabilen lise öğrencisi görmek beni mutlu etti. İzmir veyahut Manisa çevresinde olsanız yardımcı olabilirdim. başarılar dilerim.

  • Öncelikle bu isteklilik için gerçekten teşekkürler. Evlatlarımızın, gelecek neslin tamamen hayattan vazgeçmemiş olması evlat sahibi olan bizlere gurur veriyor.

    Ancak benim aklıma takılan şöyle bir durum var. Kısaca (Detaylı değil) yaptığım araştırma ile söz konusu IBDP programının kolejler bünyesinde olduğunu gördüm. Aynı zamanda cihazların çalışma kapasitelerine göre fiyatlarının ortalama 2000-4000 TL civarında olduğu görülüyor. Bu koşullarda okulun bu imkanları sağlaması neden mümkün değil. Kaldı ki söz konusu cihazlar bir projede kullanılıp ardından atıl hale gelecek cihazlarda değil.

    Kaldı ki üniversite bünyesinde yapılan doktora çalışmalarında dahi gerekli cihazlar için ödenek çıkartılır, temin etme yoluna gidilir.

    Bu konularda bir çalışma, dilekçe ile bildiri v.s. gibi bir yol var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zor konu seçmişsin değiştirme imkanın varsa değiştir, git mekanik ile ilgili bir konu seç. Newton dinamikleri üzerine yaz tezini.

  • Konu öne elden bu geliyor kardeşim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lisede bitirme tezini ilk defa duydum
  • Televizyon tamircilerine bir bak onlarda olması gereken bir cihaz ama çoğunda yoktur ezbere tamir yapıyorlar ama mutlaka bir yerlerde vardır
  • bir direncin bile yüzde 5 10 hata payı var yüzde 2 çok gaddar.

  • Sadece osilaskop ve pwm arıyorsan çoğu meslek lisesinde var bu cihazlar. Ozellikle elektrik-elektronik bölümlerinde. Dışarı çıkaramazsın ama rica edersen atölyelerinde istediğin kadar kullanabilirsin. Su an okullarda pek kimse yok ama teknik öğretmen olan bir idareci bulursan sana yardımcı olacağını düşünüyorum.
  • Öncellikle konuyu öne çıkaran herkese teşekkür ederim.


    @harmek


    Teşekkür ederim hocam, düşünmeniz yeterli :)


    @slowfood


    Hocam dediğiniz konuda çok haklısınız ancak okuduğum okul genellikle sosyal beceri ve fiziksel başarı odaklı bir kurum, benim gibi tamamen mühendisliğe odaklanmış insan sayısı eldeki parmak sayısını maalesef geçmiyor. Okula geldiğimizden beri adam akıllı Maker kulübü açmaya çalışıyoruz, daha geçen sene zar zor açtırdık hala kulübe ayrılmış bir sınıfımız veya yeterli bir bütçemiz yok. Bu sene zaten mezun olacağım ve pandemi dolayısıyla yüzyüze eğitim gerçekleşmediği için okulla daha fazla uğraşmak istemiyorum. Mezun olunca eğitime, özellikle pratik tarafına, gerekli ilgiyi gösteren bir yere gitmeyi istiyorum.


    @Xakler


    Yazımız ileri düzey araştırma içermeli, yani müfredatımız içinde detaylı değinilmiş konulara girmemiz pek önerilmiyor. Kaldı ki mekaniğim iyi olsa bile gerçekten hiç sevmiyorum. Eğlenceli veya ilgi çekici olarak tanımlayabileceğim bir alan değil maalesef.


    @Zihnin Geleceği


    Tam olarak bitirme tezi değil ancak Türkçe en iyi çevirisi bu. Sonuç olarak teslim edip, geçer not almadan sınıfı bitiremiyorsunuz. Detaylı lab. raporu ve teorik analiz odaklı bir yazı diyebiliriz.


    @birhacettepeli


    Uluslararası standartlar çerçevesinde bütün komponetleri test edip, işlemi onların hata oranına göre gerçekleştiriyoruz zaten. Benim yapdığım gereçlerde hata oranını hesaplamak çok mümkün değil kalibre edilmiş cihazlarla test edemediğim için.





  • Anladım hocam, öneriniz için teşekkürler. Pazartesi günü araştırırım.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.