Şimdi Ara

Lisanslı Programı Farklı PC ye Aktarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar; Elimde bulunan ve daha önce kullandığım notebook da ki lisansı (anakart yandı ve yeni notebook almak zorunda kaldım) başka bir notebook a taşımak istiyorum.
    Yeni aldığım notebook a programı kurdum ve çalıştırdım. Karşıma çıkan lisans onay penceresinde bana verilen sistem kodu ile daha önce kullandığım lisans kodu uyuşmuyor. Tabi ki uyuşmaması gerekiyor. Benim anladığım kadarıyla daha önceden oluşturduğu sistem kodunu MAC adresini referans alarak oluşturuyor. Yeni aldığım sisteme eski notebook üzerindeki MAC adresini aktardım ama nafile kodun değişmesine etki bile etmedi. Sizin bildiğiniz değiştirmem gereken başka ne olabilir?

    -Bu yapacaklarım sanırım yasal çünkü daha önce para vererek aldığım lisansı tekrar kendim ve tek bilgisayarda kullanarak devam etmek istiyorum. Lisansı ister A bilgisayarıma kurarım istersem B bilgisayarım. Burada hukuken bir sıkıntı oluşur mu?



  • Microsoft'un lisanslama mantığına göre lisansları başka bilgisayara aktarmak yasal değil. Sadece kutu (box) lisans türünü başka bilgisayraa aktarabilirsiniz. Laptoplardaki lisanslar genelde oem ve aktarılamayan lisanslardan...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.