Şimdi Ara

Lipo Pil kullanılan rc arabalarında li-on pil kullanılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, henüz daha rc dünyasına yeni giriş yapmış oluyorum. Bu alanda haiboxing ravage 16889 ve wltoys 14401 araçlarını aldım yanlarında araca ait 1 adet Lipo Pil geliyor fakat ben yinede yedek pil almak istiyorum ama bir türlü Lipo Pil satan yer bulamadım. Lipo pili geçtim lion pil bile neredeyse zor bulunacak. Şimdi sormak istediğim konu şu: Ben bu Lipo Pil ile gelen rc araçlarına Lipo Pil takmak yerine li-on pil takarsam herhangi bir sorun olur mu veya çalışır mı bu konuda bilgisi olanlar bana ulaşabilir mi? Ayrıca Lipo Pili şarj etmek için illa imax b6 gibi şarj cihazlarından mı almamız gerekiyor?




  • Çalışır. Hatta lion pil daha iyidir. Lipo piller tam bir fiyasko. Wltoys'ta 35A esc var imiş. 2S 2200mah lipo olduğu yazıyor. Kullanım süresi 5dk. yazıyor. Bu nasıl saçmalık ? Böyle pil mi olur ? Onun yerine Power-xtra 25p lion alın. Rahatça 1 saat kullanın. Lipodan daha ucuz. Sarj işi lipodan çok daha ucuz. Lipodan daha güçlü. Haiboxing'ta 1000mah pil varmış. Hangi tür lion pili alırsanız alın, araç ile gelen lipodan kat kat iyi olacaktır. Bu pilleri bulamamanıza şaşırdım. Google'a yazınca yüzlerce alternatif çıkıyor. Tavsiyem şu ; herhangi bir power-xtra, panasonic, sanyo vb. lion pil alın. Keyfinize bakın. Lipo piller bu hobiden soğutur anca.

  • Amphitritel kullanıcısına yanıt

    hocam çok teşekkürler lakin gerçekten bilmiyorum her yere baktım lion dahi olsa zor yani AliExpress ve trendyolda bir 2 ilan gördüm sadece

    trendyol.com
    Orion Wltoys Uyumlu 7.4v 18650 Li-on 15c 2000 Mah T-plug Soketli Oyuncak Pili Fiyatı, Yorumları - Trendyol
    https://www.trendyol.com/orion/wltoys-uyumlu-7-4v-18650-li-on-15c-2000-mah-t-plug-soketli-oyuncak-pili-p-151993729?boutiqueId=61&merchantId=210965



    Bunlar var. Sizin tavsiye ettiğiniz pillerin linkini atabilirseniz çok müteşekkir olurum





  • Sluscer S kullanıcısına yanıt

    640 lira nedir yaw ? Buna gerek yok. İçindeki pilleri kendiniz alın, kablosunu bağlayın, 400 lira kar edin. Bahsettiğim pil şu ;



    www.google.com
    power-xtra px18650-25p - Google Alışveriş
    https://www.google.com/search?q=power-xtra+px18650-25p&sca_esv=600090652&tbm=shop&sxsrf

    Hangi site size uygunsa, oradan alın. Tanesi ortalama 120 lira. Sizin araçlar 2S olduğu için, 2 tane lazım. 240 lira. 10cm'lik kablo için ekstra 400 lira vermeye yok diye düşünüyorum. Zaten linkini verdiğinizin içinde 2 tane bu pillerden var. Ama kötüsü vardır. Tanesi 50 lira olan uyduruk pillerden büyük ihtimal.





  • Amphitritel kullanıcısına yanıt

    anladım teşekkürler. Bir de yani genelde şey duydum li-on pilin çekim akımı rc arabalarına güç veremez diye duydum c değeri yani. Ayrıca bunu nasıl birleştireceğim hakkında bilgi verebilir misiniz hangi kablolarla yapmam gerekecek bilmiyorum.

  • Sluscer S kullanıcısına yanıt

    Hatta şimdi aklıma geldi. Aspilsan var. piladam testini yapmıştı. Gayet başaralı sonuç vermişti. Tanesi 80 lira. Hatta 4 alıp bağlasanız, o araçları rahat 2 saat sürersiniz.

  • mesela 2 tane 12c lik pili bağlayınca 24 c mi yapıyor mantık bu mu

  • Sluscer S kullanıcısına yanıt

    C değeri ile uğraşmayın hocam. Max. akıma bakın. Elinizdeki WLtoys içinde 35A esc var. Byük ihtimal 20A'lık bir motor vardır. Linkini verdiğim power-xtra pil zaten rahat 35A verebiliyor. Güç yetirememe gibi bir sıkıntı yok. Araçla gelen pil kesinlikle power-xtra'dan daha güçsüz ve kapasitesi daha düşüktür. Hesap basit ;


    Lipo 2200mah - Kullanım süresi 5dk.

    Lion 2500mah - Kullanım süresi 50dk.


    Buyrun kanıt ;


    https://www.youtube.com/watch?v=6ZudbdYYe_A


    Bağlantı için ne sorduğunuzu tam anlamadım. 2 pil birbirine bağlanacak sadece. + kutup ile - kutup bağlantı yapılacak.





  • Sluscer S kullanıcısına yanıt

    Paralel bağlarsanız ; 24c yapar, doğru. Seri bağlarsanız, yine 12c olur. O size kalmış. 4 adet 18650 pil alsanız ; 2seri-2paralel bağlantı yapsanız ; hem kapasite 2 katına çıkar. Hem güç 2 katına çıkar.

  • Evet kullanilir ama çok performanslı olmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.