Şimdi Ara

Linux uzmanlarından projeye destek talebidir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arakadaşlar bir süredir hobi maksatlı farklı router cihazları açık kaynak firmwareler ile özelliklerini geliştirmek üzere denemelerim oldu.
    Bu maksatla referans kabul edilebilecek openwrt ve türevleri üzerinde araştırma yaptıkça bazı profesyonel ürünlerin sektörde biraz daha güçlü işlemci ve nand flash bellek ile daha geniş ve yönetilebilir ağ ortamları için cihazlar geliştirdiklerini gördüm. Mikrotik, Ubiquiti, EnGenius, PC Engines vb... ürünler donanım + kendilerine has firmwareler ile ciddi paralara cihazlar satmaktalar.

    Burada yapmak istediğim enerji verimli mini bir board ve işlemci üzerine gerekli şekilde bir ddr ram ile birlikte düşük kapasiteli bir pcie ssd kart takmak aynı kasa içinde pcie 5ghz destekli bir kart ile birlikte bir router mantığında cihaz geliştirmek. Burada bu ağ yapılandırma ve ayarları için arka planda debian gibi bir linux dağıtımı tercih edilebilir. (Bknz.http://www.debwrt.net/ )

    Konuyla ilgili referanslar (https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_router_firmware_projects )

    OpenWrt – Customizable FOSS firmware written from scratch. Features a combined SquashFS/JFFS2 file system and the package manager opkg[1] with over 3000 available packages (Linux/GPL).
    Commotion Wireless – FOSS mesh networking
    DD-WRT – Based on OpenWrt code, paid and free versions available[2]
    Gargoyle – Gargoyle is a free OpenWrt-based Linux distribution for a range of Broadcom and Atheros chipset based wireless routers.
    libreCMC – libreCMC is an FSF-endorsed derivation of OpenWRT with the proprietary blobs removed.[3] The LibreWRT team joined libreCMC in 2015.
    Roofnet project for Wireless community networks
    DebWRT – Debian on embedded devices combines the Linux kernel from OpenWrt and the package management system from Debian (Linux/GPL).[4]
    HyperWRT – Early power-boosting firmware project to stay close to official WRT54G and WRT54GS firmware but add features such as transmit power, port triggers, scripts, telnet, etc. HyperWRT was succeeded by Tomato and is no longer being maintained.
    Tomato – HyperWRT-based firmware. Features advanced QoS as well as Ajax and SVG graphs.
    Earthlink's IPv6 firmware – IPv6 feature added to original Linksys firmware
    Zeroshell – Routers and bridges with VPN, QoS, load balancing and other functionalities

    Bunların haricinde bu ana dağıtımlardan oluşturulan çatallamalar da mevcut. Asus Wrt, Asuswrt Merlin, Tomato Shibby vb...

    Burada çalışmaya katılmak isteyecek arkadaşlar ilk olarak toplanması gereken donanımların tespit edilmesi ile başlayabiliriz. Çin'den veya ABD'den getirmek üzere bu konuyla ilgilenebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uisik34 -- 29 Nisan 2016; 15:42:18 >







  • Donanım olarak raspberry pi computqble mıdül kullanılabilir. Yanlış hatırlamıyorsam 900mhz4 çekirdek vardı onda da. Prototip hazırlandıktan sonra seri üretim için elements14 ile görüşülebilir. 5000 sipariş ve üzerine özel üretim kartlar yapabiliyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • udoo ya da bakabilirsiniz

    http://www.udoo.org/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CarnageTR

    Donanım olarak raspberry pi computqble mıdül kullanılabilir. Yanlış hatırlamıyorsam 900mhz4 çekirdek vardı onda da. Prototip hazırlandıktan sonra seri üretim için elements14 ile görüşülebilir. 5000 sipariş ve üzerine özel üretim kartlar yapabiliyorlar.

    Kartı inceleyeceğim ancak ticari bir amaç olmadığından 5000 üzeri bir kart gibi bir düşüncem yok. Genel amaç mini pc bir kasa mantığında hastane havaalanı gibi yerlerde güvenlikli hotspot ağlarını yönetecek veya ne bileyim bir vpn firewall mantığında çalışacak ara cihazlar üzerine kendi protokollerimizi yazdırıp bir açık kaynak arayüz geliştirelim diyorum. işlemci ve ram açısından güçlü bir altyapıya sahip proje yapalım
    http://routerboard.com/CCR1036-12G-4S-EM




  • quote:

    Orijinalden alıntı: joshua00

    udoo ya da bakabilirsiniz

    http://www.udoo.org/

    http://www.alibaba.com/products/F0/router_mainboard/CID708045------------------------------1134-5853,19049-5822,19048-8170--------------------------------------------------------ATTR-1134-5853,ATTR-19049-5822,ATTR-19048-8170.html?spm=a2700.7724838.0.0.VDsI7U

    Ben genelde buralara bakıyordum o tarafa geçen arkadaşlardan rica ederiz shezhen hohg kong veya taiwandan teset amaçlı bir anakart getirtebilirim die düşünmüştüm. bu anakart üzerine entegre edilecek efendim işte mmc kart mı olur ac1900 bir wifi kart mı olur neler seçeriz o konuda biraz görüş istiyorum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.