Şimdi Ara

linux oyun desteği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • linuxa geçmek istiyorum steam oyun desteğini bi hayli genişletti fakat bf 1 gibi oyunların desteği mevcutmu değilsede oynayabilmek mümkünmudur ?



  • Bf1 vs yok.

    Bunları Linux'ta oynamaya çalışmak mantıksız.Eğer illa Linux'a geçeceğim diyorsanız dual boot yapın.Steam'de Linux destekli olan oyunları oynarsanız,sadece Windows olanlar için de yine Windows'u açarsınız.
  • Maalesef bf1 oynaman şu an için imkansız. Kaldı ki linux'ta oyun desteği hala yeterli değil. Windows bu konuda hala tek tercih bana göre. Linux'u deneyip keşfetmek istersen yapman gereken dual boot ayarlamak ya da usb üzerinden live versiyonları çalıştırmak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dragonfly23

    Maalesef bf1 oynaman şu an için imkansız. Kaldı ki linux'ta oyun desteği hala yeterli değil. Windows bu konuda hala tek tercih bana göre. Linux'u deneyip keşfetmek istersen yapman gereken dual boot ayarlamak ya da usb üzerinden live versiyonları çalıştırmak.

    Çokta yetersiz değil aslında.



    https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=6670.0



    Hele günümüzde sadece Dota2,Cs Go,Rocket League vs oynayanlar baya çok.Bunların Windows'la uğraşmalarına gerek yok.AAA yapımlarda mevcut Linux'ta.



    Ama tabiki ben her çıkan oyunu oynarım diyecek kişi Windows kullanmalı.




  • Mesele şu ki o berbat driverler ile destek verilen oyunları oynamak da çok mümkün olmuyor. Hem windows hem linux desteği olan oyunlarda windows çok daha iyi performans veriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dragonfly23

    Mesele şu ki o berbat driverler ile destek verilen oyunları oynamak da çok mümkün olmuyor. Hem windows hem linux desteği olan oyunlarda windows çok daha iyi performans veriyor.

    Eskiden dediğiniz çok barizdi.Şimdi güzel bir şekilde OpenGL portu yapılmış bir oyunda DirectX versiyonu ile maksimum yüzde 10 fark oluyor.OpenGl'in boktan ve karmaşık yapısı yıllarca DX ile oyun yazmış geliştiricilere haliyle zor geliyor.Ki bence haklılar.

    Kaldı ki şimdi hem Vulkan geliyor hemde Wayland.

    Bakın,en son sadece driverla yüzde 70 performans artışı.

    Deus Ex:Mankind Divided.

    Kaldı ki daha Linux oyun konusunda çömez hali bu şekilde.Steam dahi 2013'te geldi.O zamana kadar doğru düzgün oyun bile yoktu.

    https://www.gamingonlinux.com/articles/deus-ex-mankind-divided-is-about-to-get-70-better-performance-with-radeonsi.8833




  • keşke yeni çıkan oyunlar az linuxda yogunlassa
  • Kusura bakmayın yeni bir konu açmaktansa hazırda olan kıonu üzerinden sorumu soracağım misal tamamı olmasada çoğu uygulama ve oyunlar wine veya playon linux uygulaması vastısı ile çalıştırıla bilmek tedir misal steam üzerinden linux desteği olmayan bir oyunyine bu şekilde çalıştırılabilme imkanı varmı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrtAltg

    Kusura bakmayın yeni bir konu açmaktansa hazırda olan kıonu üzerinden sorumu soracağım misal tamamı olmasada çoğu uygulama ve oyunlar wine veya playon linux uygulaması vastısı ile çalıştırıla bilmek tedir misal steam üzerinden linux desteği olmayan bir oyunyine bu şekilde çalıştırılabilme imkanı varmı ?

    Var,ama uygulamanın durumunu bağlı.WineDB'de hangi uygulamanın ne şekilde çalıştığı belirtilir.

    Platinium,Gold,Bronze vs seviyeleri vardır bunun anlaşılması için.

    Garbage ise bildiğiniz 'çöp' yani çalışmaz anlamı taşır.

    Bir örnek.



    DOOM 2016 Wine üzerinde çalışmakta.Bildiğiniz gibi Linux desteği yok.Oyun OpenGL ve Vulkan API'larını destekliyor.Ki Vulkan Valve ve birçok firmanın katılımıyla oluşturulmuş bir cross-platform api.Bu videoda crackli versiyonu çalıştırıyor.

    Ayarlar-1080 P çözünürlük-Herşey Ultra ayarlarda-FPS çılgın atıyor Ekran Kartı:GTX 1070

    https://www.khronos.org/vulkan/

    Vulkan Android,Windows,Linux destekli bir api dır ve bu videoda Vulkan api ile oynanmaktadır DOOM 2016.




  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Beni en çok sinir eden şey, AMD gibi omurga sahibi şirketlerin iyi niyetleri yüzünden nVidia gibi akbabalara yem olması. Vulkan'ın yapıcısı ve en büyük destekçisi AMD. Proje de open source. Tabi nVidia durur mu yapıştırıyor cevabı ve utanmadan API'ları import edebiliyor kendi kartlarına. Kendileri başkasına zırnık koklatmıyorlar ama. 100 defa aynı şeyi gördük, yaşadık. Linux'ta oyun oynanmıyorsa bunun 2 tane kocaman sebebi vardır:

    1- Microsoft'un DirectX dayatması + OpenGL'in baya geri kalması.
    2- nVidia'nın kullandığı hiçbir teknolojiyi paylaşmaması.

    Bu adamlar linux için driver bile vermiyor. MS ile birlikte nasıl bir kartel kurduysa adamlar kimseye zırnık koklatmıyorlar. Linus Torvalds bey bunlara gereken cevabı veriyordu bir konuşmasında "Fak yu nvidia" şeklinde. Sen kart üreticisisin ve koskoca linux ekosistemine driver bile sağlamıyorsun. Adamlar piyasadaki konumlarına o kadar güveniyorlar ki bunları yapmakta beis görmüyorlar. "İstersen kullanma kardeşim benim kartlarımı ne kullanacaksın?" demekten geri kalmıyorlar. PhysX yaptılar, API vermediler. AMD reverse engineer mı etti ne yaptıysa bir yolunu buldu physx kaldırabiliyor şu an. Tesselation sistemi yaptılar, yine paylaşmadılar. Saçlarla alakalı bir şeyler yaptılar, yine paylaşmadılar. Utanmadan da oyunların introlarına "MENT TO ON NVIDIA" diye basmaktan da çekinmediler. AMD yine buldu bir yolunu yaptı bir şeyler. Ve bunlar oyunları gerçekten oynanabilir kılan şeyler. Oyun geliştiricileri (bunu sırf linux için de demiyorum ha) AMD kartları olan insanlar da oynayabilsin diye çoğu zaman feragat etmek zorunda kalıyorlar böyle nimetlerden. Çünkü nvidia'nın teknolojisine güveniyorsan piyasanın %30'unu kafadan siliyorsun daha oyunun markete düşmeden. E hem AMD hem nVidia uyumlu bir şey yapayım desen maliyet 2x oluyor... Onu da anca Valve, league of legends'ın yapımcısı gibi şirketler yapıyorlar.

    Ona rağmen bu AMD denen şirket hem CPU alanında hem de GPU alanında hala tutunabiliyor, kar edip kart satabiliyor ya, biz bu adamlardan ürün almazsak utanmalıyız bence. En azından Linux/Unix kullanıcısı olarak.

    Konuyu açan arkadaş için de şu notu düşeyim: nVidia hisselerinde düşüş görmeye başladığın an oyunlar ufaktan ufaktan linux'a da düşmeye başlayacak. Geliştiriciler için nvidia heyecanı geçsin, aradaki fark kapansın hele bir. Çok uzak değil gibi o günler. Intel'in kabylake mimarili işlemcileri %1 bile gelişmeyi zor gösterirken AMD'nin ryzen'i bangır bangır geliyor. Aynı şekilde onca hype'a rağmen nvidia da oyun geliştiricileri yerinde saydığından (çünkü yukarıda saydığım nedenlerden dolayı) fazla ileri gitmiyor. Ortamın rekabet içinde olması lazım ki gelişim olsun. Şu durumda oyun endüstrisi microsoft/windows ve nvidia'nın tekelinde gibi bir şey. Rahatlarını bozmazlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaramazovX -- 9 Ocak 2017; 12:37:21 >




  • Şu anda AMD'ye cok buyuk destek var.



    Şu an Valve Amd acik kaynak surucusu ile duzgun calismayan oyunlarin listesini topluyor resmi olarak.



    https://www.gamingonlinux.com/articles/valve-are-looking-to-gather-a-list-of-games-that-dont-work-with-radeonsi.8874



    Su an bir suru duzeltme geldi acik kaynak Amd surucusune.



    Amd zaten tam acik kaynak destekcisi,Nvidia ise kapali kutu.Bu yuzden acik kaynak Nvidia(Nouveau)driverlari berbat.



    Zaten Vulkan i da bizlere armagan eden Amd.Amd nin Mantle Api nin gelistirilmesi sonucu ortaya cikti Vulkan.



    https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=6670.msg45884;topicseen#msg45884



    Son postta hem Amd acik kaynak surucu haberleri hemde CivilizationVI nin Linux a gelmesinin duyurusu mevcut.



    Amd Ryzen ve Vega ile ivmeyi yakalarsa onunu alamazlar gibi.Zaten konsollar(Ps ve Xbox)Amd de




  • Deepin + Playonlinux + Steam
  • Linuxta açılan oyunların sistem gereksinimleri nasıl oluyor peki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: They Killed Kenny

    Linuxta açılan oyunların sistem gereksinimleri nasıl oluyor peki?

    Normal,Windows'da olduğu gibi yazıyor.

    http://store.steampowered.com/app/241930/

    Mesela Shadow of Mordor bu.
  • They Killed Kenny kullanıcısına yanıt
    Bazı oyunlarda optimizasyon sorunu olabilir.Yani windowstaki kadar akıcı olmayabilir.Ama istedigin linux dene tecrübe edinirsin.En azından deneyim olur.Tabi oyun delisi degilsen.
  • Konsol candır. * flies away *
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahoni_38

    Konsol candır. * flies away *

    Captain here! 9gagger spotted! *flies away*
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.