Şimdi Ara

Linux Mint /home Dizini Depolama Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, dualboot olarak Windows sistemli bilgisayarıma Linux Mint kurdum. Ancak sanıyorum partitionların boyutlarını ayarlarken bir hata yaptım ve yaklaşık 224 gigabytelık diskin büyük bir kısmını root olarak ayarladım. Home dizinine sadece 14 gigabytelık bir alan ayırmışım ve dolayısıyla yetersiz alan hataları almaya başladım. Root dizinini bir şekilde resize edip home dizinini genişletmemin bir yolu var mıdır acaba ? Gparted üzerinden partitionların görünümünü SS olarak ekliyorum.

    Linux Mint /home Dizini Depolama Sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0leyis -- 1 Kasım 2022; 15:43:52 >







  • gözüken root ve home u ayırmışsın.

    tekrar kurmanı tavsiye ederim. tekrar boyutlandırmayla uğraşma zaten sistemin yeniyse birkaç dakikada kuruluyor. uğraşmak istersen arkadaşlar yol gösterecektir.

  • Selamlar

    @333 'e katılıyorum. Sıfırdan kurmak, bölüm (partition) sınırlarını ve bağlantı (mount) ayarlarını tek tek yapmaktan çok daha kolay olacaktır. Özellikle lazım değilse ayrıca /home oluşturmanız da gerekmiyor, aslında buradaki /home hiç yapmasaymışsınız da olurmuş. Sık sık distro değiştirmeyecekseniz veya dosyalarınızı ayrı bir aygıtta tutmayacaksanız pek gerek yok diye tahmin ediyorum.

  • Alanı çok az ayırmışsınız. Linux Mint 17.3 için bile en az 10,7 GB alan gerekli. Ben 35 GB alan ayırdım Linux Mint 20.1 xcfe için.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Diskin tamamını kullanabilmek için diskin sadece ext4 root "/" olarak ayarlanıp formatlanması gerekiyor. Ek dizin oluşturmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.