Şimdi Ara

Linux Mevzuatii... Yardim..!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar herkese öncelikle, makineme linux kurmaya karar verdim, ancak daha önce linux konusunda tecrubem yok, windows kullanmayacagim, sadece linux kurulu bir makine kullanmak istiyorum,

    sistem özelliklerimi yazayim sonra birkaç sorum olacak..

    işlemcim amd sempron 2.2 , board nforce 2 chipset asus a7n8x-x, ekran karti ,gforce mx 4000 128 mb, ram 512 ddr 400
    harddisk . 80 gb..


    bu confige uygun en iyi linux versiyonu hangisidir..?
    duyduguma göre linux un birkaç çeşidi varmiş , hangi çeşidi tavsiye edersiniz ve NEDEN..?
    n force 2 cihipset ve asus anakart sürücüleri ile nvidia ekran karti sürücümün linux versiyonunu bulabilirmiyim..? herhangi bir donanim uyuşmazliği yaşarmiyim..?

    confige en uygun linux çeşidi ve sürümünü tavsiye ettiniz, bunu nereden edinebilirim..? boot cd seklindemi indirecegim..?

    kisaca linux konusunda bilgilendirilmek istiyorum, açıklayici bir yazi şeklinde olursa, benim gibi birçok arkadaşin daha faydasini göreceginden eminim..

    saygilar

    bora kara







  • Merhaba şimdiden linuxa geçeçeğin için tebrik ederim.
    İlk başlayanlar için en iyisi mandrake'dir (Mandriva) 10.1 türkçesini kuarasan daha iyi olur.Ama bana kalırsa belli bir süre çift işletim sistemi kullan.Mandrake grafik ara birimi iyiy olduğundan ilk kullanıcılar tarafından rağbet görür.Evet boot cd şeklinde indir.En son sürümü Mandriva limited edition 2005'dir googleye yazarak arattığında bir çok dowloand sitesi görürsün.
    Güvenlik yönlerini anlatacak olursak linux açık kaynak kodlu olduğu için sürekli güvenlik açıkları kapatılıyor buda virüs bulaşmasını en minimize hale getiriyor doğal olarak.Çevrende bir çok kişi linuxu kötüleyebilir oyunlar çalışmıyor vs vs vs hayır hertürlü oyunun linux versiyonuda mevcuttur.Linux ile daha detaylı bilgilerwww.belgeler.org.tr adresinden görebilirsin.
    Diğer güzel bir yanı ise hemen hemen bütün yazılımların ve programlar bedava win de office varsa linuxda openoffice var ve bedava artı office paketinden daha da gelişmiş.
    Benden bu kadar aklıma gelenler şu anda bu kadar.
    Sağlıcakla kal eğer istersen sana kurlum cd leride gönderebilirim.mail atman ve adresini vermen yeterlidir. senol.arslan@gmail.com
    Sağlıcakla Kal....




  • yazılım bölümünde açtığına cevap yazdım
  • mandriva 2006 beta olamasına karşın çok iyi
  • en uygunu mandrake
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.