Şimdi Ara

Linux Mevzuatii...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar herkese öncelikle, makineme linux kurmaya karar verdim, ancak daha önce linux konusunda tecrubem yok, windows kullanmayacagim, sadece linux kurulu bir makine kullanmak istiyorum,

    sistem özelliklerimi yazayim sonra birkaç sorum olacak..

    işlemcim amd sempron 2.2 , board nforce 2 chipset asus a7n8x-x, ekran karti ,gforce mx 4000 128 mb, ram 512 ddr 400
    harddisk . 80 gb..


    bu confige uygun en iyi linux versiyonu hangisidir..?
    duyduguma göre linux un birkaç çeşidi varmiş , hangi çeşidi tavsiye edersiniz ve NEDEN..?
    n force 2 cihipset ve asus anakart sürücüleri ile nvidia ekran karti sürücümün linux versiyonunu bulabilirmiyim..? herhangi bir donanim uyuşmazliği yaşarmiyim..?

    confige en uygun linux çeşidi ve sürümünü tavsiye ettiniz, bunu nereden edinebilirim..? boot cd seklindemi indirecegim..?

    kisaca linux konusunda bilgilendirilmek istiyorum, açıklayici bir yazi şeklinde olursa, benim gibi birçok arkadaşin daha faydasini göreceginden eminim..

    saygilar

    bora kara







  • hocam bu konun yeri burasi deil,anasayfada linux işletim sistemleri baslıgı altında forum var oraya gir ve arama motorunu kullan bence,daha ayrıntılı bilgi istiyorsanwww.acemilinuxer.org sitesini ziyaret et sorularının hepsine cevap var orada(site bozuk deme goruntulenemeyince tt den kaynaklanan bi sorun var o siteyle alakalı tekrar dene bi sure sonra girersin).
    kolay gelsin
  • 1. Eğer win. in ustasıyım, linuxun hastasıyım diyorsan sadece linux kurma hemen. Çünkü windowsda usta isen sadece linuxun olduğunda çok fazla afallayacaksın. Bırak o win. azıcık orada dursun, birşeyleri kaptığın zaman wini de silersin.

    2. Configurasyonun kötü sayılmaz. İyi bile denebilir. Neden bu kadar telaş yaptın anlamadım :) Yeni başladığın için sana SuSE öneriyorum. Hatta imkanın varsa ve kutulu alırsan içinden çıkacak 2 tane kocaman kitap sana linuxun büyük bir kısmını öğretecektir.

    3. seni siteme davet ediyorum: www.suse-tr.com Ya da 1-2 linux bağlantısı vereyim.
    linux-sevenler.org
    belgeler.org
    wiki.linux-sevenler.org
    suse-tr.com/forum soru sorman için..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.