Şimdi Ara

Linux'la İmtihanım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba üyeler,

    Linux işletim sistemini kimler kullanabilir ? Ben kodlama hakkında 1 gram birşey bilmiyorum ama hızlı,sade bir işletim sistemi istiyorum. Kullanımı kolaymıdır değilmidir ?
    Beni aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkürler.


     Linux'la İmtihanım







  • J.DMusicCreator J kullanıcısına yanıt
    Herkes kullanabilir.

    Sanırım eskidenmiş o linux kuyllanmak için bilgisayar mühendisi/fizikçi/astronom/elektrik mühendisi olmak gerektiği yanılgısı...

    Biraz da bilgisayarla ne yaptığına bağlı olabilir ama bu, sadece windows ve mac'e özgü programları linuxda ya çalıştıramazsın (ya da istediğin gibi olmaz) ben denemedim böyle bir şey, yani windows programlarını linux'da çalıştırmak... kullanımı kolay mı? pc'nin power düğğmesine basmak ardından şifreni girmek web browser açmak ve adres çubuğuna adres yazmak ya da arama çubuğuna anahtar kelime girmek her işletim sisteminde standart şeyler, sanırım en çok deneyerek göreceksin, önce sanal makinada ve en son kullanıcıya en çok hitap eden bir dağıtımla başlasan iyi olur, ubuntu veya xubuntu 14.04.4 veya linux mint xfce 17.3 başlamak için iyidir.
  • Nasıl bir kullanıcı olduğuna ve bilgisayarı ne amaçla kullandığına göre değişir. Örneğin ben bilgisayarı internete girmek, video izlemek ve müzik dinlemek için kullanıyorum. Bİr de Cs go oynarım. Bu işleri Linux Mint üzerinde akıcı bir deneyimle yapabiliyorum. Antivirüs kullanmak zorunda değilim bu yüzden laptopum çok daha performanslı ve tamamen benim emrimde. İnternetten bulaşan ve temizlemesi can sıkıcı olan reklam gibi toolbar gibi saçmalıklar yok. Windows gibi bir süre sonra yavaşlamıyor. Windows ile kıyasladığımda çok daha güzel bir deneyim bence.

    Öte yandan işletim sisteminde özelleştirmeyi seviyorum ve bunu yapmak için 40 takla atmam gerekmiyor. İstediğim şekilde oynuyorum pencere görünümleri, ekran geçişleriyle falan. Şunu söyleyebilirim ki eğer yalnızca windows üzrerinde çalışan bir yazılım kullanmıyorsanız veya linux sürümü olmayan bir oyun oynamıyorsanız bir de yeni şeyler öğrenmeye hevesliyseniz Linux kesinlikle tavsiye ederim. Tavsiye ettiğim dağıtım ise Linux mint. Windows kullanım alışkanlığı olanlar pek zorluk çekmiyorlar. Youtube'de incelemelerine bakabilirsiniz.




  • Bir şey bilmemen bir şeyi değiştirmez istediğin dağıtımı kullan.Araştırdıkça işin gurusu olursun zaten.
    İyi forumlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iOS ve Unity programlama dışında Linux'u herkes kullanabilir :). Mono ile c# projesi bile yazacağından Windows'a gereksinimin kalmaz. Ancak ben senin bu kadar derin bir kullanıcı olduğunu düşünmüyorum.

    Bir Linux dağıtımıyla tarayıcıya girip internette sörf yapabilirsin. Skype'den arkadaşlarına görüşebilirsin, Spotify ile müzik dinleyebilir Thunderbird ile maillerini kontrol edebilirsin. LibreOffice yazılımlarıyla belge, tablo, sunum gibi ihtiyaçlarını giderebilirsiniz. Steam yüklersen Linux destekli oyunları oynayabilirsin. Ubuntu ya da Linux Mint gibi sistemleri tercih edersen minimum düzeyde komut satırı kullanırsın. (İstersen hiç kullanmayabilirsinde ama yöntemlerin çoğu komut satırı üzerine ve yöntemler basit, merak etme).

    İlk olarak Ubuntu 14.04.03 ile başlamanı öneririm, dilersen iso dosyasının linkini atabilirim.
  • BasiliKalanCtrl kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler,bir fikir değiştirdim ve Hackintosh'u denemeye karar verdim.
  • hackintosh kurması linuxdan çok daha zordur ayrıca osx belli donanımlar için yazılmış bir işletim sistemidir gnu/linux ise her donanımda çalışması tasarlanır. Makinanız uyumsuz ise hackintosh kurmanız imkansız olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lazeran kullanıcısına yanıt
    Kurabiliyormuşum,teşekkürler yorumun için. Linux'u Mac gibi görünüm yapmak için istiyordum ama şu an Mac kuracağım için çok daha mutluyum. Teşekkürler.
  • Linux Mint için Mac teması kurabilirsiniz. renkler ve menüler değişiyor. mac os sisteminde karşılaşacağınız kimi uyumsuzluk problemlerinden de uzak oluyorsunuz. ayrıca mac os kullanımına göre tamamiyle yasal.

    mac os görselliği istiyorsanız elementary os isminde bir linux dağıtımı da var. tecrübe etmedim ama görselliğinin/kullanımının mac os sistemine bir hayli benzediği konusunda pek çok yorum var.

    syg.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.