Şimdi Ara

Linux altında programlama önerilerinizi bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, kendimi bildim bileli teknolojiyle iç içeyim, hedefim hep yazılım mühendisi olmak olmuştur. Bir şekilde web tabanlı yazılım geliştirmeye başladım ve web alanında oldukça ilerledim. 2 ay önce Kazakistan'da orta asyanın en büyük firmalarından birinde işe başladım. Açıkçası vizyonu çok geniş bir firma ve bana yatırım yapmak istiyorlar. Çünkü henüz 18 yaşımdayım ve bir çok konuda oldukça fazla bilgi ve tecrübe sahibiyim ve engelleyemediğim bir öğrenme isteği var. Şirket kendimi ilerletmek istediğim konularla ilgili bana yardımcı olacak. Öncelikli hedefim linux altında program yazmak.

    Linux konusunda kendimi geliştirmek ve ilerleyen yıllarda linux'e takla attırmak istiyorum. Web projeleri için sunucu tarafında eklemeler yapmak istiyorum. Php, mysql, linux'ü ahenkle dans ettirmeliyim anlayacağınız.

    Linux altında yazılım geliştirebilmem için hangi dili öğrenmemi önerirsiniz. Aklımda C ve Python var. İkisi de oldukça ilgi çekici gelioyor. Python'un kolaylığı, C'nin güçlü yapısı. Benim aklım C'ye gidiyor açıkçası ama sizlerin de önerilerinizi almak istiyorum. Php ve mysql ile beraber kullanacağımı düşünerek hangi dili önerirdiniz.

    Yardımlarınız için teşekkürler.







  • Sanırım programlama bilgin az çok var ise, Python öğrenmek çocuk oyuncağı olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BerylliumSulphur

    Sanırım programlama bilgin az çok var ise, Python öğrenmek çocuk oyuncağı olacaktır.

    Aslında orta seviye C kodlarına da baktım ve hiç yabancılık çekmedim. Ayrıca Python kullandım 2 ay kadar. Ama yazmadım buraya, zaten başlamışsın devam et şeklinde mesajlar almamak için. Çünkü muhakkak ikisinin birbirinden üstün tarafları vardır ve amacıma en uygun olanı seçmek istiyorum. Python ile gui programları bile yazdım ama mysql veritabanı işlemlerinde çok zorlanmıştım. Nerde zorlandığımı hatırlamıyorum fakat 3. parti kütüphaneleri kullanırken bulmuştum kendimi. O zaman python'u bıraktıydım.

    C daha çok aklıma yatıyor, benim görüşüm sınırları olmayan bir dil olduğu. Ama bir o kadar da yorucu bir dil olduğu. Sizlerden cevap gelmeden seçimimi C den tarafa yapmakta istemiyorum açıkçası :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressambdrm -- 21 Ekim 2011; 23:17:12 >




  • amacın yazılım mühendisi olmaksa c ve c++ ı bilmen gerekiyor kesinlikle zaten. (Adam akıllı yazılım mühendisi olcaksan) Python a gelirsek. Şöyle diyeyim Python u scripting language olarak bile kullanabiliyorsun. Genelde senden scripting language de isterler. yani ikisinide bilsen işine yarar. hangisinden başlarsan başla :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skull_lord

    amacın yazılım mühendisi olmaksa c ve c++ ı bilmen gerekiyor kesinlikle zaten. (Adam akıllı yazılım mühendisi olcaksan) Python a gelirsek. Şöyle diyeyim Python u scripting language olarak bile kullanabiliyorsun. Genelde senden scripting language de isterler. yani ikisinide bilsen işine yarar. hangisinden başlarsan başla :)

    Teşekkürler, sanırım ikisini de öğrenmem gerekecek. Yazdıklarınızdan yola çıkıp, ki c ve c++ hakkında söylediklerinize kesinlikle katılıyorum, C ve C++ a önem vermek adına ilk önce C ile başlıyorum. Ardından C++ a ve boş vakitlerimde python ile ilgilenecem.

    3 cümlede kafamdaki karışıklığı tamamen yok ettiniz. Ben buna gerçeği ifade etmek diyorum işte :) Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.