Şimdi Ara

Linksys WAG320 N Sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mehaba, eskiden adsl modem olarak, şimdi ise kablo modemle birlikte router olarak kullandığım linksys wag320n modemle ilgili sorun yaşıyorum. Normal şartlarda önce uydunet modemini açar internete bağlandıktan sonra linksys modemi açardım ve hiç bir ayara gerek olmadan ip alır internete bağlanırdı.

    Normalde uydunetin tek portlu kablosuz özelliği olmayan modemini linksys in 1. portuna takıp ayarlardan da lan bağlantısını seçerek kablolu interneti kablosuz hale getiriyorum. Geçen gece internet bir ara koptu, ardından geri geldi ama wireless olarak bağlanan hiç bir cihaz internete bağlanamaz oldu. Sorun bu kadar olsa linksys bozuldu deyip geçeceğim ama daha garip bir durum var.

    Birincisi uydunetin modemini direk kablo ile bilgisayara bağladığımda sorun yok. Bilgisayarı 2. porttan linksys modeme bağlıyorum, linksys in 1. portunu da uydunetin modemine bağlıyorum ve bu şekilde kablo ile bağlı olan bilgisayardan internete girebiliyorum, ama linksys in setup sayfasına (192.168.1.1) ulaşamıyorum, uydunetin setup sayfasına (192.168.100.1) ulaşabiliyorum. Linksys e kablosuz şekilde bağlı olan başka bir bilgisayardan linksys in setup sayfası açılıyor ama internete erişim yok, zaten uydunetin modemine de ulaşamıyorum, yani sorun linksys modemde.

    Modemi arkadaki tuşundan resetledim, yazılım güncellemesi yoktu ama var olan yazılımı sitesinden indirip tekrar kurdum ama farketmedi.

    Acaba modemin ömrü doldu da saçmalıyor mu? Yoksa ben ayarlardan bi yeri mi kurcaladım da çözemiyorum diye düşünüyorum ama hard reset ve yazılım güncellemesine rağmen sorun düzelmediği için ben birşeyi bozmuş olamam diye düşündüm.

    Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.







  • Linksys ip yi uydunet ip aralığına al 192.168.100.xxx gibi
    Firewalli kapat
    Dhpc yi relay yapıp 192.168.100.1 ip ver
    Ayni şekilde birinci dns 192.168.100.1
    Wifi isim ve sifreyi belirleyip deneme yap
    Bu şekilde nete cikamazsan Linksys ustunde dhpc yi komple kapatıp dene

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunları denedim ama sonuç değişmedi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.