Şimdi Ara

Lichee Pocket 4A el konsolu RISC-V işlemcisi ile geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lichee Pocket 4A el konsolu RISC-V işlemcisi ile geliyor
    Retro konsollar piyasaya çıktığı ilk günden bu yana oldukça gelişti. Sabit sayılı oyun paketlerinin yerini farklı retro konsolların emülatörlerini çalıştırabildiğiniz gelişmiş konsollar aldı. Artık RISC-V işlemciler de görmeye başladık.



    Lichee Pocket 4A neler sunuyor?



    Retro el konsollarında genelde ARM tabanlı kontrolcü veya yonga setleri kullanılıyordu. Lichee Pocket 4A el konsolu ise Çin menşeli bir RISC-V işlemcisi kullanıyor. T-Head TH1520 işlemcisi açık kaynak geliştirilmiş 4 adet XuanTie C910 çekirdeği, IMG BXM-4-64 grafik birimi ve 4 TOPS kapasiteli yapay zekâ birimi ile geliyor.



    Ayrıca Bkz.Çin’de 300 Nintendo Switch oyununu kaçak olarak ülkeye sokmaya çalışan kadın yakalandı



    7 inçlik dokunmatik ekranı olan konsolun Joy-Con tarzında çıkarılabilir joystick parçaları mevcut. 16GB’a kadar LPDDR4X RAM ve 128GB eMMC bellek seçenekleri yer alıyor. Wi-Fi 6, Bluetooth 5.4, GbE, miniHDMI, USB Tip-C gibi dikkat çekici bağlantılar sunuyor.



    Debian Linux ve Android çalıştırabilen konsol 5MP kamerası ile görüntülü sohbetlere de uygun. Yakın zamanda piyasada olacak konsolun geliştiricileri RISC-V tabanlı dizüstü, tablet, e-kitap okuyucu gibi cihazlar da satıyor. 




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2023/12/18/lichee-pocket-4a-risc-v-handheld-gaming-console/







  • Bunun anlamı Risc-V işlemcili telefonlar tünelin ucunda göründü demek. ABD-Çin arasındaki çip savaşının galibi Çin oldu diyebiliriz.

  • Birkaç sene önce DeepComputing şirketi ROMA adlı ilk RISC-V bilgisayarını çıkarmıştı demek ki bu mimaride akıllı telefon ve tablet bilgisayarlar görmemiz pek de uzak değil.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.