Şimdi Ara

LG yeni OLED Ultragear oyun monitörlerini piyasaya sürdü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • LG yeni OLED Ultragear oyun monitörlerini piyasaya sürdü
    LG, popüler UltraGear serisinin yelpazesini genişleterek bir dizi yeni oyun monitörü satmaya başladı. Yeni monitörler ilk olarak CES 2024'te oyuncular için tanıtılmıştı ancak fiyat ve bazı teknik detayları açıklanmamıştı. Öte yandan yeni UltraGear serisi OLED ekran ve 4K çözünürlük gibi önemli özelliklere sahip 5 UltraGear modelini içeriyor.



    LG UltraGear 4K OLED oyun monitörleri satışa çıkıyor



    OLED oyun monitörleri CES 2024’ün öne çıkan ürünlerinden olmuştu. LG de yeni UltraGear serisiyle bu alandaki yükselen trendi yakalamaya çalışıyor ancak bu serinin üst seviyeye hitap ettiğini belirtelim. Modellerden başlayacak olursak bizleri ilk olarak 240Hz yenileme hızı, 0.03ms tepki süresi ve 3440 x 1440 çözünürlüğe sahip 45 inç kavisli bir oyun monitörü olan LG Ultragear 45GS95QE-B karşılıyor.



    Bağlantı açısından LG Ultragear 45GS95QE-B, iki adet HDMI 2.1 bağlantı noktası, bir adet DisplayPort, USB hub ve USB upstream ve downstream bağlantı noktalarına sahip. Monitörün fiyatı ise 1.699 dolar olarak açıklandı. Bu tepe modelin hemen arkasında 39 inçlik bir ekrana sahip olan 39GS95QE-B modeli bulunuyor; tek farkı boyutu ve 1.499 dolarlık fiyatı. Aynı şey 34 inçlik 1.299 dolarlık 34GS95QE-B için de geçerli.



    LG yeni OLED Ultragear oyun monitörlerini piyasaya sürdü
    LG Ultragear 32GS95UE-B modeli ise 4K oyunculara hitap ediyor. Hatırlanacağı üzere bu monitör CESA tarafından 'çift mod' için onaylanan dünyanın ilk monitörü olarak lanse edilmişti. Bu, monitörün Full HD çözünürlükte ultra yüksek 480Hz yenileme hızı veya 4K çözünürlükte 240Hz yenileme hızı modu arasında geçiş yapabileceği anlamına geliyor. Ayrıca, LG'nin Pixel Sound Teknolojisini benimseyen ilk monitör modeli konumunda.



    Ayrıca Bkz.MSI, Quantum Dot IPS teknolojisine sahip yeni 27 inç 4K 160 Hz oyun monitörünü tanıttı



    Bilmeyenler için Pixel Sound, monitörün içine yerleştirilmiş titreşimli film bileşenleri aracılığıyla sesin doğrudan ekrandan aktarılmasına yarıyor. Diğer önemli özellikler arasında 32 inç ekran, 0,03 ms tepki süresi, parlama önleyici ve düşük yansıma yer alıyor. Fiyatı ise 1.399 dolar. Son olarak ise 240Hz yenileme hızı ve 0,03ms tepki süresine sahip 27 inç 2440 x 1440p ekran olan 27GS95QE-B bulunuyor. Bu modelin de fiyatı 899 dolar olarak açıklandı.




    • LG Ultragear 45GS95QE-B: 1.699 dolar

    • LG Ultragear 39GS95QE-B: 1.499 dolar

    • LG Ultragear 34GS95QE-B: 1.299 dolar

    • LG Ultragear 32GS95UE-B: 1.399 dolar

    • LG Ultragear 27GS95QE-B: 899 dolar




    Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/97276/lg-launches-worlds-first-new-oled-ultragear-gaming-monitors/index.html







  • Bu fiyatlara zor. Zaten gaming furyası da bitti. Normal 60 hz monitörümle de gayet güzel oyun oynuyorum.
  • kavis mi kaldı? nedir bu kavis sevdası?
    • LG Ultragear 32GS95UE-B: 1.399 dolar


    Bunun dışındaki seriler çöp

  • OLED yanma sorunu çözülene kadar alternatifleri ile devam etmek en iyisi, monitör dediğin 3-4 yılda bir değiştiğin bir şey değilki, Şuan Viewsonic VP2770 kullanıyorum ve eskidiğinde üzerine her manada ++++ özellikleri olacak bir modele geçeceğim, tahminen QLED yada MicroLED türevi olması muhtemeldir.
  • Yanma derdi olmasa her şeyi gaming için yaratılmış bir teknoloji, çok az enerji harcıyor, renkler mükemmel, neredeyse sıfır gecikme ve tepkime süresi, artık hemen bir çaresi bulunmalı bu yanmanın




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo-wan -- 3 Nisan 2024; 5:53:5 >
  • Oled ler inanılmaz iyi fakat yanma sorunu tam anlamıyla çözüldüğüne inanmıyorum ve şuan aşırı pahalılar.

    Bende samsung g70b kullanıyorum, zamanına göre baya iyi monitördü elbet fakat oled paneller ile nirvanaya ulaşacağız orası kesin.

    Pixelsoun olayı ise çok güzel düşünülmüş fakat ses kalitesi nasıl tatmin edicimi orasıda var test etmek gerekiyor teşhir ürüne denk gelebilirsek.

    Ses çıkışı olan monitör her zaman önceliğim olmuştur.

    Bu arada oled panellerin artık Dolby vision desteği de vermesi gerekiyor oled monitör alırken bunlara da bakmak gerekecek sonuçta Film de izleyeceğiz.
  • Bu fiyatlarla ancak gündüz düşü kurdurur. Yazık hepimize. Yeni pek çok teknolojiyi satın alıp kullanamadan yaşlanıp gidiyoruz.
  • Şu an kullandığım OLED olmayan LG monitörümde 3840x2160'lık bir çözünürlüğe ve 120 Hz tazeleme hızına ve 27 inçlik bir büyüklüğe sahipken, satın almak niyetiyle, monitörümü OLED'e yükseltmek için gidip LG'nin bundan bir önceki OLED monitörlerini incelemiştim, yine aynı şekilde 45 inçlik kavisli bir yapıya sahipti ancak 3440 x 1440'lık bir çözünürlüğe sahip olduğunu görünce şaşırmıştım! pikseller resmen gözüme gözüme girmişti, hem paneli 45 inçe yükseltip hem de çözünürlüğü düşürmenin normal sonuçları diye düşündüm, istediği kadar OLED panel olsun. Attan inip eşeğe binmenin hiçbir mantığı olmadığı gibi bir de üzerine o kadar para bayılmanın anlamsız olacağını düşünüp mağazadan ayrılmıştım. Bir sonraki nesilde bu hatayı düzeltirler diye ummuştum ancak öyle olmamış! Bu çözünürlükleri düzeltmedikleri sürece de bu monitörleri almaya para ayırabilecek arkadaşlara da önermiyorum şahsen.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.