Şimdi Ara

LG Smart TV'ler Sizi Gözetliyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • DoctorBeet adlı İngiliz bir arkadaş LG Smart TV'sinin Collection of watching info ayarının kapatıldığında bile televizyonun izlemeye devam ettiğini keşfetmiş. Bu ayar default olarak "On" şeklinde geliyor ve bu seçeneğin tam olarak ne olduğu tv tarafından açıklanmıyor (Balon bilgileri vs). DoctorBeet internet trafiğini incelemeye başladığında tv'nin her kanal değiştirildiğinde LG'ye bilgi gönderdiğini fark etmiş(kanal adı vs) ve bu gönderilen bilgiler şifrelenmeden gönderiliyormuş. Bu olayı biraz daha karıştırdığında ise taşınabilir usb harddiskinde bulunan dosyaların da bu olaydan nasibini aldığını görmüş.(Bu olayı trafikte daha iyi görebilmek için bir usb belleğe Midget_Porn_2013.avi adında bir avi dosyası oluşturmuş. İlginç isim ) En ilginç olan şey bilgilerin gönderildiği URL'nin araştırıldığında bulunamadığı( Tabi LG'nin şeytani bir planının parçası olabilir bu ). Bu bilgilerin LG'ye ulaşıp ulaşmaması çok önemli değil aslında çünkü bu bilgiler şifrelenmeden gönderildiği için herhangi bir kişi bu bilgileri ele geçirebilir. LG bu bilgileri almıyorsa bile neden böyle birşeyin var olduğu tartışılır. Bu olanlar hakkında LG'nin ne söyleyeceğini merak edip LG İngiltere'ye e-mail atmış. Gelen cevap ise ilginç.

    " Good Morning

    Thank you for your e-mail.

    Further to our previous email to yourself, we have escalated the issues you reported to LG's UK Head Office.

    The advice we have been given is that unfortunately as you accepted the Terms and Conditions on your TV, your concerns would be best directed to the retailer. We understand you feel you should have been made aware of these T's and C's at the point of sale, and for obvious reasons LG are unable to pass comment on their actions.

    We apologise for any inconvenience this may cause you. If you have any further questions please do not hesitate to contact us again.

    Kind Regards

    Tom
    LG Electronics UK Helpdesk
    Tel: 0844 847 5454
    Fax: 01480 274 000
    Email: cic.uk@lge.com
    UK: [premium rate number removed] Ireland: 0818 27 6954
    Mon-Fri 9am to 8pm Sat 9am-6pm
    Sunday 11am - 5pm "

    Kısacası LG bu olanları kullanım şartlarında kabul ettiniz yapabileceğiniz birşey yok tarzında bir cevap veriyor.

    Bizim İngiliz arkadaşımız ise bu olanlar hakkında BBC'ye bilgi vermiş. Buyrun link:http://www.bbc.co.uk/news/technology-25018225

    BBC LG'den bu konu hakkında yorum istediğinde ise LG'nin yorumu şuna benzer birşey olmuş. (E tabi artık karşılarında sıradan bir vatandaş yok BBC kanalı var)

    "Bu olay hakkında hiçbir fikrimiz yok. Bu çok ciddi hemen araştırmaya başlayacağız" (Allah razı olsun vallaha LG'den )

    Buyrun ingilizcesi iyi olan arkadaşlar bu videoyu izleyebilir. Bu Youtube kanalını takip etmenizi tavsiye ederim.http://www.youtube.com/watch?v=I7SBr7z2B1Q

    Kaynak:http://doctorbeet.blogspot.co.uk/2013/11/lg-smart-tvs-logging-usb-filenames-and.html







  • Dun ayni konuyu ben de actim :)

    lg web tarayicisindan mailinize giris yapmayin.

    twitter ve facebook uygulamasini da kullanmayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • big brother is watching you.
  • Feyk bunlar. Blog haberine inanmam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay çakal LG
  • alierr A kullanıcısına yanıt
    Konuyu açtıktan sonra gördüm sizin de bu olay hakkında konu açtığınızı . Malesef böyle olaylar ülkemizde gündeme gelmiyor.
  • 906 kullanıcısına yanıt
    Hemen fake damgası vurmak bence yanlış. Çoğu şirketin kullanıcıların bilgilerini para kazanmak amaçlı sattığı biliniyor zaten.
  • 906 kullanıcısına yanıt
    BBC ye cikti ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • viral reklam olabilir
  • Konu ciddi ve Bbc'nin bu açık hakkkında Lg'den bilgi istemesi üzerine, etkilenen modellerin kısa sürede yayımlanacak bir update ile düzeltileceği açıklaması yapıldı.
  • Konuyu hortlatıyorum ama bence üzerinde durulması gereken önemli bir olay bu.

    Ne yazık ki yazılımda ülkeden ülkeye değişen bir anlayış var.

    Eğer yazılımda hizmet ülkesi kısmında İngiltere'yi ya da Almanya'yı seçerseniz, menüde şöyle bir ayar mevcut: "Collection of watching info" , yani izleme bilgilerinin (seyredilen kanallar, takılan harddiskteki dosya adları vs.) Lg tarafından gözetlenmesi bu ayar ile engellenebiliyor.

     LG Smart TV'ler Sizi Gözetliyor!


    Ama hizmet ülkesi olarak Türkiye'yi seçerseniz ayarlar menüsünde bu kısım çıkmıyor! Yazılım aynı ama çifte standart var!

    Olayı keşfeden ingiliz arkadaş blogunda bazı site adları yazıp, bu adresleri modem üzerinden engelleyerek bu bilgi toplama işleminin önüne geçilebileceğini yazmış ama verdiği adresler tüm ülkelerde geçerli midir yoksa sadece ingiltere'ye mi özgüdür bilemiyorum.

    Aslında bu işlerden anlayan bir arkadaş http://doctorbeet.blogspot.co.uk/2013/11/lg-smart-tvs-logging-usb-filenames-and.html bu sayfadaki yöntem ile Türkiye'de durum nedir, modemden hangi adresleri engellemek lazım gibisinden bir teknik inceleme yapabilirse çok iyi olur.




  • vay be bizde de lg 42la660s var ama ülke --- seçili yani bi ülke seçili değil bişi olurmu
  • drax_power kullanıcısına yanıt
    Ülke seçili olmadan smart nasıl aktif olacak anlamadım. Ülkeye göre farklı uygulamalar gözüküyor. Smart uygulamalarında lig tv, hürriyet vs. varsa Türkiye seçilidir muhtemelen.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.