Şimdi Ara

LG P1-KPP1T si olanlar BURAYA (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
265
Cevap
2
Favori
23.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teşekkürler arkadaşlar bios tan sata ayarını disable yapınca hallettim
  • Arkadaşlar bu notebooktan kullanan biri 4gb ram taktığında sorunla karşılaştığını ve boğaziçin den teknik destek alamadığını yazmış.(http://www.chip.com.tr/forum/4GB-Ramde-Ekran-Karti-Sapitti_t57367.html )

    Bu konuda yani 4gb ram in LG p1kpp1t modelinde kullanımı hakkında bilgisi olan veya deneyen biri varsa bunu bizle paylaşırsa sevinirim.
  • Teknik desteği Tecpro bilgisayar veriyor bunun için, yerleri Kağıthane'de :http://www.tecpro.com.tr/

    Bununla ilgili forumdaki diğer başlıklar :

    http://forum.donanimhaber.com/m_23138225/mpage_1/key_//tm.htm#23138225
    http://forum.donanimhaber.com/m_23138225/mpage_1/key_//tm.htm#23138225

    Yok mu hiç 2X2GB ram tecrübesi olan ???












  • Anlaşılan 4 gb lık ram takılmıyor sistemi zorlamanın bir anlamı yok sanırsam....
  • Millet ben aldım 2 adet 2 gb ram. Birisi çok kolay yerde, onu taktım ama sorun diğerini takmakta (klavyenin altında denen yerdeki)
    Onu da takmaya uğraşıyorum. Sadece bunun için servise de bir ram parası atmak istemiyorum.
    Bu arada bilgisayar 2.5 GB ram olarak çalışıyor. Büyük bir ihtimalle 4 de görecek. Maks. 2 gb desteği olsaydı 2.5 da göremezdi zannedersem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hypericum -- 2 Temmuz 2008; 4:29:19 >
  • Kardeş diğer RAM 'i taktırdın mı?.. 4 GB oldumu?..Meraktan öleceğiz burada.....
  • Ne yazık ki ikinciyi takmak için kendime güvenemiyorum. Bir arkadaşım yardımcı olacak ama onun da başı meşgul bu günlerde. O yüzden bir türlü takamadık gitti
    Ayrıca daha önce bunun nasıl olacağından bahsetmiş olan DerbenTli'ye de daha detaylı anlatması için pm ile rica ettim ama ondan da ses seda yok
    Bu arada benim aldığım ramler sıcak fırsatlarda orcinal'in satmış olduğu 2 gb lık Kingston ramlerdendi. Piyasayı bayağı bi araştırdıktan sonra tanesi yakl. 60 ytl den aldım (2 adet+kargo : 125 ytl toplam)
  • Ve mutlu son ..
    Derbentli ye mail ile ulaştım ve kendisinden daha detaylı bilgi aldım. Allah razı olsun yardımcı olduğu için. Ben de sonra kendi kendime gaza gelip ram'i kendim değiştirmeye karar verdim.
    Laptop un altındaki klavye sembollü iki adet vidayı söktükten sonra makinayı terkar düz çevirip sağ taraftan başlayarak klavyenin üstündeki (F tuşlarının hemen üstünde) dört adet klipsi gevşetip klavyeyi hafif esneterek kaldırdım. Ram hemen klavyenin altında yer alıyor (g b tuşları civarı)
    Klavyeyi takmak çıkarmaktan daha kolay oldu.
    Tekrar başlattığımda manzara aşağıdaki gibiydi

    http://img61.imageshack.us/my.php?image=bilgisayarmlv7.jpg

    http://img224.imageshack.us/my.php?image=p1010040qs6.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hypericum -- 5 Temmuz 2008; 12:14:40 >




  • yani 4gb bu laptop ta desteklenmiyor sonucu çıkıyor burdan
  • Hayır arkadaşlar destekleniyor. Eğer 2 gb destekleseydi hiç çalışmaz veya ençok 2 gb olarak görürdü. 32 bit işletim sistemlerinde 3.25 i geçememeniz gayet normal. 4 gb olarak sadece 64 bit işletim sistemlerinde görülebilir. (Ayrıca bazı arkadaşlar 32 bit vista'ya sp1 süklendiği zaman da 4 gb gördüğünü söylüyor)
    Yani sonuç olumlu
  • pardon yanlış yazmışım, destekleniyor ama 64 bit sistem kurmak lazım. yani 3 gb lik ram ile 32 bit xp sorunsuz çalışır bu duruma göre. lg yi uyarmak lazım laptopun speclerini düzeltsinler gerçi satıştan kalktı bu model heralde.
  • Bu sadece LG ile ilgili bir durum değil. Notebook 4 GB destekliyor ama sistem desteklemiyor. Yani hangi notebook olursa olsun durum değişmeyecektir.
    Ben bu makinayı aldığıma çok memnunum ve hala da keşke onu değil de bunu alsaymışım diyeceğim bir makina görmedim fiyat performans olarak
    Şimdiye kadar karşılaştığım sorunlar :
    Değişik tuşlarda ara sıra tam basmama, tutukluk yapma (kendiliğinden geçti)
    ATI ekran kartına ait bilinen driverlarda sorun çıkması, kontrol merkezinin açılmaması (ben bir download sitesinde farklı birşey buldum ama daha kurmadım)
    Gelecektedi muhtemel sorun : Kendi web sitelerinde BIOS update'inin bulunmaması

    Ama ben makinamdan çok memnunum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hypericum -- 8 Temmuz 2008; 12:08:17 >
  • Evet, makine gerçekten çok süper ve stabil çalışıyo. Ram upgrade yapıldığı taktirde uçar bu makine. 1gb ramle crysis i sorunsuz oynayabiliyorum. verdiğim parayı (her ne kadar laptop fiyatları ucuzlasa da) layikiyle hak ediyor.
  • Ekran kartı driver sorunuda çözülürse on numara olacak.ben 512mb+2gb kullanmayı düşünüyorum sizce sorun olur mu?(klavyeyi açmayı gözüm almıyorda)
    Ve Crysis i Go 8400m(c2d 2.ghz ve 2gb ram) var arkadaşımda oynayamıyor.Ama ben hiç kasmadan oyun bitirdim.
    Bende makinemden çok memnunum.
  • Ekran kartı için bulduğum sitenin linki notebookta ama ben şu an işteyim:( Unutmazsam atarım buraya; ayrıca kendi sitelerindeki mevcut olan driverları tüm notebooklara uydurmak için bir yöntem daha vardı, onu da beraberinde atarım. Üçüncü bir yol olarak da omega driverları yükleme tercih edilebilir ama bu bence en son tercih olmalı. (Bu driverlar Crysis oyunu ile çok rahat test edilebilir zannediyorum)
    Ekran kartı ile ilgili olarak şunu da belirteyim : P1 deki ekran kartı, birçok notebooktakilerin ddr2 bellekli olamsının aksine ddr3 bellekli. Sonuç olarak eşit memori,ye sahip diğer muadillerinden üstün olmasının sebebi bu olabilir.
    Ben 4GB ram'i 32 bit XP de kullanıyorum şu an ve 3.25 GB görüyor. Sanırım 3 gb kullansam da şimdikinden yüksek bir performans elde edemeyeceğim.
    O yüzden 2 gb + 512 mb kullanmak şu an için mantıklı bence. Baktınız orta vadede 64 bit bir sisteme geçeceksiniz, o zaman diğer 512 mb olanı da değiştirebilirsiniz (ama bunun için çok fazla da geç kalmayın çünkü ram bulmakta ve fiyatlarda sıkıntı yaşayabilirsiniz.
    Bu arada klavyeyi kaldırıp oradaki ram'i değiştirmek sandığım kadar zor olmadı. Donanımda ve özellikle notebooklarda pek tecrübem olmasa da biraz dikkat ve hassasiyetle rahatlıkla değiştirebilirsiiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hypericum -- 11 Temmuz 2008; 16:31:23 >




  • Buldum..
    1-http://drivers.softpedia.com/get/GRAPHICS-BOARD/ATI/ATI-Catalyst-Mobility-74.shtml
    (bu yabancı bir forumda LG de ati driver ve catalyst control center sıkıntısı çekenlerin problemi çözüyor diye verdikleri driver linkidir)

    2-http://www. notebook .gen.tr/notebook-genel-f24/butun-notebooklar-icin-ati-ekran-karti-suruculeri-t234.html
    (Bu da "Bütün notebooklar için Ati ekran kartı sürücüleri" başlıklı www. notebook .gen.tr forumundaki yazının linki) -- burada notebook yazısı önü ve arkasındaki boşlukları kaldırın

    Edit : Bende 1. yöntem driver sorununu çözdü ama catalyst center yine de bir türlü çalışmadı ancak ikinci yöntemle hem catalyst center çalıştı hem de daha güncel sürücü kurulmuş oldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hypericum -- 20 Temmuz 2008; 2:09:53 >




  • Ekran kartı sorununu tamamen çözdüm arkadaşlar.

    Üsttede orijinal linkini verdiğim ve ayrıcahttp://forum.donanimhaber.com/m_24703376/mpage_1/key_//tm.htm#24703376 olarak da konusunu açtığım butun-notebooklar-icin-ati-ekran-karti-suruculeri yöntemi ile en sonki XP driver'ını sorunsuz olarak kurdum.

    Şu anki sürücü tarihi : 02.06.2008 ve sürücü sürümü : 8.501.0.0

    Üstteki yöntemi denedikten sonra takılan arkadaşlar olursa yardımcı olurum
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.