Şimdi Ara

LG Oled Ekran Yanığı (Burn In)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
1.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,


    2018 sonlarında aldığım LG Oled TV'min (65b7v) durumunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Gözüm gibi baktığım, 6 ayda bir burn in kontrolü yaptığım TV, garantisinin bitmesinden 7 ay sonra yaptığım kontrolde gördüm ki aşağıdaki hale gelmiş. Logo yanıkları çok az da olsa daha önce vardı önemsemedim ama son kontrolümde geldiği hal rezalet.


    Zamanında 13bin lira verdiğim TV nin 2.5 yılda bu hale geleceğini bilsem alır mıydım? Servise sordum tabiki garantiniz bitmiş, ücretli parça değişimi olacak dediler. Ya Allah aşkına şu an bu tv nin daha yeni modelleri 15 16 bin lira iken nin panelini 12bin liraya değiştirecekler.

    Bakın bu resimde sol üstte sol atta logo yanıkları hadi logo yanıklarını anladım panelin ortası tamamen yanık ve tamamen şerit kaplı;

    LG Oled Ekran Yanığı (Burn In)
    LG Oled Ekran Yanığı (Burn In)


    Gerçekten ben yandım siz yanmayın. Uzak durun. Yazık günah o kadar çileyle kazandığım biriktirdiğim parayı, 100kere düşünerek heves ederek şu çöplüğe vermişim. Benim yaptığım bu büyük aptallığı siz yapmayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baatezuu -- 5 Mayıs 2021; 10:27:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Gerçekten çok yazık, LG nin bununla müşteri memnuniyeti kapsamında ilgilenmesi gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rezalet. LG ye asla dokunmam artik. Bazi teknoloji firmalari urunleri garanti sonrasi hemen bozulacak ya da yavaslayacak sekilde bilincli tasarliyorlar. LG de benzer bir sey yapmis anlasilan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumdaki lg satıcısı ile iletişime geçin hocam bu yanıkların foruma yansıyanlarını milletin gözünü boyamak için değiştiriyor gerçi geçen bi arkadaşınkini değişmedi...satarken garantili diye satılıyorlar müşteri hizmetlerini aradığınızda ise kullanıcı kaynaklı yanık garantiye dahil değil diyorlar tam komedi...

  • Geçtim hocam. Mail attım, lg servisi aradım ama 6bin küsür lira tamir ücreti dediler. 2 arkadaşım daha almıştı onların sıkıntıları garanti süreci içinde ortaya çıktığından onlar değiştirip kurtuldu. Yani neredeyse tüm ürünlerde aynı problem var. Bu durumun tüketici mahkemesinin "ayıplı ürünün ayıbının saklanması" kapsamına girdiğini düşünüyorum. Konuyla ilgili yargıtayın emsal kararları var. Kısa bir süre içinde sorun çözülmezse sorunu mahkemeye taşıyacağım. Sonuçları da buradan paylaşırım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esasen yaşanan olay yıllardır var yalnız oled panel kullanımı çok yaygın olmadığından olsa gerek şikayetlerde azmış gibi gözüküyor oled kusurlu bir teknoleji olsa gerek 2013 yılından beri halen ekran yanığı sorunlarına tambir çözüm bulunamadı neyse geçmiş olsun umarım mahkemeden lehinize bir karar çıkar

  • LG panellerini kullanan Arçelik Beko ürünlerinin servisleri o kadar muhteşemki böyle bir durumda direkt para iadesi bile yaparlar. LG ise burnundan kıl aldırmıyor. İki markanın da OLED lerini kullandım. Paneller aynı, yazılım konusunu geliştirseler kesinlikle arçelik beko kullanırım. Kuruluma gelen ekiplerin size karşı davranışları inanılmaz farklı LG sizin minnet duymanızı bekliyor bedava kurulum yaptıkları için. Arçelik Beko siz memnun olun diye ellerinden geleni yapıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Logo yanığını anlarım ama ekranın ortasındaki yanık nedir yahu. Çok kötü olmuş...


    Ekran değişimi değil de, 6bin TL verince komple yeni bir TV verseler, çok iyi olurmuş. Örneğin 65CX...

  • Bende bu aralar 65 inç tv bakıyorum. 20 bin lirada ayırsam OLED almam. Tamam en iyi görüntü en iyi renk bu panelde olabilir yalnız ben sürekli yandı mı? Logo var mı? diye düşünüp strese gireceksem ne anladım o işten.


    Ha bide işin LG boyutu var. Ne rezalet bi marka bu ya. Gerçekten Samsung ve LG arasında kaldığım her üründe istisnasız Samsung seçiyorum. Sizede öyle tavsiye ederim.

  • deepkurt kullanıcısına yanıt

    hocam bu sorun tamamen üreticiyle ve onun kullandığı teknoloji ile alakalı bir sorun ve bu marka bunu satarken bizim kullandığımız teknoloji yüzünden garanti sonrasında televizyonunuz izlenmeyecek hale gelse bile sorumluluk kabul etmiyoruz diyerek satıyorsa problem yok ama bunu söylemiyorsa o 6bin tl parayıda istemeyecek yeni televizyonu verecek hani anakart bozulur anlarsın güç devresi bozulur anlarsın hoparlörü bozulur anlarsında bu öyle bir durum değil daha baştan sonu belli olan bir durum

  • Hocam paranıza yazık olmuş sizin adınıza üzüldüm

  • Bu ürünlerin satışının yapılmaması lazım. Samsung veya LG farketmez.

    Telefonları neyse televizyonları da aynı sorunlu.


    İşin ilginç yanı; 10 sene önce kullandığım Samsung i7500 telefonda Amoled ekran vardı ama yanık vs. sorunu yoktu.

    Güncel modellerinde bu sorunun olması gerçekten ilginç geliyor. Demekki 10 seneden fazladır bu teknoloji düzelmedi.

    Bu saate kadar düzelmediyse de imkanı yok düzelmez.


    QLED vs.. devamında çıkacak yeni teknolojileri beklemek gerek. OLED her sene evini baştan aşağı yenileyen araplar için...

  • Garantiden hemen sonra bu hale gelmesi beni üzdü. 6 7 sene kullansam anlarım da. iki buçuk sene için kim bu televizyonlara 20bin lira verir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de plazmalarda yanık olur derlerdi ve milleti korkuturlardı. Şimdiye kadar led , plazma,oled hepsini kullandım.Bu oledlerdeki yanık olayı cidden başa bela.Plazmalardaki yanık sadece ekranın köşesinde kanal logosu şeklinde kalırken oledlerde ekranın yarısını kaplayan ve ekranın ortasına denk gelen koca koca yanıklar şeklinde oluyor. Eminim son çıkan modellerde bu azalmıştır.Ben de Lg 55c7 oled kullanmış ve ekranın ortasında kocaman yanıklara sahip olmuştum.Kaldı ki eski plazmacı olmam sebebiyle yanık olmasın diye tvyi de dikkatli kullanırım.Ona rağmen yanıktan kurtulamadım. Bir sinirle tvyi o şekilde sattım.


    Şu an Panasonic st50 plazmam var ve 11 senelik tv olmasına rağmen en ufak bir yanık yok.Bundan sonra olede geçersem yine korkarak geçeceğim.Umarım bu son çıkan plazmalar kadar başarılı burning sonuçları elde ederler de ağız tadıyla bi oled kullanırız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 21 Ekim 2023; 4:48:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.