Şimdi Ara

LG mi Samsung mu? 55UB850 - 55UB950 - 55LA970 - 55HU7500 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
3
Favori
7.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    Bende tüm mağazalarda gezdim Lg marka öneriliyor. Ben 65ub980v sanırım Lg tv 'lerin en üst modeli bu gibi görünüyor ben samsung 'un yansıma ve gerçek renklerden uzak oluşundan ötürü çok sevmiyorum bu tamamen zevk meselesi tabi ki , ancak 65UB980V modeli hakkında olumsuz bir görüşüm ,Harman Kardon hoparlörlerin tv yanında sabit olması tv 'yi estetik açıdan bozmuş gibi geldi bana. Tabi teknik olarak ben pek bir şey bilmiyorum ancak sizler konunun uzmanları olarak tv hakkında olumsuz bir görüşünüz var ise paylaşmanızı çok isterim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu dediğiniz görüntü kaybını ben hiç yaşamadım nerdeyse sıfırdan baktığımda dahi net bi görüntü görüyorum belki size gelende sorun vardı benim TV LB870 kullandığım mod eco modu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lg yi kullanıp nasıl değiştirdiniz samsungla bende yapayım o taktiği vatan dan aldım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kor_do K kullanıcısına yanıt
    dostum vatandan aldıysan hiç deneme bence bende vatandan tvyi almıştım 5 gün kargolamadılar siparişi iptal ettim 1 ayda parayı zor iade ettiler saatlerimi verdim telefon başında deli oldum hiç bulaşma bence elini veren kolunu kaptırır cinsinden bi firma

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim amacım iade deil samsunh uh 7500 ile değiştirmek üzerine farkını verip ozaman fazla zorlamazlar sanırım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekci olmak lazım..mesele lg yi kötülemek değil tabiki..sadece web sayfasındaki o iddialı ifadesinin gerçeği yansıtmadığı..benim gibi bir çok insan var sırf bu yüzden almayan yada alsada değiştiren..malesef kimse mağazadaki ayarlarla ev ortamında izleyemez asla..göz buda sonuçta..ve gerçekten malesef 30 dereceden sonra ciddi kontrast kaybı var..eğer bu sorun çözülürse ve webos danda vazgeçilirse lg de sorun kalmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PatriotTeam -- 19 Ekim 2014; 19:42:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LB 870 hakkında bi bilgim yok..burada konusu geçen 55ub850v..bu sıkıntının nedeni çok büyük ihtimalle önündeki iki katlı panel..philipsdede var bu..tv değiştirme konusunda ise bi taktik yapmadım,lg yi almadan önce bu durumu mağazadada farketmiştim ama.mağazadaki eleman burdaki ışıklandırmadan demişti..bende aynısı evdede okursa sıkıntı çıkar bak tamam mı dedim tamam dedi..hal böyle olunca evdetken adam gibi izleyemeyince bende gittim söyledim bak durum böyle böyle,kaldıki lg bahsettiği özelliği koymamış oldu..sıkıntı çıkarmadılar bende değiştirdim samsung 55HU7500 aldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle yapın..önce lg yi arayıp durumu bildirin sonra mağaza sorumlusuna gidip lg iddia ettiği özelliği karşılamıyor diye görüşün..onlar sorunu çmzmek istemezlerse tüketici hakları kesinlikle çözüyo..web sayfasındaki o kısmın yazıcıdan çıktısını alın bir kenarda dursun muhakkak..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamamdır yarın direk servisle görüşücem tanıdıkta servis inşallah yardımcı olur . sizin yazınızı okumasam bu kontrans düşmesini farketmedim ben iyi oldu sağolun tekrar. resmini çektim sayfanın telden bu 3 -4 tv yan yana geniş izleme açısı yazan yer dimi web de lg nin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam webos tan vazgeçilirse demişsin Lg yi övenler zaten bu webos u ballandıra ballandıra anlatıyorlar. Samsungun 4 çekirdek oluşu Lg nin çift çekirdek oluşu ama bu webos sayesinde 4 çekirdek işlemci hızına ulaştığı vs söyleniyor. bunlar uydurma mı? Ayrıca iki katlı panel olmasını da artı özellik olarak sunuyorlar IPS panel sağlam panel naturel gerçekçi renkler vs. Başın ağrımaz 55 UB 850 yi al geç diyorlar. Benim gönlüm samsungtan yana her zaman söylemişimdir. menüleri bile karşılaştırıldığında Lg çok çakma görünüyor. Samsungta bir profesyonellik var ama çoğunluğun Lg demesi kafamı çok karıştırıyor. Bide göz ardı edilemeyecek olan fiyat avantajı!!!
  • kor_do K kullanıcısına yanıt
    Evet orda yazıyor..Renk kontrast kaybı olmuyo falan diye bi yazısıda var..Kontrast kaybı malesef var işte..Kabak gibi görünüyo..Ama orada yazılana göre ön ortada nasıl görünüyosa yan açılardanda aynı görünmeli..Ama işte..
    Resimden ziyade videodan daha anlaşılır oluyo..Açıp baksalar zaten anlarlar (tabi kanı bozuk insan değilseler)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PatriotTeam -- 20 Ekim 2014; 2:19:53 >
  • erdemoktay E kullanıcısına yanıt
    Erdem bey açık açık olanı biteni anlatmaya çalışıyorum dilim döndüğünce..Eğer azıcık vicdan varsa insanda WebOs un samsunsung unkinden daha iyi olduğunu falan söylemez..Ayan beyan webOs berbat durumda..Ya wifi direct ekran yansıtma falan baya sıkıntılı olabiliyo eğer telefonunuz lg değilse..WebOs gerçekten samsung unkinden kötü ve yavaş..Nasıl anlatsam bilemiyorum..Bunu yanyana açıp bakıp kendiniz tecrübe ederseniz zatenheme farkedersiniz..LG deki o bahsedilen panel açıkcası bana pek inandırıcı gelmedi,kaldıki görüntü kalitesini ciddi etkiliyo..Hiç IPS panel görmesem yiyecem,o derece..Biz yaptık mağazada,çok iddia ediyodu lg ci çocuk orda..Hadi deneyelim güveniyosan bu kadar dedim iki televizyonada birşey fırlattık hafifikiside aynı tepkis verdi ekranda..Kısacası ekstra bir koruma sağladığı falan yok..Görüntü kalitesini izleme açsını gerçekten ciddi kötü etkiliyo..IPS panel o değil yani aslında sanki..Yazdıklarım sakın yanlış anlaşılmasın ama aksini düşünenler azıcık elini vicdanına koysun,o kadar para veriliyo bu tvlere..Azıcık vicdan diyorum sadece..Parasının karşılığında gerçekten ne vaat edildiğini iyi araştırın bakın ve beklentileriniz ona göre olsun..Bahsi geçen özellikleri iyi anlamadan araştırmadan gidip tv bakmayın almayın,satar geçerler acımazlar.




  • Bu arada 55HU7500 ü olanlar için küçük bir tavsiye,bütün denemelerin sonucunda Motion Plus için en iyi ayarın bu olduğunu farkettim..Tabi kanala göre ayar yapamayacağımız için,bütün kaynaklar için en iyi ortam ayarlar şu şekilde:

     LG mi Samsung mu? 55UB850 - 55UB950 - 55LA970 - 55HU7500
  • Bilmeyenler için söyleyeyim şunada dikkat edin muhakkak; anteninizin sinyal kalitesi falan %70_75 in altındaysa görüntü kalitesi kötü oluyor..Sinyal kalitesi ve diğeri ne kadar yüksekse görüntü kalitesi o kadar iyi oluyor..TV nin kendi HD receiver ı benim Next 2000 Dobratech den daha iyi çıktı :)
  • Buda TV nin game pad destek listesi:

     LG mi Samsung mu? 55UB850 - 55UB950 - 55LA970 - 55HU7500
  • Lg tvyi bu Kadar kötülüyen arkadas sanırım isi fanatizme götürüyor

    Arkadaslar Lg ub serisi hakkında bilmeniz gerekenleri size söyleyim.
    Webos çok hızlı bir isletim sistemidir. Menülerin gecisi yavas gibi görünsede asıl marifet YouTube üzerinde videoları açarken baslar. Seçtiginiz videoyu 1 Saniye gibi kısa süre içinde açar yeterki Internet baglantınız iyi olsun.
    Samsung galaxy s4 ile baglanıyorum. Miracast ile yani 1 saniyeden daha az bir sürede tepkime veriyor. Bu Birebir görüntü iletimine yakın sayılır. Miracast ile yapılan ekran paylasımında görüntü kalitesinde kesinlikle kayıp yok. Saatlerce deneme yaptım Bir kez bile Wifide sorun olmadı.
    Miracasttan atmadı. Pc ile baglandıgınızda Crysis 3 oyunu yada nfs serisi hangisi olursa oyunlarda mükemmel bir grafik görselligi sunuyor. Tepkime süreside söylendigi gibi bir tv için çok geç degildir. Full hd yayınları gercekten 4k yayın kalitesine yakın hale getiriyor. TRTnin hd kanalları mükemmel görüntü saglıyor.
    Ekran renk ayarlarını canlı moda getirseniz bile görüntü rahatsız edici olmuyor. Sagdan soldan bakınca görüntü kaybolmuyor. Kararma meselesi Yüzde yüz degilde yüzde on yada yüzde yirmi Kadar oluyor. 4k videolarla yaptıgım bütün testlerde usb 2.0 yada usb 3.0 giris portları farketmez hangisine takarsanız takın usb sticki çok akıcı sekilde videoları oynatıyor.
    Bilgisayarlarla en uyumlu olan lg tvlerdir. Samsung tvler bu konuda basarılı degil kim derse basarılı külli yalandır. 3d gözlüklerle 1080p film ayarında izleyebiliyorsunuz ve gözleri yormaz basarılıdır. Webos menü geçisleri Jet gibi olsa ne yazar yapacagınız sey Kanal degistirmekten öteye gecmez. Harici uydu alıcıları ile sorunsuz görüntü alırsınız.
    Kendi dahili uydu alıcısıda çok kaliteli görüntü veriyor. Kanal gecikme süreleri 3 saniyeden fazla bunu inkar edemeyiz. Sonuçta lg babamın malı degil Lg tvlerin ekranı lcd tvlerin ekranı gibi saglamdır. Parmagınızla ekranın üstüne bassanız bisey olmaz. Arkadasımız bu konuda Lg 55ub 850v ile Samsung 55hu7500 kıyaslama yapmıs. Kesinlikle ikisi aynı katagorinin tvleri degildir. Lg 55 ub950v ile Samsung 55Hu7500 kıyaslanması daha Dogru olurdu.
    Samsung tvlerin tv izlerken verdigi görüntü kalitesini ve parlaklıgını kimsenin tartismasına gerek bile yok. Kullandıgım tv lg 49ub850v ben sikayetçi degilim. 2014 model tvler arasında öyle ahım şahım bir fark aramayın. Bütçenize Uygun olanı almaya bakınız. Kim yeni bir tv almıssa hayırlı günlerde kullansın. Saygılar. Yazımda hatalar ve eksikler olmussa simdiden özür dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 20 Ekim 2014; 13:13:40 >




  • Fantaziye mi :-) peki dediğin gibi olsun..o halde şöyle söyleyeyim..isteyen istediğini alsın kendi görsün herşeyi..parası çok olan zaten umursamaz pek..hadi rastgele :-)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatların düşmesini bekliyorum. 55HU7500 yada çok çok uygun olması durumunda 55HU8500 alacağım inşallah. :)
  • Söylediğiniz cihazlar arasında en kaliteli görüntüyü yakalacagaınız cihaz 7500dür. normalde samsung renklerini sevmem ancak üst seviye cihazları çok ayrı bu konuda

    lg benim gözümde orta seviye kaliteli bir cihaz segmentine sahip örneğin 652 modelini alın en düşük yanına 730 koyun 2side aynı görüntü kalitesinde 4kdada aynı şekilde. kötü değil kesinlikle iyi bir görüntü kalitesi ancak tasarım ve ıvır zıvır dışında vereceginiz 1-2 bin liralık farka değer hiç bir şey yok malesef

    samsunga geçildiğinde iş değişiyor 6470 vs 6 serisi görüntü renk kalitesinde resmen cuvallarken 7 ve üst serilerinde göz kamaştırıyor. ancak o kaliteyide almak için diğer markalara göre binlira fazladan veriyorsunuz en basiti

    bir arkadaş harici bir uydu alıcı kullan demiş 4k tv için içim acıdı doğrusu belirli bir markada olumsuz bir yönü telafi etmek için yanlış bir söylem bence upscalling özelliğini kullanmadan pek bir anlamı olmuyor şuan 4k almanın




  • 55HU7500 için muhakkak dahili uydu alıcısını kulanın ve uzun lnb kablosu kullanmayın..Sinyal kalitesi %70-75 in atında olmamalı yoksa görüntü kalitesi zaten iyi olmaz..Harici bir çok uydu alıcıyı denedim ama kendi uydu alıcısı baya baya iyi..Ha digitürk falan takacaksanızda size tavsiyem dt-5103 cihazı kullanın muhakkak ve Monster ın HDMI kablosunu birlikte kullanın ciddi güzel sonuçlar çıkıyo ortaya..Titreme falan kalkıyo ortadan..Bunlarda küçük tavsiyelerim olsun ;)

    (Birde TV leri eco modda falan kullanmayın malum tasarruf için görüntü kalitesinden kırpıyolar biraz)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.