Şimdi Ara

Lg Hb 1100 Re Bluray Player

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle selamlar herkeze. Arkadaşlar şöyle bir sorunum var.Lg hb 1100 re playerim var aynı zamanda ses sistemi bu cihaz.


    1 - Öncelikle teledünya cihazımı optik olarak lg ses sistemine bağladığımda mesela discovery, id ve discoverı sience kanallarını dolby ses olarak alabiliyorum ve ses sistemimin ekranında 3,2 gibi ibare cıkıyor normal kanallarda pcm 2.0 olarak ibare çıkıyor..Bu kanallar dolby yayın yapıyor. Optik bağlantı yerine teledünya dan hdmi kablo ile ses sisteminin hdmi in girişine bağladığımda bu yayınları dolby olarak alamıyorum ve pcm 2.0 olarak çıkıyor. Burtada hdmi kablonun 1.3 veya 1.4 olması farkediyor mu?


    2 - Neden hdmi kablo olarak bağlıyorsunuz optik olarak kalsın diyeceksiniz. Sebebi şu lg ses sistemi her filmi açmıyor.Bazı mkv dosyalarında sorun yaşıyorum.Ben samsung tv nin media playerını kullanarak optikten lg ses sistemine bağlamak istiyorum. Bunu yapıncada bana tek seçenek uyduyu hdmi ile bağlamak kalıyor burda dolby sesi alamıyorum.Lg ses sisteminde 2 hdmi in giriş 1 hdmi çıkış bulunuyor.Sadece 1 tane optik in var.


    3 - Bir başka sorunumda şu samsung tv nin optik girişten ses sistemine bağladığımda 5.1 dolby filmler hariç pcm 2.0 olarak sesi vermiyor.Sadece dolby filmlerde aktif oluyoır.Hdmi olarak tv bağlı olan teledünya cihazın seslerini pcm 2.0 olarak bile ses sisteminden alamıyorum. Teledünya cihazı optik olarak bağladığımda ses sistemine normal yayın kanalları pcm 2.0 olarak sesi alabiliyorum.


    4- Bir başka sorunumda dlna bağlantı ile ilgili pc ye lg pc share kurdum ses siteminden kablosuz olarak pc ye bağlanabiliyorum. Fakat müzik ve film izlerken belirli aralıklarla donuyor yüklemeye çalışıyor. Daha önce amd x3 işlemcili pc varken aynı programla çok nadir donma yaşıyordum.Şu anki sistemin i5 li sistem diğer sistem bozulunca buna geçtim yeni format attım.Ama bu donma olayını çok yaşıyorum. Pc den kaynaklı bir sorun olsa şu anki sistemim daha güçlü değilmi. Formattan sonra başka ayarmı mı yapmam lazım.


    Yardımlarınız için teşekkür ederim.








  • Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
  • Neden optic bağlantı kullanıyorsunuz ki.

    Sırayla teledünya - tv - ses sistemi şeklinde hdmi bağlantı yapsanıza.

    teledünyadan çıkan görüntü tv de gözükecek ses tv den ses sistemine aktarılacak zaten.

    aynı şekilde tv de izledikleriniz de ses görüntü olarak ses sistemine aktarılacak.

    Dikkat etmeniz gereken tv ve ses sisteminde arc desteği olan hdmi bağlantısını kullanmak


    Ek: dlna da sorun yaşamanız pc nin donanım özelliklerinden yerel ağ bağlantı hızınız ile alakalı. yerel ağ sorunları çözmeye çalışın




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oxcy -- 24 Nisan 2021; 17:29:35 >
  • Kullandığım tv samy 40c653 bildiğim kadarıyla hdmi arc bu cihazda yok.
    Teledünya dan hdmi kablo ile ses sistemine girdiğimde optik sesi iletmezmi hdmi kablo 1.4 mü olmak zorunda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.