Şimdi Ara

LG G3 Ahize Sesindeki Değişkenlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
8.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 1 haftadır LG G3 32 GB modelini kullanıyorum. Ev vb gibi ortamlarda telefon konuşması yaptığımda ahize hoparlöründen gelen ses normal. Ancak kalabalık yerlere, dışarıya çıktığımda, karşı tarafın sesi bana çok farklı geliyor. İlginç bir netlik ve çok hafif bir cızırtı oluyor. Çok mikrofonik geliyor. Sessiz yere geçince kendiliğinden düzelmeye başlıyor, kulaklık ile konuştuğumda ise herşey normal.

    ayarlardan "ses iyileştirme" bölümünü açık ve kapalı olarak denedim değişen bişey olmadı.

    böyle bir durumla karşılaşanlar oluyor mu acaba ? Kalabalık ve sesli ortamlarda karşı tarafın sesi mikrofonik biraz da pürüzlü geliyor.



  • Klasik LG sorunu, bu cızırtı olayı LG' nin 2013 yılından bu yana çıkardığı tüm telefonlarda var sanki..
  • evet bu sorun g2 de de gelen aramada ahize sesinde yada giden aramada microfon sesinde var olan bir sorun, olay tamamen dış seslerin yalıtılmak istenmesi sonucu yapılan yazılımsal hatadan kaynaklı diye düşünüyorum donanımsal da olabilir ama bu kdar fazla cihazda donanımsal olması ihtimali düşük



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax59 -- 22 Ekim 2014; 11:25:30 >
  • Açıkçası sorundan ziyade özellikmiş gibi geliyor bana ama daha önce karşılaşmadığım için olayı kavrayamadım.

    Örneğin kalabalık ortamlarda en üst ses seviyesinde konuştuğunuzda ses biraz farklılaşmıyor mu ? Daha Mekanik geliyor sanki karşı tarafın sesi bana...

    Donanımsal bir sorun olduğunu sanmıyorum, servislik bir durum değildir sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bazen13

    Klasik LG sorunu, bu cızırtı olayı LG' nin 2013 yılından bu yana çıkardığı tüm telefonlarda var sanki..


    Bu bir sorun mudur, yoksa bütün cihazlarda olan kronik bir hata mı, yoksa başka bişey mi:)
  • Son gelişmeleri aktarmak istiyorum. Sesli ve gürültülü ortamlarda telefonun hoparlöründen gelen ses ve benim karşıya giden sesimde önemli bir iyileştirme oluyor. Bunu ses iyileştirme nedeniyle olduğunu düşünüyorum. Ne zaman sesli ve kalabalık bir ortama girsem ve kulaklık olmadan ahizeden telefonla konuşsam karşı tarafın sesi çok mikrofonik ve net geliyor.

    İlk mesajımda bu değişkenliğe alışık olmadığım ve daha önce kullandığım iphone 4s'te böyle bir teknoloji olmadığı için tam olarak kavrayamamış ve şaşırmıştım.

    Özellikle kalabalık yerlerde telefonla ahizeden konuşmayı deneyin arkadaşlar ve sonra sessiz bir yere geçin farkı sizde göreceksiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: conbay

    Son gelişmeleri aktarmak istiyorum. Sesli ve gürültülü ortamlarda telefonun hoparlöründen gelen ses ve benim karşıya giden sesimde önemli bir iyileştirme oluyor. Bunu ses iyileştirme nedeniyle olduğunu düşünüyorum. Ne zaman sesli ve kalabalık bir ortama girsem ve kulaklık olmadan ahizeden telefonla konuşsam karşı tarafın sesi çok mikrofonik ve net geliyor.

    İlk mesajımda bu değişkenliğe alışık olmadığım ve daha önce kullandığım iphone 4s'te böyle bir teknoloji olmadığı için tam olarak kavrayamamış ve şaşırmıştım.

    Özellikle kalabalık yerlerde telefonla ahizeden konuşmayı deneyin arkadaşlar ve sonra sessiz bir yere geçin farkı sizde göreceksiniz.



    Bu olayla bende ascend p7 aldığımda karşılaştım ,
    Arkadaşım Motorola xt910 kullanıyor , onunla konuşurken sen mükemmel netlikte geliyor,
    Ama annele konuşurken , onda da Lg optimus Black var , ses bildiğimiz normal telefonlar gibi geliyor ,
    sanırım aradığımız kişinin telefonuyla alakalı değişiyor bu netlik ,
    karşı tarafın telefonunda da bu özellik varsa ( artık özellik mi bilmiyorum) ses çok net geliyor.




  • KNTLG kullanıcısına yanıt
    Galiba haklısınız, özellikle note 2 ve samsung üst serisi, HTC One gibi modelleri kullanan kişilerde bu durumu daha net alıyorum. Ancak dediğim gibi dışarıda ve sesli ortamlarda bu çok net ortaya çıkıyor.
  • bence g3 le alakalı birşey değil karşıdaki kişinin telefonuyla ilgili bnm arkadaşımda da g3 var konuşurken 1 kere bile ses kötü cızırtılı gelmiyor.cuma namazında aradı beni ezan okunurken yine netti sesi.
  • Knock kode kullanan arkadaşlar L güncellemesinden sonra sanki cnock kode artık algılamıyor gibi sizde de varmı bu durum.Yani daha da açıcak olursam eskiden V10H di benim telefon onda acayip hızlı giriyordum cnock kodu (6 vuruş 0.5-1sn arası) hemen algılıyordu. L güncellemesinden sonra hızlı girince algılamıyor doğru bastığıma eminim ama böyle çok hızlı değilde 2 sn de falan basınca algılıyor. Bi hard format atsam kendine gelirmi ki ?
  • Ekşi de biri bu konuyu yazmış. LG nin bence anlamsız yazılım özelliği LG Flex'te de vardı.

    https://eksisozluk.com/entry/45891468
  • ben telefonu servise verdim bakalım ne diyecekler düzeleceğine hiç umudum yok ama boşu boşuna 20 gün uğraştııcaklar
  • Arkadaşlar G3 ayarlardan gelen arama sırasındaki sesi orta seviyeye alıyorum ancak çağrı geldiği zaman ses son ayara çıkıyor.Arkadaki tuşlarla kısıyorum ancak bir sonraki aramada yine son seviyede açılıyor, yani her arama için arka tuşlardan sesi kısmam gerekiyor sesi dışarı çok çıkıyor( not ahize modunda değilken). bilen birisi alıntı yapsın
  • G3 te 3g olmamasından kaynaklı ses codec sıkıntısı olmasından süphe duymaya başladım. bir yazıda böyle birsey okumuştum.
    Kullanılan band sinyal kalitesi vs etkiliyor gsm ve 2 secenek daha var..

    Çogunlukla karşı tarafın sesi bana boguk kesik kesik geliyor ilk anlarda bir gecikmeden sonra daha anlaşılır oluyor.
    Benim sesim de derinden ve boguk gidiyor sürekli tekrar etmek zorunda kalıyorum yada yüksek sesle konusmam gerekiyor.. tam bir işkence..

    yazılımsal donanımsal sebeke kaynaklı ne oldugunu çözemedim Donanım olarak 3g olmaması etken olabilir ama mikrofon ve hoparlör saglam ..

    İnternet üzerinden sesli görüşmelerde skype whatsapp vs net okadar net ve canlı geliyorki ses 2m ötendeki kişiye net gidiyor.. dogal olarak sebeke aramasında zor duydugun için sonuna kadar açtıgın sesi yarıya kadar kısıyorsun...

    Gsm only secerek internet hızından feregat idip sinyal kalitesinine yüklenmemiz gerekiyor :// emin olamadım kaldırıp atasım geliyor telefonu..

    Turkcell i aradım ses kalitesiyle ilgili sıkıntılarım var dedim teknik servise gönderin aktarabileceğiniz teknik eleman varmı diye sordum yok dediler :))

    Karşıdaki telefon markası onun sebesi 3g özelligi sebeke çekiş gücü vs bir sürüde etken var..

    hard resetle formatlayasım geliyor




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.