Şimdi Ara

LG BP325 3D Blu Ray player 'de MKV 3D Altyazı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
1.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    LG 65UB980v marka ve model, 3D'yi destekleyen UHD bir TV satın aldım. Elimde bir çok 3D MKV film mevcut. TV USB'sinden MKV'i çalıştırdım. Görüntü ve ses mükemmel. Ancak Altyazı abuk sabuk görünmeye başladı (Türkçe Karakter bozukluğu ve yazı karakterinin aşırı büyümesi). Zaten TV'nin işlemcisini böyle şeyler için yormak istemediğimden LG BP325 3D Blu Ray player satın aldım. USB'sine HardDiski taktım. Alt yazılarda Türkçe karakter bozukluğu yaşamadım.

    Ancak bir sorunum var; 3D izlerken, görüntü muhteşem ... ancak altyazılar büyük, ekranın sağına soluna bölünüyor ve okunması imkansız oluyor! Bu cihazlarda alt yazı puntı büyüklüğü, font ayarı ve alt-yazı konumu, gibi ayrıca olması gereken temel ayarların olmayışını anlayamıyorum Eskiden kullandığım WD TV bu anlamda mükemmel idi!

    Bu sorunu ne şekilde aşabileceğim konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.







  • Alt yazıları 3d altyazı formatına sanırım .ass formatiydi bir program var isterseniz önce altyaziyi onda çevirip sonra daha sonra filmi deneyin. Bende de ayni cihaz var gerçi 3d mkv denemedim hic ama aklıma bu geldi çözüm olarak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanıtınız için teşekkür ederim

    Olay ile ilgili bayağı bir kafa yorduktan sonra çözümü farklı şekilde buldum

    Öncelikle Yazdığım Herşeyin MKV filmler ile ilgili olduğunu Blu Ray diskim olmadığı için deneyemediğimi ifade ederim.
    Bildiğiniz gibi 3D filmler 2 tipte oluyor;

    A tipi) Yatay olarak üst üste yer alan 2 kareden oluşan,
    B tipi) Dikey olarak yan yana 2 kareden oluşan filmler.

    Yatay olan 3D MKV filmlerde (A tipi) bir sorun yok. Üst ve alt kareler birleşiyor ve nispeten problemsiz bir altyazı doğmuş oluyor. Burada LG BP325 3D Blu Ray player 'in font büyüklük ayarı olsa imiş iyi olurdu diye düşünüyor insan. Nispeten dememin de bir nedeni var: Alt yazı vektörel bir görsel olması gerekiyor. Yani mesela siz Microsoft Word'de bir yazı yazarken fontu ister 12 yapın ister 72, herhangi bir bulanıklaşma yaşanmaz (vektörel). Ama Word'deki bir yazının PrintScreen ile ekranın görselini alıp, oluşturduğunuz JPG'i büyütürseniz yazılar bozulur (resimsel). LG BP325 3D Blu Ray player'de bu tip nispeten sorunsuz 3D filmlerin (A tipi) altyazıları filmin içinde bir öğe gibi, resimsel (vektörel olmayan, biraz flu) 2D-3D arası bir izlenim veriyor. Alt yazı boyutu da büyük ve küçültülemiyor.

    Bu LG Player'de ise dikey yan yana 2'li kare birleşiminden oluşturulan 3D MKV filmlerde (B tipi) ise altyazı bende okunamaz oldu. Yazıların bir kısmı sağa bir kısmı sola dayalı olarak göründü ve okunamaz oldu. Elimde Blu Ray disk olmadığı için bu modda deneme şansım olmadı.

    Bu Player'deki bir diğer sorun: Hangi tipte 3D izlerseniz izleyin, Blu Ray Player'in menusunu açtığınızda gözleriniz şaşı beş oluyor , TV'yi 2D moduna döndürmeden menüyü ayarlayamazsınız (Lisanı seçmek, altı yazı dilini değiştirmek, ekran modunu ayarlama vs...). Her şey okunamaz oluyor. Bunun nedeni, tıpkı bir alt yazı gibi menünün kendisi de film ile aynı katmanda görüntülemeye çalışması (resimsel bir nesne gibi).

    Bu Player'de bana göre bir eksiklik: Filmleri izlediğinizde daha sonra izlemek üzere kapatırsanız, sonra devam ettiğinizde nereden kaldığınızı hatırlamıyor (log file oluşturmuyor)

    Peki Çözümü nasıl buldum
    LG BP325 3D Blu Ray player'i iade ettim. TV'nin kendi içindeki MKV oynatıcıyı, external harddisk takarak kullandım . LG'deki teknik sorumlu, "sen kafanı yorma, işlemcisi böyle işler ile yorulmaz" dedi
    Bozuk yazı karakterini, alt yazı kodlama dilini "İBRANİCE - ibranice" 'ye ayarlayarak düzelttim! Türkçe yapınca olmuyor (Tahminimce sonraki güncellemelerde düzeltilecektir).
    LG 65UB980v UHD TV
    *2D ve 3D tüm tipteki filmlerde altı yazı sorunsuz
    *Alt yazının font büyüklük ayarı yapılabiliyor
    *Alt yazının konumu (yukarı-aşağı) istediğiniz gibi ayarlanıyor.
    *3D filmlerde alt yazı cam gibi net, filmden bağımsız ayrı görünmez bir katmanda okunaklı olarak önde görünüyor.
    *Filme nerede bıraktıysanız oradan başlayabiliyor.
    *Tüm ayarlama menüleri vs... 3D gözlük vs. fark etmiyor hepsi cam gibi net en önde ayrı bir görünmez katmanda beliriyor.
    *TV 'nin USB 3.0 uyumlu portu var, USB 3.0 external harddisk ile çok uyumlu (bekleme, duraksama, gecikme vs. olmadan) çalıştıkları anlaşılıyor.

    Bununla birlikte: LG BP325 3D Blu Ray player 'in 3D olsun, 2D olsun gayet başarılı bir görüntüsü (TV'nin kendi iç player'inden farksız) var, hemen hemen bütün formatları (mp4, flv vs..) gördüğünü söyleyebilirim.

    Neyse bu yazıyı da LG BP325 3D Blu Ray player 'in ayrıntılı anlatışı olarak, birilerine faydası dokunmasını dilerim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.