Şimdi Ara

LG 60PA6500 60inc 153cm plazma tv 2500 tl (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
9.765
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • aktuz A kullanıcısına yanıt
    Bölmeye gerek yok faturada kw ücreti 0,249 kuruş,kalkınmada öncelikli bölgede oturuyorsanız 0,185 kuruş civarında olması lazım.Puantta bile o rakam değil sanırım,ayrıca ev kullanıcısınında 3 terimli kullanmasının pek manası yok zaten.Plazma işinde elektrik tüketimi ile uğraşmak okyanusu aşıp derede boğulmak gibi,seçim kriteri değil.panasonic çok pahalı bu işin kralı,lg ona ne kadar yakın diye sormak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frontoza -- 23 Kasım 2013; 13:28:07 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Frontoza

    Bölmeye gerek yok faturada kw ücreti 0,249 kuruş,kalkınmada öncelikli bölgede oturuyorsanız 0,185 kuruş civarında olması lazım.Puantta bile o rakam değil sanırım,ayrıca ev kullanıcısınında 3 terimli kullanmasının pek manası yok zaten.Plazma işinde elektrik tüketimi ile uğraşmak okyanusu aşıp derede boğulmak gibi,seçim kriteri değil.panasonic çok pahalı bu işin kralı,lg ona ne kadar yakın diye sormak lazım.

    Seçim kriteri değilse neden kocaman enerji tüketim etiketi yapıştırılıyor televizyonların sağ üst köşelerine :)

    Veya neden sürekli olarak elektrik tüketimini iyileştirdiği iddia edilen plazma teknolojileri reklam ediliyor.

    Bir dönemki başarısı yüzünden neden birileri hala AMD fanatiği olarak kaldıysa, şimdi de plazma fanatikliği sürüp gidiyor. Sorun şimdiki fanatiklerin neden fanatik olduklarını da bilmemesi.
    Ayrıca elektrik fiyatı da faturada yazan kW saat ücreti değildir. Elektrik ücretine yakın da ıvır zıvır vergiler, masraflar alınır. Toplam faturanın tüketilen kW saat miktarına bölündüğünde 2013 Mart ayı itibariyle elektrik 36 kuruş civarındadır.




  • aktuz A kullanıcısına yanıt
    Tüketici tarafında algıyı yönetmek bir satış ve pazar politikasıdır.Enerji tüketimi günümüzde bir trendir,türkçe tabirle modadır ve revaçtadır.Karşıdaki yığınların algısını yönetmek için tüm dünyada yapılıyor bu işler,şimdi oturup şahinin her yeni serisinde 4 vitesli çıkıp ertesi sene yeniden 5 vites yeni keşfedilmiş gibi lanse edilmesinden başlayıp,passatın 2004 de koyduğu zenon farı 2011 de unutup 2013 de sanki yeni bulmuş gibi tekrar koymasından,su görmeden yıkanan lekeli ve hijyen sağlamayan çamaşır makinelerinden ,3 ü birarada çözümlerden,RMS 2000 waat ses çıkış güçleriden,3000 watlık süpürge reklamlarından vs vss.
    Yığınların kafasında ilkönce algı oluşturup sonra bunu satma politikalarından ve bunu yiyenlerin durumdan burda bahsetmek uzun sürer ve polemik yaratır.
    Ancak
    Tıpkı günümüzde su ve elektrik kullanmayan çamaşır makinelerinin ,çamaşırı lekeli ve doğru düzgün yıkamadan çıkarması gibi,halbuki reklamlarda hep bu yönde,birde şikayet sitelerini okursanız ne demek istediğimi anlarsınız.Tabi burdan konuyu sulandırıp enerji önemsizmiş gibi bir sonuç da çıkarmayalım hemen.
    Herhangi bir konuda fanatik değilim,plazma fanatiği felanda değilim,ben mühendisim,bir şeyi incelerken ,eldeki verileri somut değerlendirmek mesleki bir zorunluk ve hastalık diyebiliriz.Ve malesef plazmanın renk kalitesi,tepki hızı,siyah renklerdeki değerleri,gerçekliği şu anda bahsi geçen lcd ve led tvlerden uzak ara önde ve bu somut delillerle ortada ,inceleyeceğiniz tüm ciddi portallarda da sonuçlarıyla ifade ediliyor.Led ve LCD Enerji tüketimide plazmalardan oldukça düşük,ancak görüntü verme kabiliyetleri aynı değil,teknolojileri itibari ilede olamazda,o yüzden amoled,oled gibi yeni teknolojiler üzerinde çalışılmasıda boşa değildir herhalde.Ayrıca plazmanın fabrikada üretim tekniklerinin belli koşulları vardır,yu-ma-tu vsb gibi paneli Çin'den alıp kasayı toplayıp led ve lcd gibi üretime çok müsait değil,dolayısıyla her babayiğit üretemiyor maliyetli geliyor..
    Elektrik tüketimine gelince enerji yöneticisi olarak elektriğin maliyetini de gayet iyi biliyorum,standart ev kullanıcısı içinde aylık 8 tl yi geçmez aradaki fark.
    Evinde ağırlıklı olarak sinema filmi izleyen bilinçli bir kullanıcıda gidip LED veya LCD almaz, çoğu evde birden fazla tv olduğu için tv izlediği alana led (iyi lcd bulsam ben led yerine lcd tercih ederim ayrı konu),sinema izlediği alana plazma tercih etme şansı varsa tercih eder.

    Dediğiniz fanatiklerde olabilir,belki teknik sebeplerini bilmiyorlardır,ancak gözün gördüğü gerçeklik onları fanatik olmaya itiyor olabilir.




  • The 55-inch LG 55LW9800 LED HDTV consumed only 89 watts in our tests, while the 55-inch Panasonic TC-P55ST50 plasma HDTV used a whopping 305 watts. That's over three times the power for the same screen size.

    The Verdict
    If you can afford them, LED-backlit HDTVs are the way to go. They're thin, energy efficient, and can produce a great picture, but getting all three of those features costs a premium. If you're on a budget, look for a good plasma screen. They're heavy power hogs, but you can get a gorgeous cinematic experience for not nearly as much money. If your budget is limited and you can't find a plasma, CCFL is likely your only other choice, but CCFL-backlit LCDs typically can't match plasmas or LEDs on screen size or features.

    http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2387377,00.asp


    Türkiyede vatandaşın günlük tv izleme süresi ortalama 4,5 saat.
    http://www.rtuk.org.tr/sayfalar/DosyaIndir.aspx?icerik_id=0ff756b8-292d-4269-9dbc-2bbfe6782cf0

    Peki bir evde tüm ahali oturup birlikte mi tv izliyor?
    Değil, ev hanımı çalışmıyorsa TV sabahtan akşama kadar açık kalıyor, çalışıyorsa akşam gelir gelmez açılıyor ve yatana kadar kapanmıyor. 14 milyon ev hanımının bulunduğunu düşününce TV'lerin sabah 8'de açılıp akşam 12'de kapatıldığını söylesek mesnetsiz atmış olmayız herhalde. Mesela Digitürk'ün ufak bir araştırmasında da öyle görülüyor. (Araştırmada öne çıkan bazı bulgulara göre, araştırmanın kapsadığı kadınların önemli bir bölümü sabah uyanır uyanmaz televizyonu açıyor. Çalışan kadınlar, eve döner dönmez televizyonu açtıklarını belirtiyor. Kadın iş yaparken, izlemese de televizyonunu açık bırakıyor. Kimileri ise gece yatarken bile televizyonunu kapatmıyor.)
    http://www.haberler.com/digiturk-kadinlarin-televizyon-izleme-haritasini-4854531-haberi/

    Benim gözlemlediğim kadarıyla da televizyon vatandaşın evinde ortalama 12 saat açık kalıyor.



    30 gün x 12 saat x ( 305W-89W ) = 77 kW yani aylık ekstra 30 TL.

    Değer mi, yine de evet. Ekonomik zorluk çekmiyorsanız ve amacınız evde sinema izlemekse ve karanlık bir sahnede adamın ceketinin kıvrımlarındaki gölgeleri görmeye çalışıyorsanız değebilir. Gidip blueray alırsınız, takarsınız blueray oynatıcınıza, ses sisteminizi de açarsınız izlersiniz güzelce.
    Peki kaç kişi televizyonu medya oynatıcıdan yüksek çözünürlüklü film izlemek ve bunu sinemadakine daha yakın bir ortamda izlemek için alıyor, kaç kişi uzmanların bile artık mukayese ederken zorlandığı görüntü farkını umursuyor. Memleketin % 30'u hala analog çatı antenini kullanıyor. Dijital uydu kullananlar %60 ve HD yayın izleyenler % 1-2 arasında.
    Her evde dijital dünya uzmanı, sınırsız internetiyle torrent'ten sıklıkla 45 gb'lık blueray filmleri indiren veya parasına kıyıp orijinallerini alan, ışıkları kapatıp düzenli olarak bu filmleri izleyen veya ailesine izleten birileri var tabi.


    Ben 3 senedir plazma ve 2 senedir de led kullanıyorum. Forumda 3 sene önceki düşüncelerim de mevcut.

    Plazma yüksek kontrast oranına sahip, ışıkları söndürüp yüksek çözünürlüklü bir filmi THX modunda parlaklığı düşürüp gözleri yormadan izlemek için güzel. Yine çevreden görünürlük açıları güzel. Fakat enerji tüketimi yüksek, bilgisayarı bağlayıp monitör olarak kullandığımızda ekranda yanık oluşması kötü, televizyonun arkasından uğultu şeklinde ses buzzing denilen trafo sesinin çıkması kötü, yeşil renkleri olduğu gibi gösterememesi kötü, günlük kullanımda parlaklığının led tvler kadar yüksek olamaması ve ışıklı ortamlarda görüntünün karanlık kalması durumu kötü, ekranının cam olması sebebiyle yansıma yapması kötü.


    Deneyimlerinize ve zevklerinize saygı duyuyorum fakat 3 sene kullandıktan sonra mükemmel sinematik film deneyimi sunan plazmam hakkındaki diğer görüşlerim, genel görüşlerim bunlar.




  • Haklı oluğunuz noktalar olmakla birlikte ,yığınların hareket ve eğilimlerine göre ortadaki teknik gerçekliği göz ardı etmek pek bilimsel değil,dediğiniz kesim bu forumda çok vakit geçiren kesim değil,çoğuda tv lerini yiyecek içecek marketlerinde ki elektronik reyonundan alıyor,yada teknomarketlerde gözüne en parlak geleni görevliye soruyor,ondan biraz gaz alıp alıyor.Yani daha öncede demek istediğim gibi eğilimlere göre teknik konuşmak yanlış.Plazma konusunda yanık duyarlılığında haklısınız,diğer konuları panasonic aşalı çok oldu,ayrıca o yazan 350 watt değeri çok aydınlık sahnelerdeki değerler,karanlık sahnelerde değerler led değerlerine yaklaşıyor,onuda atlamamak lazım.
    Ayrıca 12 saat abartılı olduğu gibi kw fiyatı 0.2496 dır+kdv( epdk fiyatı)yani 21 lira civarı ,onun adıda tv izlemek değil zaten.
  • 6-7 aydır bu TV'den kullanıyorum. Migros'ta indirimden 1990 TL'ye almıştım. Plazmaya karşı ön yargılıydım elektrik sarfiyatı bilmem ne diye.
    Öncesinde 42" Arçelik LCD Tv vardı. LCD'de siyahları gri gibi gösteriyordu, Plazmada ise ilk önceleri beyazlar gri gibi görünüyordu ancak çok yakında oturduğum içinmiş:D Mesafeyi açtım, çok memnunum.

    Plazma TV'lerin en büyük eksisi gündüz yansıma olayı. Kendimi TV'den görebiliyorum gündüzleri. Belki de ben takıntılıyım bilmiyorum ama gündüz güneşli havada işkence gibi geliyor.

    Onun haricinde çok memnunum. Elektrik sarfiyatında hiçbir değişiklik olmadı. Sadece en son %9"luk elektrik zammından dolayı (Levent Kırca deyimiyle zamcık) 8-10 TL fark etti. Plazmaya ön yargılı yaklaşmamak lazım. Hele ki "plazma kaba ve kalın" mantığını da bir rafa kaldırın...
     LG 60PA6500 60inc 153cm plazma tv 2500 tl



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quarysma -- 16 Kasım 2014; 16:27:01 >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.