Şimdi Ara

LG 49SJ800V kullanan var mı? (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.123
Cevap
31
Favori
92.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tda 1562q kullanıcısına yanıt
    Tüm 100Hz tv'ler artık 55inç'ten başlıyor. Bu model son 120Hz 49 inç televizyon modeli.

    Tv Tavsiyesi konusuna yazın oradan belki başka markalardan tavsiyede bulunurlar.
  • Önceki mesajlarımda 2 ay kadar önce televizyonumun servise gidip wifi modülü ve anakartı değiştirildikten sonra getirildiğini ve kullanmaya başladığımı belirtmiştim. Az önce arıza birebir olarak tekrar etti. Servis talebinde bulundum. Bakalım süreç nasıl işleyecek.
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    tELEVİZYON ELİMİZDE PATLADI DESENİZE
  • quote:

    Orijinalden alıntı: myctapha

    tELEVİZYON ELİMİZDE PATLADI DESENİZE
    Muhtemelen. Aynı arıza sebebiyle 1 sene içinde(aslında 5 ay içinde) 3. kez servise vermiş olacağım. LG ile konuştum. Servis elemanına teslim ederken yeni cihaz istiyorum diye belirtin, onlar bize iletirler ve değerlendirildikten sonra size dönüş yapılır dedi. 120Hz 49inç Televizyonları yok. Para iadesi istesem o paraya bu özelliklerde televizyon yok. Bakalım sonuç ne olacak.

    Servisten geldiğinden beri tekrar aynı arıza çıkar mı diye endişeleniyordum. Uydu için Hbb özelliğini açınca bu sorunun oluştuğunu okumuştum. Dün akşam denemek için açıp kullandım. Sonra gereksiz bulup kapattım. Akşam bir sorun yoktu. Bu sabah wifi modülü arızası çıktı. Muntemelen ikisi bağlantılı.




  • Bu tv’lerdeki kronik sorun nedir? Aileme almıştık yaklaşık 1 yıl oldu, sorunsuz kullanıyorlar ama uzun vadede sorun çıkartacaksa zorlayıp şimdiden çıkarmasını sağlamak daha mantıklı sanki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servis yurt dışı ve yurt içinde sürekli bu problem ile karşılaştıklarını, bunun için LG'nin flex'leri tutturmak için özel güçlü bir modifikasyon bantı(3M gibi) ile revizyon çözümü ürettiğini ve flexlerin genleşmeden dolayı hareket edemeyeceği için sorunu halledebileceğini belirtti.

    Ben yeni cihaz talebinde bulundum ancak bu bant ile test ederek bir kaç gün sonra sonuca göre hareket edeceklermiş. Para iadesi olması ihtimaline karşı faturamın da kopyasını aldı.

    Direk IBAN'a aide yapılıyormuş. Aldığım yer yada ödeme şeklim önemli değilmiş.
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Dün bende açtım hbb özelliğini bakalım ne olcak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: myctapha

    Dün bende açtım hbb özelliğini bakalım ne olcak.
    Ben aldığım günden beri 5Ghz ağ ile kullanıyorum. 2.4Ghz için bu problem uzun süre çıkmıyor olabilir, test etme şansım olmadı.
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    televizyonun kendi wifisinimi yoksa harici wifi ilemi kullanıyorsunuz ben artık iptvden maç izlerken kablo kullanıyorum bir sorun olmuyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soulfly128

    televizyonun kendi wifisinimi yoksa harici wifi ilemi kullanıyorsunuz ben artık iptvden maç izlerken kablo kullanıyorum bir sorun olmuyor
    Elbette televizyonun kendi wifi modülünü kullanıyorum. Benim kullandığım süre zarfında bağlantı ile alakalı hız yada performans ile ilgili hiç bir sorunum olmadı. Wifi kapatılıp kablo ile yada extender'dan kablo ile bağlanınca da Televizyon sıkıntısız çalışıyor. Wifi modülünden dolayı oluşan arıza sebebiyle kumanda imleci kayboluyor, tuşlar basmıyor yada takıla takıla çalışıyor. Kumanda bluetooth olduğu ve bu modüle bağlı olduğu için böyle oluyor. Aynı arızadan 3. kez servise verdim. Yeni anakart ve wifi modülü takılalı 2,5 ay kadar oldu. Belli ki kronik bir sorun.

    Ayrıca belirteyim, kullandığım IPTV portalı MAC adresinden kayıt alıp Smart STB'yi ücretsiz aktifleştiriyor. Wifi ve LAN MAC adresleri farklı. Haliyle ya sürekli wifi yada sürekli LAN kablosu ile kullanmak gerekiyor. Hatta wifi modülü değiştiğinde sistemden yeni MAC adresimi tanımlattım. Satın almış olduğum Smart IPTV'ye mail atıp MAC adresimi yenilettim. Şimdi duruma göre bunları tekrardan yapmam gerekecek.




  • Arkadaşlar bu televizyondaki sorunlarla ilgili modemin verdiği frekanslar frekans çakışmaları modem markaları ve o anda modeme çoklu bağlantılar telefon bilgisayar tablet vesaire sanki hepsi Bu cihazın performansını zaman zaman etkiliyor gibi HBB benim TV Mİ yaklaşık bir hafta on gün etkiledi ŞİMDİ BAKIYORUM KONTROL EDİYORUM ŞU ANDA BİR ETKİSİ YOK GİBİ.AMA TELEVİZYON HBB AÇIKKEN ETKİLENDİĞİ DÖNEMDE EVİMDE BAŞKA LG TELEVİZYON VARDI BAŞKA MODEL LF 650 ONLAR DA ETKİLENDİ MUTLAKA MODEMİN VERDİĞİ FREKANSLARLA VE TV'NİN WİFİ KARTI İLE İLGİLİ VE O ANDA ÇOKLU BAĞLANTILARLA İLGİLİ BİR SÜRÜ SORUN OLMA OLASILIĞI ÇOK YÜKSEK.
    SORUN OLAN ARKADAŞLAR BİR BAŞKA MODEMLE MÜMKÜNÜ VARSA BİR BAŞKA MEKANDA TEKRAR DENEYİP TEST EDEBİLİRLER Mİ. BEN DE BU SORUNUN PEŞİNDEYİM İNŞALLAH BERABERCR ÇÖZERİZ.

    KRONİK BİR SORUNSA ZATEN YAPACAK BİR ŞEY YOK AMA BEN KRONİK BİR SORUN OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM YA DA DÜŞÜNMEK İSTEMİYORUM

    OLAY SADECE TV'NİN WİFİ KARTI İLE İLGİLİ WİFİ KARTI FREKANSLARDAN ETKİLENİYOR ÇOKLU BAĞLANTILARDAN ETKİLENİYOR YA DA BİR BAŞKA BİZİM BİLMEDİĞİMİZ BİR SORUN VAR .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • teo06 T kullanıcısına yanıt
    Öncelikle forum kuralları gereği mesajınızda büyük harf kullanmamalısınız.

    Geçmiş 10 sayfayı okursanız söylediklerinizin modem yada wifi frekansları ile alakalı olmadığını görebilirsiniz.
    Evimde Asus modem(2,4 + 5Ghz) ve Tenda Router (2,4 + 5Ghz) var. Her ikisi ile hem 2.4 hemde 5Ghz bandında tüm kanalları tek tek deneyerek televizyonu test ettim.
    Yetmedi modem uzakta olabilir diye televizyonu modemin ve router'ın yanına da taşıdım. Çok nadiren de olsa, bazı frekanslarda(muhtemelen ortamda bulunan cihazlar yada komşu sinyaller sebebiyle) zayıf sinyal alma yada kumanda da gecikmeler yaşandı.

    Şunu da belirtmem gerekiyor, 5 ay aynı konfigürasyonda ve çevresel etkiler ile sorunsuz kullandım. Arıza çıktı. Parçalar değişti, yine 2,5 ay hiç bir değişiklik yapmadan sorunsuz kullandım.
    Evde Akıllı ampül, Broadlink RM mini3 Evrensel WIFI / IR Uzaktan Kumanda, 2 adet bluetooth kulaklık ve 1 bluetooth alıcı/verici, cep telefonları, 2 notebook ve bu Tv harici 1 akıllı televizyon daha var. Yani frekans kirliliğinden bahsedeceksek hali hazırda evde yeterince kablosuz cihaz mevcut.




  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    ben iptv izlerken kablolu ile kumandada bir bozulma olmadı hiç bide kumandayı iptal edip android telefondan yönetecem televizyonu bakalım sorun olucakmı lg g ibi bir markanın böyle bir kronik sorunu olması şaşırttı
  • Televizyon servisten bugün geldi. Modifikasyon bantı uygulandı sorun çözüldü yazmışlar. Test ettikleri sürede sıkıntı çıkmamış. Şimdi Ben test edeceğim. Yine sorun olursa zaten bizi çağırırsın dedi. Bakalım bekleyip göreceğiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcgoktug

    Televizyon servisten bugün geldi. Modifikasyon bantı uygulandı sorun çözüldü yazmışlar. Test ettikleri sürede sıkıntı çıkmamış. Şimdi Ben test edeceğim. Yine sorun olursa zaten bizi çağırırsın dedi. Bakalım bekleyip göreceğiz.
    Yazık, değişim istemenize rağmen yine suni bir tedbirle aynı cihazı göndermişler..
  • kala17 K kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle oldu. LG'nin revizyon olarak flex'lerin güçlü bir bant ile kasaya açılı şekilde yapıştırma çözümü hakikaten takdire şayan. Madem sorun flex kaynaklı, o zaman neden önceki seferde anakart + wifi modülü değiştirildi. Gerçekten garip.

    Neyse artık 4. sefer olunca otomatik olarak değişim yada iade hakkım doğuyor. 1 sene sonra garanti bitene kadar bu sorun nasıl olsa tekrar eder, o zaman neler olur görürüz.
  • arkadaşlar altyazı filmlerde altyazı cıkınca ekran parlaklıgı değişiyor bu bir sorunmu? birde bazı sahnelerde altta düz bir çizgi çıkıyor 5-10cm kala tv bitisine doğru. birde 4k hdr içerikler hep karanlık bende herkesde mi öyle?
  • byrcp B kullanıcısına yanıt
    Led yerel karartma kapalı yada yüksek olursa yok denecek kadar azalıyor ama kronik bir sorun. Özellikle HDR filmlerde çok belli oluyor. Oyun modunda en az, hatta yok denebilir.

    Benzer şekilde maç izlerken reklam panoları beyaz olduğunda ekran aşırı parlak, rengi değiştiğinde aşırı karanlık hale gelebiliyor.

    Ayrıca PC bağlı oyun oynarken aynı sorun oluşuyor. Özellikle Pes 2019 oynarken.

    Altta çizgi bende hiç çıkmadı. Öyle bir sorun belirten de olmadı bu zamana kadar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cidden aynı sorunlar bendede var tek bende var sanıyodum 1 e 1 aynı. heyete başvursak kazanırız bence. üretim hatası. 4k hdr film izlemiyorum valla aşırı karanlık ve mat renkler. 2. 4k tv bu benim ilk uj630v aldım onda daha cok sorun vardı ama reklam panoları olayı uj modelindede mevcuttu. 4k hdr aynı soluk ve mat. heyete başvurup iade ettim.
  • Yeni yazılım geldi 05.80.25 bi deneyin ne gibi farklılık var benim gözüme çarpan bir değişikliktik yok ..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.