Şimdi Ara

LG 42PQ3000 - İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, aslında çokta uzun olmayan bir araştırma sonrasında PQ3000 model Tv'yi aldım ve 3 gündür kullanıyorum. Bu modeli almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıcam. Öncelikle cihazın özellikleri şöyle:

    EKRAN GENİŞLİĞİ: 42" Ekran Genişliği
    PARLAKLIK: 1500 cd/m2 Parlaklık
    ÇÖZÜNÜRLÜK: 1024x768 Çözünürlük-HD READY-
    DİNAMİK KONTRAST: 2.000.000:1 Dinamik Kontrast

    600 Hz Panel (Alt Alan Taraması)
    New XD Engine
    USB Giriş

     LG 42PQ3000 - İnceleme



    Plazma düşünmeyen bir insan olarak, plazmanın özellikle SD görüntülerde LCD lere nazaran çok daha iyi sonuçlar verdiğine inanmak pek kolay olmadı. Fakat sonuç olarak forumdaki araştırmalardan ve mağaza çalışanıyla yaptığım konuşmadan sonra Plazma Tv alma konusunda ikna oldum.
    Öncelikle LG'yi yeni PQ serisindeki başarısından dolayı tebrik ediyorum, çünkü gerek 3 günlük tecrübem, gerek satış fiyatı, gerekse fiyat bakımından hayli üstünde bulunan Panasonic Plazmalarla karşılaştırdığımda çıkan sonuç bunu gerektiriyor. 42PQ3000 modeli sanırım şu an birtek İstanbul Bilişimde satılıyor ve peşin fiyatı 1485 YTL. Şimdi 3 günlük izlenimlerim



    PANEL

    Cihaz oldukça sade tasarımlı şık bir panele sahip. Yan kısmında AV girişleri, S-video girişi , 1HDMI girişi, 1 USB girişi ve karasal digital yayınlarda kullanmak üzere bir adet CI soketi bulunuyor. Arka panelinde ise Scart girişleri, koaksiyel girişler, 2 HDMI, RGB girişi, ve Digital ses çıkışı var. Cihaz üzerindeki kontrol düğmeleri PQ 6000 modelinin aksine altta bulunuyor.

     LG 42PQ3000 - İnceleme


    GÖRÜNTÜ

    Image retention: Aslında plazmalarda böyle bir sorunun varlığından bile bu forum sayesinde haberim oldu.. PQ 3000 modelinde kesinlike böyle bir sorun yaşamadım..

    Yansıma: Plazma hemen pencerinin yanında ve bolca güneş alan bir noktada bulunmasına rağmen yansıma sorunu yaşamadım.

    Kayan Yazılar ve hareketli görüntüler: Cihaz 600 Hz özelliğiyle bağlantılı olararak hareketli görüntülerde oldukça başarılı. Aynı şekilde altyazılarda
    herhangi bir gölge sorunu sözkonusu değil.

    Netlik, kontrast, renk ve parlaklık: Açıkçası cihazın açılmasıyla karşınıza gelen görüntü pek tatmin edici değil. Ama endişelenmeyin çünkü ayarların hemen hepsi energy saving konumunda ve minimum seviyesinde. Eğer ayarlarla uğraşmak istemiyorsanız hazır bir mod olan Canlı konumuna getirmek yeterli fakat expert mode u kullanarak hoşunuza giden detaylarla çok daha güzel sonuçlar almak mümkün. Benim gibi parlak renklerden ve yoğun siyahtan hoşlananları kolaylıkla memnun edeceğini düşünüyorum.

    Ses: Cihazın tek eksisi demek sanırım haksızlık olur. Ama PQ 6000 modelinde ses konusunda çok daha etkileyici sonuçlar almak mümkün. Yinede içerisindeki Trusurround XT ve Clear Voice II teknolojisiyle apartman kullanıcılarını memnun edecek seviyede.

    USB: 3000 modelinin 6000 modelinden ikinci farklılığı USB konusunda. 3000 modelinde Usb üzerinden fotoğraf ve mp3 ten faydalanmak mümkün. 6000 serisi ise SD Divx'te oynatabiliyor.

    Şu an söyleyebileceklerim PQ serisinini gerçekten çok iyi bir F/P ürünü olduğu.

    Şimdilik yazacaklarım bunlar. HD görüntü deneme fırsatım olmadı ve PC yi de henüz bağlamadım. Resimli bir değerlendirmem bunları gerçekleştirdikten ve 100 saatlik ilk kullanım süresi dolduktan sonra gelecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eastman -- 18 Mayıs 2009; 23:20:02 >







  • İnceleme için teşekkürler öncelikle. Yansıma konusunda acaba PQ200 modeli ile bir farklılığı var mı bu modelin? Ortam ışığını algılama vs türü bir özellikten bahsedilmişti. Dün gittiğim Teknosa'da PQ200 modeli Teknosanın ışıklandırması fazla olduğundan mıdır bilinmez rahatsız edecek kadar yansıyordu. Ha bir de şöyle bir şey var ilk defa yukardan değil oturarak izledim ve tavan ışıklarını gördüm. Bu biraz canımı sıktı.
  • Elinize sağlık.. detaylı HD incelemenizi de dörtgözle bekliyoruz. özellikle kayan görüntü (pan) , 600Hz performanslarını merakediyorum cihazın.. Bu arada, bu hareket düzeltme özelliğini destekleyen bir yazılım da var mı; hiç bahsedildiğini işitmedim de..
    siyah başarımının zaten gayet iyi olduğunu tahminediyorum;sormaya bile gerek yok.

    Güle güle kullanın üstad.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratefendi -- 20 Mayıs 2009; 14:43:20 >
  • arkadaşlar sıcak bir haberden bahsedeyim hemen...bildiğiniz gibi pq6000 modeli sd divx oynatabiliyor ama pq3000 modeli oynatamıyor. aslında iki model arasında görünüş dışındaki en büyük farkta bu. fakat Avforumsta ki lh4000 konusu gibi bende Pq3000 modelindede ufak bir ayar değişikliği ile divx leri oynatmayı başardım.. yani pq3000 de divx oynatabiliyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eastman -- 20 Mayıs 2009; 15:25:36 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eastman

    arkadaşlar sıcak bir haberden bahsedeyim hemen...bildiğiniz gibi pq6000 modeli sd divx oynatabiliyor ama pq3000 modeli oynatamıyor. aslında iki model arasında görünüş dışındaki en büyük farkta bu. fakat Avforumsta ki lh4000 konusu gibi bende Pq3000 modelindede ufak bir ayar değişikliği ile divx leri oynatmayı başardım.. yani pq3000 de divx oynatabiliyor :)



    Komedi yaaa




  • quote:

    Orjinalden alıntı: eastman

    arkadaşlar sıcak bir haberden bahsedeyim hemen...bildiğiniz gibi pq6000 modeli sd divx oynatabiliyor ama pq3000 modeli oynatamıyor. aslında iki model arasında görünüş dışındaki en büyük farkta bu. fakat Avforumsta ki lh4000 konusu gibi bende Pq3000 modelindede ufak bir ayar değişikliği ile divx leri oynatmayı başardım.. yani pq3000 de divx oynatabiliyor :)


    Bu olay nasıl yapılıyor bir açıklama yapabilirmisin. Aynen 6000 deki gibimi oynatıyor flimleri. Mkv avi ve alt yazıları oynatabiliyormu? NMasıl yapılacağını belirten bir link falan varmı?
  • Nasıl yapılacağını belirten bir link veremem çünkü ben yaptım :).. Şu ana kadar on civarında film izledim ve hiçbir sorun yok... xvid ve divx videoları oynatıyor... mkv desteği yok...kısaca pq6000'in oynattığı videoları oynatıyor.

    Öncelikle şu konuda uyarıyım, yaptığım ayar çok basit olsada yapacağın işlemler servis menüsünden yani burada yaptığın herhangi bir işlemden kaynaklanan bir zarar meydana geldiğinde cihazın garanti dışında kalabilir..

    Yapman gereken ise şu:

    kumandadan ve TVnin üzerinden aynı anda OK düğmesine 5 sn kadar basılı tutuyorsun. Sonra şifre ekranı geliyor. Burada 0000 giriyorsun. En üstteki Tool options" menüsüne giriyorsun ve orada Media Player yazan yere gelip "em pm"(buna benzer bişey yazıyordu) olan ayarı sağa basarak "em pmm" ye getiriyorsun ve menüden çıkıp Tv yi kumandadan kapatıp açıyorsun..Bu kadar.. Ama dediğim gibi başka bir ayarı değiştirmemenizi öneririm.




  • Bilgi için teşekkürler. pq6000 almaya hiç gerek yok o zaman. 100-200 tl dan bir çoğumuzu kurtardın. Mkv de oynatsa tam süper olacaktı.
  • PQ3000 aldım versiyon V3.37 dediğinizi denedim aynı anda tv den ve kumandadan ok butonlarına bastım ama ekran gelmedi sonra biryerde menü + ok butonu demişler oda olmadı nasıl olacak bu acaba
  • bebende yenı aldım lg pq 3000 v3.37.3. menu+menu tuşu aynı işlemi yapıyor. yukarda sağda bi kutucuk çıkııyor. 4 sıfır yazıyorsun. bi menu açılıyor ama alakası yok söylenen menulerle. ne medıa player yazıyor ne 1-2 yapılacak yer var. 4 tane işlem menusu çıkıyor. bi tanesı tv link-loader, şimdi hatırlamadığım 3 menu daha var. girdim içlerine ama hiç numara yok. sesle alakalı girişlerle alakalı yerler var. anlamadım yanı. acaba eskı versiyondamı oluyo bu.
  • Hocam bendeki sadece v3.37 yazmakda denediklerim kumanda dan ve tv üzerinden aynı anda ok+ok yada menü+menü turşlarına basmak yanlışyaptığım bişeymi var böyle yapılmayacakmı siz tam olarak nasıl bastınız zamanlama falanmı var yoksa önce birine sonra birine şeklindemi olacak
  • dene valla hepsını. ama aynı anda tıklamıştım. normal menu sayfası açılırsa exit yapıp kapatın ve kumandadan tekrar bas menu tuşuna. bılen varsa bu versıonda nasıl açılıyor dıvıx oynatma yardım edersenız sevınırız.
  • ben 50pq3000 almıştım 3 gün sonunda iade ettim pq6000 bundan çok daha iyi haberiniz olsun berbat bir tv.

    alıpta memnun olanada güle güle kullansın yanlış anlamasın
  • 50 olanı bilemem ama model olarak pq3000 ile pq6000 arasında teknik olarak sadece birisinde divx yok onu yapmaya çalışıyoruz bunun dışında diğer fark pq6000 de 4 speaker var pq3000 de 2 speaker var fark bu birde sanırım pq6000 mın tasarım kasa farkı var içi aynı yani pQ3000 ile



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blade__ -- 2 Ekim 2009; 20:50:27 >
  • Selam Arkadaşlar ,
    15 gün önce 50 pq 3000 aldım. Test etmek için fazla zamanım olmadı ama genel olarak gözlemlediğim ve ilk dikkatimi çeken özellikleri sesin ve görüntünün çok temiz ve güzel olması. Bilgisayara hdmi ile bağlantı yapıp xvid,divx,avi ve mkv formatlarında videolar seyrettim.Doğal olarak çok net çok güzel görüntü ve ses veriyor, beklentilerimin üzerinde olduğunu da söylemeliyim ancak asıl farkını teledünya bağlandıktan sonra gördüm.Keyifle tv yayını seyredebiliyoruz, görüntü çok net ve temiz.Rahatsızlık veren herhangi bir renk kayması, tonlama yanlışlığı bulunmuyor. Beyaz üstü beyaz, siyah üstü siyah tonlamaları gayet güzel başarıyor. Apartman kullanıcısı için bu ses yetiyor artıyor. Almadan önce çok araştırdım, fiyat performans oranı en iyi ürün olduğu için tercih ettim. Herkese tavsiye ediyorum.
    HD yayın kalitesini merak ediyorum ,DVB-C olduğu yönünde herhangi bir bilgi bulamadım ancak eastman'in incelemesinde Karasal yayın DVB-T için CI slot olduğu yazıyor. Conax ile Teledünya HD yayın izlenir mi izlenmezmi bu durumda bilemedim. Bilen ,çalıştıran varsa lütfen yorumlarını iletsin.




  • Arkadaşlar PQ3000 sahibiyim bu plazma acaba 1080i fiilmleri tam çözünürlüğünde gösteriyormu ona gör bir film arşivi düşünüyorum 1080p oynatmıyor full hd değil ama 1080i leri oynatırmı acaba tam randımanlı kullanan arkadaşlar ne diyor
  • arkadaşlar bana 40" - 42"lik bir tv lazım.özellikle maç,dvd den film ve sd yayın izlemek için.
    plazma daha mantıklı geliyor.fiyat olarak da lg pq3000 iyi görünüyor.nasıldır önerir misiniz.usb den kesin olarak film oynatıyor mu.HD görüntülerdeki performansı nasıldır...
  • ben de bugun ist bilişimden pq3000 aldım.stokta varmış yarın elimde olucak umarım :) ib olunca endişe ediosun tabi... 1270tl nakit. fiyatı piyasadan 300tl fln daha ucuz. fiyat performans olarak en uygun bunu gördüm ve aldım. yayın olarak teledünya düşünüyorum ama bu kart kutu olaylarını falan hiç bilmiorum. DVB Tuner (CI Slot) die bi özelliği varmış,bunun bana ne artısı olucak?
  • bu modeli tavsiye edermisiniz arkadaşlar.................
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.