Şimdi Ara

LG 42LE5300 LG LED TV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
16.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam. 42LE5300 LG LED TV sizce nasıldır?
    fiyat olarak çok uygun geldi. acaba bunu mu tercih etmeliyim yoksa samsung 40c650 mi?
    arasındaki farklar tam olarak nedir? görüntü olarak ikisinide mağazada inceledim çok fazla anlayamadım varsada
    görüntü haricindeki teknik farklılıkları nelerdir?



  • Merhaba,

    42LE5300 modelini kullanıyorum. Aşağıdaki linkte sd görüntü performansını görebilirsin. Hiçbir ayar yapmadan standart görüntüsü budur. HD görüntü zaten söylemeye gerek yok çok iyi. Siyah ve beyaz rengi gayet başarılı verebiliyor. 1TB diski usb den bağladım ve bütün .mkv uzantılı filmleri sorunsuz gösterebiliyor. Sadece dts ses formatını diğer lcd ler gibi desteklemiyor. Ama eğer alacaksan LG 42LE5500 al fiyatı ne kadar bilmiyorum 5milyon kontrast var.

    Merak ettiğin birşey varsa aşağıdaki konunun altına yaz cevaplayayım


    http://forum.donanimhaber.com/m_40916038/tm.htm
  • beyazeşya işiyle uğraşıyorum bana dönüşünüz olursa size yardım edebilirim iyi günler
  • ARKADASLAR LE 5300'den MEMNUN olanlar bana ayarlarini soyleyebilir mi ? Ben 37 LE 5300 kullaniyorum.


    100 HZ , 3.000.000 Dinamik Kontrast , Mat Ekran , 2ms tepkime suresi , 1920x1080 cozunurluk.

    Ama gel gor ki PS3 te renkler cok cansiz. Kullandigim diger Samsung Led Tv'ye gore buyuk kalite farki var aralarinda. Sebebi ne olabilir ? LE5300 serisinden ben hic verim alamadim.

    Pes 2010 oynarken gunduz maclarinda ekranda garip dalgalanma izleri olusuyor hareketli sahnelerde. Bunlarin sebebi nedir ?
  • kodyazıyorum gösterdiğin linkte baktığım kadarıyla görüntüler basık duruyor yani enine genişlemiş olarak. bütün led ve lcd ler böylemi ayarları varmı merak ettim. Bende led tv arayışındayım.
  • Abicim SD yayin ile kullanacaksaniz HD televizyon almanizin pek bir anlami yok. Ayrica Parlak ekranli modeller Mat Modellerden daha ustun. En azindan LG/Samsung kiyaslamasi yapacak olursak iki marka arasinda kalirsaniz Samsung tercih edin. LG'nin yakinindan bile gecmeyin.


    LG 37LE5300 ile oyun oynarken Pes 2010'da gunduz maclarinda aydinlatma sirasinda olusan isik izleri kaliyor ekranda dalga dalga. Boyle bir sey var mi ya ? Grafiklerde hic bir derinlik yok, her seyin kenarlari cizgili. Samsung'da resmen kusursuz bir goruntu iyilestirme vardi.. Parlak ekranindan herhalde resmen Anti-Aliasing gorevi goruyordu.. Ayrica hic canli degil goruntuler. Samsung'da HD goruntu seyrederken cennette hissediyorsunuz kendinizi...


    Bana deyin ki kardes sen ayarlari yanlis yapmissin tv'yi kotuluyorsun. Dinamik kontrast'i actim , keskinlik arttirdim. Diger ne ayar varsa hepsini denedim. EE sorun nerede o zaman ? Elimde de kaldi televizyon artik 1 haftayi 2 gun gecti alali cunku... 9 gunlukken nasil iade edeyim... Su an iade edebilirsin deseler gider Samsung'un 82 ekranini daha pahali olmasina ragmen direk alirim..




  • Tekrar selamlar , arkadaslar bu televizyonlar ilk alindiktan sonra bir sure kullanilinca mi kendine geliyor acaba ? Televizyon goruntusu duzeldi baya bir. Acaba gozlerim mi alisti ?
  • g.adr sen bu tvyi çok kötüledin ama ben aşağıdaki linkteki resimleri oldukca begendim dogrusu

    http://forum.donanimhaber.com/m_40916038/tm.htm
  • Dostum orada arkadas standart yayin screenshotlari koymus..
    Onun benim icin hic bir onemi yok.
    SD yayinda iyi oldugu dogru. Gercekten memnun kalinir.
    2. olarak input lag seviyesi oldukca dusuk. Bu nedenle konsol kullananlar oyunlarda tuslara basiyorum gecikiyor diyecekleri sorunlari bu televizyonda yasamazlar.
    Renk canliligi , goruntu derinligi , goruntu kalitesi fiyatina gore guzel. Yani bu televizyon fiyat performans televizyonu.
    94 ekran kadar olmasi cook buyuk avantaj. 82 ekran samsung ledlerden daha ucuz..
    Anlik karanlik yerden aydinlik yere cikislarda vs. isiklandirma bir garip olmus. Goz aliyor mesela bir anda aydinliga gecilince. Bu iyi bir ozellik mi kotu mu sayiliyor anlamadim. Degisik bir his veriyor ama.
    Samsung'un isik kullanim teknolojisi daha farkli ve daha dengeli denilebilir. Goruntu kenarlarindaki karelenmeleri minimuma indiriyor Samsung. Bu olayin neyden kaynaklandigini bilmiyorum. Teknik olarak mumkun degil ama gercekten oyle.. Anti-Aliasing gorevi ustleniyor Tv resmen.. Tum oyunlarda asiri bicimde belirgin.

    Samsung UE 40B7000 asmis bir televizyon bence buna gore. Ama aralarinda fiyat farki 1000 tl civari. F/P olarak da buna esdeger bir rakip yok cunku 94 ekrana bu fiyatta led lcd tv yok.. Ben de bu yuzden almistim..

    Yani bir Samsung paneli gibi guclu ve canli degil, oyunlarda goruntu iyilestirme vs. ozelligi yok. Ama genel HD basarimini begendim. Isik dengesizliginde de biraz azalma oldu. Onun sebebini hala anlamadim. Su an icin verdigim paradan pisman degilim ama. Ilk kullanmaya basladigimda sanirim cok sey bekleyip sinirlendim daha sonra da. Bu televizyonu gidip bahsettigim diger Sm televizyonum ile kiyaslamam, o gercekten baya iyi bir televizyon. Ama buna da verdigim paraya fazlasiyla degdi.. Bu paraya en azindan, aradigimi yeterince buldum.. Biraz abartmisim olayi kusura bakmayin artik.

    F/P olarak iyi bir televizyon.. Ama durumu olanlara kesinlikle Samsung'un 6-7-8 serileri led tv lerini oneririm.




  • EVET ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE HERKESE İİ AKŞAMLAR....2 HAFTADIR LG 42 LE8500 FUL LED TV Yİ FORUMLARDA ARAŞTIRDIM BENİ TATMİN EDİCİ BİLGİLER BULAMADIM...BUGÜN HABER GELDİ İSTANBUL-İSTİNYE PARKA XXX MAĞZASINA ARKADAŞIM ORDA ÇALIŞIYO VE LG 42 LE 8500 TEŞHİR OLARAK STAND DA DEDİ...BENDE ATLADIM ARABAMA GİTTİM...ÜRÜNÜ YAKINDAN İSTEDİĞİM GİBİ İNCELEDİM KURCALADIM ÖNCELİKLE SD YAYIN İÇİN GÖRÜNTÜYÜ KALİTELEŞTİRMEK İÇİN D-SMART VEYA DİGİTURK PLUS ALMAK LAZIM AMA İDARE EDERİM DERSENİZ ALTIN UÇLU KABLO İLE UYDU DİSİVIR BU YAYINIDA GÖRDÜM FENA DEĞİL TERCİH MESELESİ.... YANSIMA OLAYINA DEĞİNİM LE8500 YANSIMA OLAYI FUL LED OLDUĞU İÇİN KAPATIYO YANSIMA OLAYI YOK HER AÇIDAN BAKTIM YOK YOK.... YANIMDA USB GÖTÜRDÜM TABİKİ:) 5-6 TANE HD FİLM AÇTIM HİÇ SORUN YOK ALT YAZI KUSURSUZ GÖRÜNTÜ MÜKEMMEL FİLMİN İÇİNDEYİM GİBİ VE TV YE BLURAY OYNATICI TAKTIK BİDE ONDA FİLM İZLEDİM YİNE AYNI PERFORMANS SÜPERR ÖTESİİİ....SD YAYIN VE HD YAYINDA MAÇ DA İZLEDİM YOK ÖLE SULU BOYA GİBİ OLUYOMUŞ DA GÖRÜNTÜ FLUU LAŞMA FİLAN :):) HİKAYEEEEEEE CAM GİBİ... VE GELELİM KOSOLA BENİM İÇİN EN ÖNEMLİ KISIM HEYECANLANDIM BİRAZDA:):):) LE 5300 İÇİN PS3 PES OYNARKEN GÜNDÜZ MAÇLARINDA OYUNCULARIN İSMİNİ GÖSTEREN YERDE ÇİZGİLER OLUŞUYO DİYE VEYA MAÇ OYNARKEN İMPUT LAG OLAYI FİLAN KOMUTU VERDİĞİNDE HAREKETİ GEÇ ALGILAMA OLAYI ONU DA DENEDİM TUŞA BASIP KOMUTU VERDİĞİM ANDA ANINDA ALGILADI OYUN OYNARKEN TAKILMA FLUU LAŞMA OYUNCUNUN İSMİNİN ORDA ÇİZGİLER FİLAN HİÇ BİŞY YOKK GAYET SERİ TAKILMADAN GÖRÜNTÜ İÇİN DE CANAVAR DİCEM BEN BU KADARINI BEKLEMİYODUM OYUN GÖRÜNTÜSÜ MÜKEMMELL ÖTESİ GÖRÜNTÜ İŞLEME....GİTMİŞKEN ARKADŞIMLA DA PES DE KAPIŞTIK TABİ 1 MAÇ ÜZÜMLÜ KEK NİYETİNE İİ GELDİ :):):)GOW3 DE OFFFF SÖZE GEREK YOK ARKADAŞLAR ONUDA OYNADIM BİRAZ TABİ OYUN MÜKEMMEL GÖRÜNTÜ ŞAHANE TABİ GOW3 VE PES2010 SATIN ALIPDA OYNADIM DENEDİM...:)EVETT KAFAMDA HİÇÇÇÇÇÇ BİR SORU İŞARETİ KALMADI SD YAYIN, HD YAYIN, BLURAY OYNATICI ,USB FİLM, ALT YAZI, PS3, GÖRÜNTÜ SERİLİK HERŞEY ON NUMARA P.TESİ İB-MECİDİYEKÖY DEN TV Mİ ALICAM...DONANIM FORM DA DA 2 HAFTADIR ARAŞTIRDIM BAKIYORUM KAFAYI YİCEKTİM SİZDE YEMEYİN DİYE:):) ŞİMDİ ÜYE OLDUM VE SİZLERİN DE KAFASINDA SORU İŞARETİ KALMASIN DİYE SİZLERLE PAYLAŞTIM...HERKESE SAYGILAR......




  • 42le5300 ve 40c650 modelleri arasında led tv ama 40c650 modelinin özellikleri çok iyi bence samsung 40c650 modelinden memnun kalırsın özellikleri ve görüntü kalitesinden birkaç firmadan baktım,avrupabilişimden fiyat aldı arkadaşım düşünüyor,
  • LG 42LE5300 LG LED TV den 4+1 ses sistemine bağlantı nasıl yapabilirim. 2 adet stereo jak var. tv üzerindeki kulaklık girişi sadece stereo destekliyor. Pr Pb girişleri ile alakalı bir durum değil sanırım.Yardımcı olursanız sevinirim.
  • bu tv yi alacağınıza gidin paranızı çöpe atın, 1000 kere pişman oldum ama nafile. Böyle bir bulanıklık nasıl olurda lg tv de olur, hızlı geçişlerde flulaşma çok net görülüyor, göz yoruyor. Yanına bile yaklaşmayın derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozankemal

    bu tv yi alacağınıza gidin paranızı çöpe atın, 1000 kere pişman oldum ama nafile. Böyle bir bulanıklık nasıl olurda lg tv de olur, hızlı geçişlerde flulaşma çok net görülüyor, göz yoruyor. Yanına bile yaklaşmayın derim.

    bende arkadaşıma katılıyorum rezil otesi bı tv boşuna gıttı 1900 tl çok pişmanım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.