Şimdi Ara

LG 27GL850-B vs ASUS TUF VG27AQ vs Alternatif?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    7 yıllık emektar 27" 1440p 60hz monitörüm bozuldu ve yeni monitör ihtiyacım ortaya çıktı. %80 oyun amaçlı, %20 web vb. kullanıyorum. Film dizi ve bazı oyunlar için 2. ekran olarak Lg Oled bağlı. Şu anda i9 9900k, 1080ti kullanıyorum. 2000 serisini pas geçtim upgrade'e değmez gibi geldi ama 3080ti (yada çıktığında adı ne olursa) büyük ihtimal geçiş yaparım. Oyun olarak genelde Open world rpg, strategy, survival vb oyunları oynuyorum. FPS arada bir oynarım onları da competitive oynamam. 4k da henüz rahat performans alınmadığını düşünüyorum. 32"+ düşündüm ama henüz Asus PG35vq hariç yeterince iyi 32+ monitör olmadığına karar verdim. Onun da TR fiyatı 23+ olduğundan bence fayda/fiyat değmez. 27" 1440p hala ideal olarak görüyorum. Araştırmalarım sonunda:

    -min 144hz kesin olmalı
    -tepki süresi iyi olmalı
    -HDR giriş seviyesi bile olsa çok iyi olur

    Donanım sitelerinden bir çok model yorum ve incelemeri okuyup eledikten sonra başlıkta yazdığım LG 27GL850-B vs ASUS TUF VG27AQ modelleri ön plana çıktı. LG'nin kontrastı düşük bulunmuş. Asus vg27aq ise LG'ye göre görüntü kalitesi, canlılık vs olarak yan yana konduğunda daha kötü olduğu ve daha yavaş olduğu söylenmiş, ayrıca sunduğu özellikler aynı anda maximum hz'de aktif olmuyor, Amd ekran kartı ile daha uyumlu görünen bir model. Asus 27 PG27UQ daha üstün olsa da 4 katı fiyatı hak edecek bir fark hissedeceğimi düşünmüyorum.

    Gigabyte aorus fi27q-p ilk gözüme çarpan modeldi fakat eski ad27qd modeliyle birebir aynı panel olup sadece bir kaç o.c. ve ayar yapıldığı bu nedenle sorunların devam edeceği yorumlarını okudum.

    Bu monitörler arasında önereceğiniz yada bunların haricinde gözümden kaçan tavsiye edeceğiniz bir model var mı? Belli bir bütçe belirlemedim ama şimdilik teknoloji olarak ciddi bir fark yaratacak modeller gelmedikçe (8k microled?) led panelli modellere çok para harcamayı düşünmüyorum. Şu anda idareten başka bir eski monitörü kullanıyorum bu yüzden kısa sürede çıkması beklenen çok iyi bir model var ise onu da bekleyebilirim.

    Şimdiden teşekkürler.


    Rtings LG vs Asus







  • Bende bu iki model arasında kalıp yılbaşında Lg yi seçip aldım, şu ana kadar geçen zamanda çok memnunum. Kutusundan çıkan dp kablosuyla sorunsuz 144hz 10bit çalışıyor, panel gerçekten hızlı, renk kalitesi muazzam.
    Kontrast olarak beni rahatsız etmedi, oyun ve film performansı gayet güzel, tabi kişiden kişiye gözden göze göreceli bir durum bu, almadan önce denemekte fayda var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.