Şimdi Ara

LG 27GL850 27' Nano IPS 1440p 1ms Freesync/Gsync İnceleme (68. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.395
Cevap
26
Favori
72.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Kvothe_

    O monitöre özel konuda söylediğiniz bilgi mevcut. Ben buraya ilgili mesajın linkini ekliyorum.

    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&m=147860677

    teşekkür ederim hocam baya faydalı oldu.

  • LG 27GL850

    aldım görüntü ayarlarını yapamadım çok parlak geliyor görüntü masaüstü kullanımda nasıl kullanıyorsunuz

  • Arkadaşlar 27gl850 de save energy modu nasıl kapatabiliriz ? Kapatmak bir sıkıntı yaratır mı ?

  • Yeni modeli geliyor:


  • sekobaba kullanıcısına yanıt

    Hem iş Hem oyun için sürekli kullanıyorum. Brightness 18, Contrast 70 benim.

  • -Gardiyan- kullanıcısına yanıt

    Ayarlardan kapatın zaten genelde kapatılır bu özellik.

  • Selam, laptop için monitör aldım. HDMİ ile bağladım onu şimdilik.

    Kutudan displayport çıktı ama geniş ağzı var benim laptopta ince görünüyor giriş yoksa yanlış mı bakıyorum.

    HDMİ yeterli mi yoksa Displayport almalı mıyım?

  • crespo61 kullanıcısına yanıt

    "Over HDMI, the 27GL850 can only reach 100Hz at the monitor's native resolution of 1440p. At 1080p, it can reach 120Hz."


    Yani 144Hz e çıkamazsınız HDMI ile.


    1440p de 100 Hz.

    1080p de 120 Hz. ile sınırlı HDMI.


    Bu arada eğer standart display port yoksa laptop'unuzda. Yani "mini" display port filan varsa yine display port kablosu alsanız bile tam verim alamayabilirsiniz çünkü mini port'da da sınırlı bant genişliği sunuyor. Laptop'unuzun display port'u neyi destekliyor bir araştırın kablo filan almadan önce derim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 10 Mayıs 2021; 10:37:37 >
  • aresmar kullanıcısına yanıt

    Mini displayport varmış laptopta ve 1.2 destekliyormuş aldığım aoc monitörde de aynı şekilde 1.2 destekliyormuş hocam.

    Aldım bir tane mini displayport to displayport 1.2 şeklinde bakalım farklılığı anlayabilecek miyim

  • crespo61 kullanıcısına yanıt

    Display port 1.2 bile olsa 144hz i 1440p de destekler yani full destek vermesi gerek o şekilde. Dönüştürücüde bir sorun yoksa.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: aresmar

    Bu kalibrasyon i1 Display Pro kalibrasyon cihazı ve DisplayCal kalibrasyon yazılımıyla yapılmıştır.

    Renk profil dosyasını şuradan indirebilirsiniz: https://www.dropbox.com/s/5wrbmzgpccpyjcl/LG-27GL850%20%231%202020-09-16%2023-14%202.2%20F-S%20XYZLUT%2BMTX.icm?dl=0

    bu dosyayı : c:\Windows\System32\spool\drivers\color\
    klasörüne koyun. windows colour management (başlat menüsüne colour management ya da renk yönetimi yazın kolay bulmak için) ten bu renk profilini default windows (varsayılan) renk profili yapıp etkinleştirin

    Bunu etkinleştirince monitör üzerinden ise ayarları yapın:

    Gamer 1 profiline geitirin sonra;
    Brightness: 35
    Contrast: 66
    Color temp : "Custom"
    RGB: Red: 50 Green: 51 Blue: 48
    Gamma : Mode 2
    Gamer menüsünde black stabilizer 50 de.
    Genel menüde: Smart Energy saving : off
    (sharpness 50'de ve dfc kapalı)

    Renk profili bazen windows tarafından unutuluyor ya da etkinleşmiyor mesela yeni ekran kartı sürücü kurunca bazen yine sizin etkinleştirmeniz gerekiyor kolaylık olması için şu programı indirip kullanın tek tıkla renk profilini aktifleştirin.
    DisplayProfile yazılımı:https://www.xrite.com/service-support/downloads/d/displayprofile-freeware-for-windows

    Hatırlatmak isterim her monitör paneli birbirinden üretim sırasında farklık gösterir bir monitörde yapılan kalibrasyon diğerinde tam uymayabilir. Hatta 6 ayda 1 yılda bir tekrar kalibre eder profesyoneller zamanla kalibrasyon değiştiği için.
    O nedenle bunu sadece referans olarak alın.

    Kolay gelsin.

    Not: Bu renkler sRGB moduna benzer doğal kalibre edilmiş renklere getirir monitörü. Parlak doğal olmayan renklere gözünüz alışık ise bu profile alışmanız bir iki gün alabilir ancak sonrasında ben neye bakıyormuşum yahu dersiniz.

    ----
    Renk Yönetim'den renk profilini windows varsayılan yapma işlemi:



    ----

    Display Profile programıyla kontrol ederken:

    Usta selamlar. Monitörü bugün aldım. Ya Benim gözlerde problem var yada bu monitör kafasına göre renk veriyor. Renkler o kadar baskın ki PC sirke döndü resmen. NBA açtım mesela Lakers ile maç yapayım dedim heryer sapsarı nasıl sarı ama cırtlak. Senin dediğin ayarları yaptım bu arada sadece brightness çok kısık oldu onu yükselttim.


    Laptopun monitörü yanda mesela bariz laptop daha iyi görünüyor. Benmi yanlış birsey yapıyorum anlamadım. Bu monitör renkleri neden bu kadar yapay


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaslar selamlar. GL83A-B modelini aldim neredeyse ayniymis, sadece kablosu igrenc kisacik, masa altina 3'lu yapistiracagim mecbur. Bir sorun da su ayaklari igrenc bence, GN880 cok daha guzel gozukuyor ya da stand alacagim.


    Asil sorun da VA panelden gectigim icin renkler biraz soluk gozuktu, MSI MAG274QRF-QD de siparis ettim farklarina bakacagim, sizce GL850 daha mi iyidir?


    Oyun harici hicbir sikintim yok bu arada tek sorun kontrast yuzunden galiba renkler biraz birbirine benziyor ve bazi oyunlarda siyahlar boyle sari sari dalgalaniyor sanki. O da siyahlar net olamadigi icin olabilir, su VA cok alistirmis beni.


    Edit: HDR actim baya canlandi guzel oldu renkler oyunda, normalde sRGB yuzunden bu monitoru seviyorum gayet guzel calisirken yormuyor vs ancak oyunlarda her defasinda windowstan hdr mi acacagiz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denoboicreamer -- 26 Temmuz 2021; 11:23:12 >
  • Selamlar. lg 27gl850-b modeli günümüzde hala alınır mı arkadaşlar? 2k'da oyun için kullanacagım. Bahsi geçen yeni çıkacak modellerin fiyatı ülkemizde rahat 4000 TL'nin üzerinde olur değil mi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhtemelen

    Selamlar. lg 27gl850-b modeli günümüzde hala alınır mı arkadaşlar? 2k'da oyun için kullanacagım. Bahsi geçen yeni çıkacak modellerin fiyatı ülkemizde rahat 4000 TL'nin üzerinde olur değil mi?

    Ben dün gidip aldım, 23"'den geçince çok büyük geldi, eski monitörüm montajlandığında paneli dayalı olduğu duvara daha yakınken bu monitörde panel duvardan daha uzak yani kullanıcıya daha yakın duruyor ve gereksiz yere ekran size yaklaşmış oluyor. Onun dışında baya araştırdım ve en alınabilirin bu olduğuna kanaat verip vatan bilgisayarda ölü pixel testi yaptırarak aldım. Memnunum, test ettiğim oyunlarda gayet tatmin edici sonuçlar veriyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: JohnMullins

    Ben dün gidip aldım, 23"'den geçince çok büyük geldi, eski monitörüm montajlandığında paneli dayalı olduğu duvara daha yakınken bu monitörde panel duvardan daha uzak yani kullanıcıya daha yakın duruyor ve gereksiz yere ekran size yaklaşmış oluyor. Onun dışında baya araştırdım ve en alınabilirin bu olduğuna kanaat verip vatan bilgisayarda ölü pixel testi yaptırarak aldım. Memnunum, test ettiğim oyunlarda gayet tatmin edici sonuçlar veriyor.



    Alıntıları Göster

    Teşekkür ederim En alınabilir bu geldi bana da. Yalnız bulunduğum yerden dolayı internetten alacagım artık sansıma.. Ölü pixel cıkarsa iade vs ugras dur artık.. Bi de hocam ölü pixel misal 4 ve yukarısına iade oluyor misal 1,2 taneye iade yok öyle birseyler kalmış aklımda var mı öyle birsey?





  • Hocam selam, ben çok anlamıyorum iade sürecinden fakat gözlemlediğim kadarıyla aldığınız yer çok önemli. İtopya gibi yerlerde ne test yapıyorlar ne de iade alıyorlar gibi bir ibare görmüştüm ve oradan uzak durmuştum. Onun dışında amazon'dan alıp kolay iade edebilenler gözlemledim, internetten alacağınız yeri burada sormadan almamamınızı tavsiye edebilirim ancak.

  • Arkadaslar selamlar, su an bu urunu nereden alabilirim, cesitli program ve oyunlarda denemek istiyorum ve gl83 ile farkini merak ediyorum, birinden birini iade edecegim. Amazonda stokta yok sizce nereden alabilirim iade kolayligi acisindan?

  • JohnMullins kullanıcısına yanıt

    Doğru. Monitör almak için en uygun yer Amazon. Çünkü bir sistemin en zor tercih yapılan ve şans faktörünün en çok etkili olduğu bileşen monitördür. Amazon'un sorgusuz sualsiz ve sıkıntısız iade hakkı monitör alırken çok önemli.

  • Arkadaşlar selamlar.

    LG GL83A

    LG GN800-b

    lg 27gl850-b yukardakiler ile fiyat farkına değcek özellikleri neler çok bilgim yok
    Yeni nesil konsol için ihtiyacım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.