Şimdi Ara

LG & SAMSUNG 2023-2024 OLED TV QNED TV QLED TV (BABA KONU) SATIN ALMA BİLGİ PAYLAŞMA. (466. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21.747
Cevap
415
Favori
649.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 464465466467468
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cameraboy

    Bilginiz varsa sayet bir kac sorum daha olacak. Yayın açıkken sinyal kalitesini değişkenlik var mı görebiliyor muyuz? Turksat uydu ayarlarına girince yayınsız görebiliyorum 90 95 olarak geliyor. Anlık degisiyor mu seyir esnasinda bilemiyorum. Anlık takip etmek gerek. Bu ürünün kronik sorunuysa bilginiz varsa iade almak mantıklı olan. Bilgi verirseniz sevinirim hocam teşekkürler.
    Hocam teknik konu yetkili servis bilgisi vardır kronik sorun değildir,yetkili servis gelsin incelesin yardımcı olur size
  • 55nano916 ile kayda değer yeni ne özellik var internette yeni olduğundan pek bilgi bulamadım ama anladığım kadarıyla sm9010 da subwoofer var 916 da yok sanırım ilginç olmuş eğer öyleyse. yardımcı olursanız sevinirim. bir de sizdeki bize özel fiyatı ne olur:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brifing -- 15 Temmuz 2020; 21:44:6 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brifing

    55nano916 ile kayda değer yeni ne özellik var internette yeni olduğundan pek bilgi bulamadım ama anladığım kadarıyla sm9010 da subwoofer var 916 da yok sanırım ilginç olmuş eğer öyleyse. yardımcı olursanız sevinirim. bir de sizdeki bize özel fiyatı ne olur:)
    Hocam çok özel fiyat yok ama piyasanın altında fiyat verebilirim bilginiz olsun
  • Biraz önce servis gelip 49SM8000 cihazın kurulumunu yaptı. Digitürk kullandığım HDMI kablonun yetersiz geleceğini ve prize regülatör takmam gerektiğini söyledi NanoCell olduğu için. Kendileri yaparsa 220 lira fiyatı olduğunu söyledi. Ben hallederim deyip almadım ama böyle bir şeye ihtiyacım var mı gerçekten tam anlamadım. Regülatör konusu eyvallah, zaten akım korumalı priz, regülatör de ekstra koruma. Ancak HDMI’ın yetersiz geldiği için kısa devre yaptırıp diğer HDMI portlarında da HDR’ı devre dışı bırakacağını söyledi. Bana garip geldiği için pek güvenemedim açıkçası. Bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi? Almam gerekiyorsa ne önerirsiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: itsberkelium

    Biraz önce servis gelip 49SM8000 cihazın kurulumunu yaptı. Digitürk kullandığım HDMI kablonun yetersiz geleceğini ve prize regülatör takmam gerektiğini söyledi NanoCell olduğu için. Kendileri yaparsa 220 lira fiyatı olduğunu söyledi. Ben hallederim deyip almadım ama böyle bir şeye ihtiyacım var mı gerçekten tam anlamadım. Regülatör konusu eyvallah, zaten akım korumalı priz, regülatör de ekstra koruma. Ancak HDMI’ın yetersiz geldiği için kısa devre yaptırıp diğer HDMI portlarında da HDR’ı devre dışı bırakacağını söyledi. Bana garip geldiği için pek güvenemedim açıkçası. Bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi? Almam gerekiyorsa ne önerirsiniz?
    Hocam merhaba çok sık elektrik gidip gelıyorsa alın onun dışında gerek yok
    Hayırlı olsun güle güle kullanın.




  • Zorunluluk diye bir şey yok anladığım kadarıyla. Sadece normal bi cihazı koruna prosedürü. Teşekkürler hocam. Herkesin imdadına yetişiyorsunuz valla harikasınız

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki hocam ozelliklerle alakali sordugum soruma cevap verebilir misiniz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: itsberkelium

    Zorunluluk diye bir şey yok anladığım kadarıyla. Sadece normal bi cihazı koruna prosedürü. Teşekkürler hocam. Herkesin imdadına yetişiyorsunuz valla harikasınız
    Aynen öyle hocam,rica ederim güzel günlerde kullanın
  • Aradım konuştum televizyonda sorun yoktur trt yayını bazen kotu verebiliyor veya uydu sisteminizde hata vardır donar iyi ayarlayın usb den 4k testi yapıp kayıt olusturun diyerek görüşme sonlandı. Ilk kurulumda olmasi gerekenleri biz yapmiyoruz diyip gittiler ben lg nin tutumundan memnun kalmadım hic. Cihazda sorun yok diyerek göndermek hiç hoş değil hemde kontrol etmeden. Acilan tvyi iade hakkim var mi bilmiyorum bu konu hakkinda bilgisi olan var mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brifing

    Peki hocam ozelliklerle alakali sordugum soruma cevap verebilir misiniz?
    Hocam ses 20WATT düşmüş ama geri kalan bir çok özellik eklenmiş,mağzada 2 ürün yan yana var kesinlikle NANO916 tavsiye ederim,webos yazılım hızlanmış,a7 3 nesil işlemci olmuş,parlaklık artmış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cameraboy

    Aradım konuştum televizyonda sorun yoktur trt yayını bazen kotu verebiliyor veya uydu sisteminizde hata vardır donar iyi ayarlayın usb den 4k testi yapıp kayıt olusturun diyerek görüşme sonlandı. Ilk kurulumda olmasi gerekenleri biz yapmiyoruz diyip gittiler ben lg nin tutumundan memnun kalmadım hic. Cihazda sorun yok diyerek göndermek hiç hoş değil hemde kontrol etmeden. Acilan tvyi iade hakkim var mi bilmiyorum bu konu hakkinda bilgisi olan var mi?
    Hocam hangi servis geldi size bana bilgileri yaşadığınız olayı mail olarak yazıp atarsanız gerekli birimlere iletiğim
    Ürünü aldığınız internet sitesi ile görüşme yapın iade konusunda. ankaralg@hotmail.com




  • cameraboy C kullanıcısına yanıt
    55um7450 modelini ben thh ile iade etmiştim. 4k yayınlarda evet aynı sorun vardı ve lg servisi herşeye normal diyordu. Ya da uyduya atıyordu problemi.
    Mümkünse iade edin düzelmez. 👍


  • LG OLED65X6LA
    Stoklarımıza tükendi 03.08.2020 tarihinde 15 adet gelecek düşünen varsa piyasanın altında fiyat verebilirim.

    ANKARA KENTPARK AVM LG PREMIUMSHOP MAĞAZASI

    MAĞAZA MÜD.

    BURAK KESKİN

    0506 620 31 32

    FİYAT VEYA KIYASLAMA BİLGİSİ ALABİLİRSİNİZ.




  • En geç bu akşam sürecimi özetleyen bir mail size ulaşmış olacaktır. Teşekkür ederim.
  • WinPeAcE kullanıcısına yanıt
    Süreç hoşuma gitmediği için o yolu deneyeceğim galiba. Amazon.com.tr'den aldım ürünü. Şimdiye kadar tüketici hakem heyetine başvurmadım. Direkt olarak iadem kabul edilmezse başvurmam gerekebilir. Uygun bir zamanınızda süreci özetleyebilir misiniz? İade ettikten sonra hangi ürünü aldınız?
  • cameraboy C kullanıcısına yanıt
    Tamam dır hocam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 70um7100 paneldeki mavi cizgiden dolayi yaklasik 2 hafta evvel yetkili servis inceleyip degisim olarak rapor tuttu. O raporla mm e basvuracakmsim fakat yazisma asamasindaymis hala rapor. Bu isler bu kadar uzun suruyor mu cidden?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 55inç bit tv bakmaktayım.

    Şimdiye kadar samsung bakıp durdum ama sorunları korkutmadı değil.

    Önerebileceğiniz LG lere açığım.

    Bütçe F/P şeklinde karar verilmek üzere 5-6,5 arası olabilir.

    Şimdiden fikir verebileceklere teşekkürler.
  • Tqrr kullanıcısına yanıt
    Samsungtane gibi sorunlar ile karşılaşıyorlarmış? 55Q60R 2019 tv 6k civari fiyat performans olarak cok öneriyorlar. Ozellikle 55" olani 100hz paneli olduğu için öneriyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cameraboy C kullanıcısına yanıt
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&m=144302840

    Kronik midir değil midir bilmiyorum ama internet haricinde gidip mağazadan alınmaz bu ürün. İnternetten sipariş verilir. Panel kontrol edilir açıklık varsa postalanır geri. Mağazadan alınınca samsung bunu hata olarak kabul etmiyormuş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 464465466467468
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.