Şimdi Ara

LG 2017 OLED SERİLERİ. FİYATLARI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
359
Cevap
4
Favori
19.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Parlaklığı (nits) 1300nits seviyesinde, kontrast VA panelden beklendiği gibi 4000:1 ve siyah derinliği 0.04...
    Benim G30W Plazmadan çok daha düşük kontrast ve siyah derinliği var (0.02) :) Ama LED TV için gerçekten iyi bir alternatif olurdu 2016 modelleri arasından. FALD KS9500 ün bile siyah derinliği 0.04, yani KS7000 Edge Led in sorunlarını daha az getiriyorsa üstelik 1200€_$ fiyatıyla iyi bir seçenek olabilir. 700$ (700TL) a satılan dandik KU7000 in ülkemiz fiyatı indirimle 3000TL... haliyle kur farkı olmadan 1200TL lik KS7000 best-buy olabilirdi.
    KU7000, KS8000-8500 modelleri satmaz diye KS7000 i getirmediklerini düşünüyorum, şanslısınız. :)

    Bayanlar teknolojiye bizim kadar ilgi duymayabiliyor :) Fakat Plazma konusundaki görüşüne katılıyorum, herhangi bir LED TV parlaklık değeri hariç Plazmanın dengi değil. :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • DeeepBlue kullanıcısına yanıt
    Hocam pardon nits değerini yanlış yazmışım. Pikes Peak 1.472 nits'e kadar çıkıyor. Bu arada 9000 serisinin Clouding problemi. Bunu kendim çektim.

    [simage]https://abload.de/img/img_20170224_013753gpliu.jpg[simage]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chirrut Imwe -- 27 Şubat 2017; 14:55:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DeeepBlue kullanıcısına yanıt
    Bir oled tv sahibi olmanın yanı sıra 10 senedir aynı zamanda bir pioneer plazma kullanıcısı olarak maalesef sizinle aynı görüşte değilim... Plazmaların görüntü kalitesi konusunda over rated olduğunu düşünüyorum.
  • Harbiden clouding tavan yapmış
    KS9000 in Avrupa versiyonu FALD olan KS9500 değil değil mi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cole Trickle kullanıcısına yanıt
    Fikrinize saygı duyuyorum fakat alıntıladığım görüntüyü veren bir LED TV bulunmuyor bence. :)
    OLED için değil tabi: Plasma görüş açısında OLED den daha başarılıydı, OLED ise parlaklıkta.
    Siz OLED de hangi modeli kullanıyorsunuz, bu konudaki değerlendirmeleriniz alacaklar için faydalı olabilir.


    http://www.rtings.com/tv/reviews/panasonic/st60



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 27 Şubat 2017; 18:17:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • DeeepBlue kullanıcısına yanıt
    Bende 55EG920V var dostum. Ve inan bana plazmadan sonra oled, şahinden inip bmw'ye binmişim gibi hissettirdi.

    Görüntü kalitesi bence muhteşem.Alırken sadece kafamda yabancı inceleme sitelerinde belirtilen "near black" problemi soru işaretiydi ki hakikaten de kurduktan sonra seyrettiğim bir kaç filmde bu sorunu gördüm ve baştan canım da sıkıldı. Ama daha sonra dene-yanıl şeklinde yaptığım kendimce bir kaç yüz ayardan sonra
    ve bence daha da önemlisi indirdiğim filmlerdeki bitrate oranlarına dikkat etmeye başlayınca bu problem de %90 çözüldü...

    Film indirip seyreden arkadaşlara, eğer daha önce benim gibi dikkat etmiyorlarsa indirdikleri filmin bitrate oranlarına bundan sonra dikkat etmelerini şiddetle tavsiye ederim. Çünkü bildiğiniz gibi bir film değişik gruplar tarafından riplenip piyasaya sürülüyor (Sparks,Geckos,Yıfy,Rarbg) gibi ve aynı filmde hepsinin değişik bitrate'i oluyor. Bunlar içinden en yüksek bitrate'li olanı tercih etmek gerek.

    Bunun dışında kafasında oledle ilgili almak isteyen ama soru işareti olan arkadaşlara söyleyebileceğim tek sıkıntı var:

    Ben bu televizyona netlikten dolayı bakamıyorum, gözlerim kamaşıyor...




  • Cole Trickle kullanıcısına yanıt
    Ben arka/ kenar (FALD, Edge Led) aydınlatmalı LED TV ler için söylemiştim :) sadece "parlaklık hariç" LED TV den OLED e geçmek o etkiyi yaratır bende. :) Gerçi KS8000-7000 gibi yüksek parlaklık değerine sahip flat VA panellerin de görüntü kaliteleri tam karşısından bakıldığında başarılı.

    Plazma gibi self-emitting OLED bazı noksanları olsa da sağladığı görüntü kalitesiyle tabii ki de günümüz piyasasında tahta yerleşiyor. Bu nedenle Plazma TV kullanıcıları ağırlıklı olarak ya OLED e geçiyor ya da OLED TV deki gelişmeleri takip edip fırsat kolluyor. Ben de onlardan biriyim :)

    Plazma TV üretimi yıllar önce durdulmuş olmasaydı, 4K çözünürlüklü ve yüksek parlaklık değerine sahip (brigthness/ nits) TV ler görebilirdik. Ölçeklendirme (upscaling), tepki süresi (0.01ms), gecikme (20-30ms), yüksek kontrast, yüksek görüş açısı vd. yönleriyle hem film hem oyunseverler için en iyi görüntü ve performansı sağlayan TV lerdi...

    Açıkçası OLED TV ye geçmek için biraz da LG tekelinin kırılmasını bekliyorum. Bu sene Sony ve Panasonic in LG panelli de olsa örneklerini görebileceğiz, bakalım fiyat avantajı ve mevcudun üzerine katma değer (hareket enterpolasyonu) sağlayabilecekler mi.

    Bu fiyatlara çıkabilenler için OLED TV ler şu an tartışmasız lider. Zaten yurtdışında olduğu gibi kur farkı olmadan 3500TL ye LG C7 OLED alabilseydik burada kimse FALD paneller haricinde LED TV lere bakmazdı.

    Forumdan takip ettiğim kadarıyla OLED TV ye geçişte en fazla akıl karıştıran: image retention ya da burn-in.
    LG 2016 modellerde bu riski azalttığını iddia ediyor, 920v kullanımınıza istinaden görüşleriniz ne yönde? Eski Plazma kullanıcısı olarak da kıyaslama imkanınız olmuştur.

    Near-black sorunu kalibrasyonla hafifletiliyor bildiğim kadarıyla:http://www.avsforum.com/forum/40-oled-technology-flat-panels-general/2579537-lg-oleds-how-enhance-near-black-detail.html

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • DeeepBlue kullanıcısına yanıt
    Valla dostum burn-in olayı maalesef çok az miktarda da olsa pioneer plazmamda da yaşamıştım. Ne kadar dikkat edersen et, maalesef plazmaların zayıf karnı burn-in.

    Bu tv'de de burn-in yaşamış bir kaç arkadaşın (hele bir tanesinin ki fecaattı) konularını okuyunca tırsmadım değil ama daha sonra sanırım yurtdışı kaynaklı bir siteydi, Nisan 2016 dan sonra üretilen EG920 lerde bu sorunun LG tarafından bir yazılımla çözüldüğünü okudum. Biraz da deli cesaretiyle Haziran 2016 üretim tarihli (kutusunda üretim tarihi yazıyor bu tvlerin) bir tv aldım ve sonuç: Evde bütün gün survivor seyredilmesine yada saatlerce hiç değişmeden, aynı kanal açık kalmasına rağmen bugüne kadar en ufak bir image retention olmadı.

    2016 Nisan sonrası modellerde bile bu sorun görülmüyorsa, 2017lerde tamamen bitmiştir artık diye düşünüyorum.




  • Cole Trickle kullanıcısına yanıt
    Güzel haber, bu geribildirim birçok kişi için faydalı olacaktır

    Evet, o konuyu forumdan takip etmiş ve üzülmüştüm. Ürün kullanıcısı Hakem Heyetine gidip davayı kazanmış, kendisini tebrik ederim, hakkını araması örnek bir davranış oldu.

    Panasonic Plasmada burn-in için screen wash var bu videoya (https://youtu.be/c6WUJAbmNZg ) benzer. Benim Plazmada logo yapışması oluyor bazen (en fazla FOX un) yüksek kontrastlı THX ya da Dinamik mod öntanımlı görüntü ayarı seçildiğinde... birkaç saat screen wash yapıyorum belli olan bir şey kalmıyor. :)

    Pioneerdaki çözümü bilmiyorum.

    OLED ler için yazılımla fix işlemini duymuştum, inceleme siteleri ise "burn-in" e rastlamadık fakat geçici "image retention" var demişler: 10 dk ya da biraz daha fazla süre sonrasında normal yayın izlenirken kayboluyormuş. Fakat bazı kullanıcılar, retention kaybolsa da o bölgedeki homojetinenin biraz bozulduğunu söylüyorlardı. Geri bildiriminiz faydalı oldu. Diğer yandan OLED alacak kişiler, bu panellerde az da olsa image retention hatta panelin kalitesine ve kullanım şekline (saatlerce açık kalan sabit resim ya da logolar) göre değişen burn-in riski olduğunu değerlendirip ona göre almalılar.

    2017 modellerin ne getireceğini henüz bilmiyoruz ama 2016 modeller için de burn-in raporu veren kullanıcının yazısına şimdilik denk gelmedim. En kötüsü de olsa OLED in görüntü kalitesi, LED lerin hayli önünde, bu durum net. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 28 Şubat 2017; 18:38:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • DeeepBlue kullanıcısına yanıt
    Hocam satın alma gücünü de hesaba katarsanız bu oledler 3.500 tl değil, adamlar için bu fiyatın yarısına, 1/3'ü fiyatına geliyor. Saçımı başımı yolasım geliyor.

    Bizim arçelik vestel napıyor? sözde kendi üretimi oled tvleri 15 bin tlden satıyor (65").

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef oyle, ornegin 50KU7000 in yurtdisi fiyati 700TL, 40" 400 TL. Ulkemizde "indirimli" 3000TL... Bir de o ulkelerdeki satin alim gucunu hesaba katarsak neden profesyonel inceleme sitelerinde f/p urun kabul edildigini anlariz...

    Vestel diyince aklıma bu haberler geliyor :) :

    Vestel'in ithal urunlere ek vergi istegi:
    https://m.donanimhaber.com/haberler/Vestelin-ek-vergi-istegi-kabul-edildi.htm

    Mobilite haberler:
    https://m.donanimhaber.com/videolar/Mobilite-Vestelin-sahibinden-ilginc-aciklamalar-ve-dahasi.htm

    Bir de 3 sefer yeni urunle degistirilip her urunun alttan akitmaya devam ettigi 100TL lik 2016 model kettle lari :)
    OLED TV uretmese de olur :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 1 Mart 2017; 15:07:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 3500$'lık LG 55C7'nin TR deki fiyatı ne olacak bakalım 15bin tl den fazla olmaz umarım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hala tüplü televizyon kullanıyorum. Bozulana kadar da değiştirmeyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi builderer -- 14 Nisan 2017; 11:14:4 >
  • Project Scorpio kullanıcısına yanıt
    Bu sene çok garip bir durum var ortada. Lg önerilen fiyat Amerika için 2999 usd ama perakendecilerin birkaçına baktım 3497 dolar. Ne oluyor anlamadım. Ben bizde 9-10 bin olur gibi düşünüyorum hala (yaz sonrası için).

    Bu arada ses önemli değil kendi ses sistemim var diyenlere C6 serisi iyi fiyat. Ben 920v aldım geçen yaz 7500 Tl teknosadan. Bu seneki fiyatlar yüksek dolar kuruna rağmen c6 için iyi hatta 65 inç 14 bin civarı.

    Birde teknosada muhakkak lg ürün sorumlusunu bulun ve indirim isteyin. %3-5 bir indirim yada hediye bir şey belki alabilirsiniz.
  • mokinto kullanıcısına yanıt
    Hocam bnm favori tv im LG C7 şuan için. İncelemelerde muhteşem puanlar almışlar. Benim anlamadığım TR de C6 8bin tl gibi güzel bir fiyattan satılırken E7 neden 12bin tl? Yurt dısında fiyatları aynı çünkü.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Project Scorpio kullanıcısına yanıt
    Fakat oled beni çok mutlu etti. E920 de yaşadığım temel sorun web browser ı bence yavaş. Geri kalan özelliklerinde mutluyum. 2022 yılı 65 inç 8k gelene kadar devam :))
  • C7 ne zaman gelecek Türkiyeye

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oled kullandığınızı yazmışsınız. Bende temmuza kadar oled almak istiyorum. Bütcem 10-12 bin tl arası e7 veya c7 mi alıyım ? Bir de bu burn in olayından çok tırstım. Ama bu paralarada led tv almak istemiyorum. Bir de oledin panel hz ne kadar acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dodokusu2 D kullanıcısına yanıt
    Dostum ben 920v aldıktan sonra tv'lerle olan bütün alakamı bitirdim. Dolayısıyla yeni çıkan e7 ve c7 serilerine de inan hiç bakmadım. Çünkü tvîmden o kadar memnunum ki... Burn in den hiç tırsma, benim tvde kanal saatlerce sabit kalıyor ve en ufak bir sorun olmadı, çözmüşler bu olayı sanırım. Bu saatten sonra oled varken oled alınır.
  • dodokusu2 D kullanıcısına yanıt
    Bende 8-9 aydır 920v kullanıyorum. Burn in olayında digitürk vs sorun değil ama bende bir media player var ve ana menü 1 dk kalsa bile iz oluşuyor. Kanal değiştirince geçiyor o ayrı. Elinizdeki bütçe ile yer sorununuz yoksa 13500 gibi 65c6 alabilirsiniz. Yada 8500 civarı 55c6 olabilir. KAvis olayına ben hiç takılmıyorum. Zevk meselesi tabii. Büyük ekranda muhteşem olur. Birde netflix 4k paketi(fiber varsa) muhteeeşem...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.