Şimdi Ara

Leon 1.2 TSI Style Alındı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
2
Favori
4.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Havalar soğudu.bu havada yakıt tüketiminiz nasıl?
  • altrea kullanıcısına yanıt
    Havalar soğudu da bugün kaza vardı hem işe gidişte hem gelişte inanılmaz trafik vardı. 22 km'lik yolu neredeyse 1 buçuk saatte gittim. Araba çok uzun mesafeyi 5 km ortalama hızla gitti. Öyle olunca da zaten her benzinli arabada olacağı gibi çift haneler karşınızda :)

    Hergün böyle trafiğe giriyorsanız ne olursa olsun bence araba kullanmamak lazım. Şirket arabalarından biliyorum dizeller de az yakmıyor o modda. Ama tabi bir benzinli kadar yakmıyor.

    Benim ilgimi çeken benzinleri az yakar hale getirdiler ama ilk 1. viteste kalkışta araba yakıyor. Anlık tüketim 20 ile 40 arasında. Onu aşsalar benzinli arabalar gerçekten trafikte dizelden dezavantajlı olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaygerya

    Araba gibi araba almissiniz. Gule gule kullanin. Poloyu da kucumsemeyin ama jant kapaginin da 4 teker 1 direksiyonun da fetisistleri var. Hatta 90 hp ye roket diyeni de var.

  • tolgacem kullanıcısına yanıt
    İlk çalıştırmada motoru 1dk yada 2dk ısıtıyormusunuz?
  • altrea kullanıcısına yanıt
    Hayır. Maksimum yarım dakka bekliyorum. Ama kapalı garaj olduğundan ve park yerinden çıkartana kadar zaten ısınıyordur diye çabuk kesiyorum beklemeyi.

    Mesella bu sabah işe 7 litre ile gittim. Donerken akşam 9'du 5.9 litre. Fakat 9 litre de olduğu oldu 1 kere. Daha ustunu gormedim git gelde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.4 TSI ile yakıtı arasında ne gibi farklar var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Absyrtos -- 5 Kasım 2014; 1:51:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolgacem

    Hayır. Maksimum yarım dakka bekliyorum. Ama kapalı garaj olduğundan ve park yerinden çıkartana kadar zaten ısınıyordur diye çabuk kesiyorum beklemeyi.

    Mesella bu sabah işe 7 litre ile gittim. Donerken akşam 9'du 5.9 litre. Fakat 9 litre de olduğu oldu 1 kere. Daha ustunu gormedim git gelde.

    6-7 litrelerde hız ortalamanız kaç oluyor, sıkışık trafik mi akıcı mı?
  • hayırlı olsun, güle güle kullanın inşallah..
  • tolgacem kullanıcısına yanıt
    Aracınız hayırlı olsun. Dün arkadaşım da sizin aracın aynısından 2014 model satın aldı. Yalnız onunki ikinci el 5000kmde daha.

    Bir iki saatlik inceleme şansım oldu aracı. Daha çok incelerim. Kendim 2011 C5 e-hdi kullanıyorum.

    Öncelikle araç dizelden sonra gerçekten çok sessiz geliyor. C sınıfı olmasına rağmen.. İnsan bazen gerçekten beninli aracı özlüyor özellikle konfor ve ses olarak..
    1.2 tsi olmasına rağmen kendisinden beklenmeyecek kadar atak bir araç. Zaten 0-100 performansı bunu gösteriyor. Aracın hafif olması da bu hızlanmada en büyük yardımcılardan.

    İç malzeme kalitesi genel olarak iyi geldi bana. Özellikle 5000km olmasından dolayı herhangi biryerinde çıtırtı patırtı sesi gelmiyordu. Tabiki ufak tefek eksiklikler var. Ön konsol ergonomisi daha iyi olabilirdi torpido gözü kumaş kaplı olabilirdi gibi sayılabilecek ufak eksikler var bunlar da zaten çok da önemli değil.

    Aracın kapıları tok kapanıyor (ses hastalarına güzel haber).. Kapı tutacaklarından falan herhangi bir ses gelmemekteydi şuan için.

    Led far olsa tabiki çok daha iyi olurdu ama fiyat ozaman bir miktar fazlalaşmakta.

    Tam boy stepne var araçta ama alaşım jant değil. Bildiğimiz siyah jantlardan.. Bagajdaki kumaş kaplı alanlar güzel. Saklama gözünün olmamasını yadırgadım biraz. Bunu da netten alınabilicek 10tl lik file benzeri cırtcırtlı ürünlerle çözmek basit. Arka koltukların bagaja bakan arka tarafı kumaş kaplı bu da güzel.

    Dokunmatik ekran performansı güzel sayılır. Aracın tüm ayarlarını bu ekran üzerinden yapabiliyorsunuz. Biraz daha büyük ve biraz daha hassas olmasını beklerdim. Bence minimum artık 7-8 inch olmaı ekranlar kaç paralık aletki..

    Lastik basınçlarını fabrika çıkışı basıncın 1-2 psi altında basarsanız araç daha az zıplıyor. Amortisörler şuan için içeri ses almıyor ilerde ne olur bilemem. Ama araçta sallanma ya da yaylanma neredeyse sıfır. Darbeleri sönümleyebildiği kadar sönümleyip hemen sallanmayı kesiyor. Özellikle kendi aracımdan sonra (otobüs gibi yaylanır kendisi çok yumuşaktır amortisör) direk beni sportif kullan virajlara istediğin hızla girebilirsin imajı veriyor.

    Sürekli girdiğim virajlara kendi aracımla yatarak girdiğim espnin devreye girdiği virajlarda Leon en ufak esp belirtisi göstermedi bile. Yol tutuşu gerçekten iyi. Dezavantajı ise hernekadar tok bir araç olsa da ilerleyen kmlerde orasından burasından ses gelmesi olası sert amortisörler yüzünden..


    Aracı stop ettirmek neredeyse imkansız bunu da belirteyim. 700 devirde giderken araç kendisi çaktırmadan gaz verip motoru 1000 devire geitiriyor siz 1000 devirde bir üst vitese attığınızda motor yine 700 devire düşüyor araç yine gaz veriyor. Hiç gaz vermeden 3 kişi araçtayken yokuş çıkabiliyorsunuz 1000 devirde bu da acemi sürücüler için güzel birşey..

    En önemli mevzu yakıt tüketimine gelirsek. 2 saatlik tamamı Antalya şehir içi sıkıştırmalı kullanım sonucu 7- 7.5 litre tüketim çıktıki bu da aslında beklenen bir sonuçtu. Ben kendi sakin sürüşümle aşırı trafiğe girmeden ortalama 30 km hızla sürdüğümde 6.5 litrelerde falan gezebildim. Arkadaşım ise sıkıştırarak 7.5 litrelere kadar çıkardı.

    Sonuç olarak sakin bir şehiriçinde 6-7 arası tüketecektir. İstanbul trafiği gibi biryerde 7-8 litre arası tüketecektir. Bunlar normal sürüşte tabiki aşırı ekonomik ya da aşırı performanslı kullanımda sonuçlar değişebilir.

    Ben aracı beğendim eski bir seatçı olarak eksikleri olsa da bu fiyatlarla mantıklı seçenekler arasında. Mtv kasko avantajı yakıt tüketimi modifiyeye açık olması bunlar hep güzel etkenler.


    Aracınız tekrar hayırlı olsun.




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.