Şimdi Ara

Lens Numarası ile Gözlük Numarası Farklımıdır & Tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
77.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Selamlar,

    Lens Takmaya karar kıldım. Hipermetropum . Kullandıgım gözlük numarası ile aynı numara lens olurmu ? Lenste 1 numara ılerı gerı oynama yaparmı yoksa kullandıgım gozlugun numarası aynı olarak gecerlımıdır. ( Ornegın +3,25 Sağ +3,25 Sol Gözlük ise Bunun lens olanını doktor mu soyler gozluk numarası ile alınabılırmı ? ) ...

    Ayrıca Tavsiye edebiliceğiniz marka ve çeşitler nelerdir. Zeiss düşünüyorum. Yumuşak ve 1 aylık olmalı . Tabiki Şeffaf ( Renksiz ) SoftLens adlı markayı da soylemıslerdı ama artık yenı kalıtede urunler uretmıyormuş diye bir duyum aldım. Johnson & Johnson geçmiş diyorlar. Solüsyon olarak ise kullanacağım RE/NU dur.

    Konulara Açıklık Getirebilirsek Sevinirim,
    Teşekkürler.



  • gozluk numarasi ile lens numarasi bir deildir. ayri ayri muayene edilmesi gerekiyor. astigmatin yoksa O2optix veya night&day kullanabilirsin. geceleri cikarmadan 30 gun boyunca takabilirsin. normal lenslere gore 6 kat daha oksijen gecirgenlige sahiptir. normal lens almak istiyorsan 3 senedir bausch&lomb (soflens) kullaniyorum memnunum devam ediyorum. Renu lens solusyona gelince, sorunlu olan renu solusyonlari mevcut piyasada. tabi suanda hala varmi bilmiyorum ama haberlere gore korluge neden olan bir mantar cesidi uretiyormus. gerci ben 3 senedir renu solusyon kullaniyorum bir sorunla karsilasmadim.
  • Numaralar aynı olur gozlukle ama gozlukle gordugunden daha iyi gorursun. En azından bende oyle oldu. Ben soflens kullanıyorum. Hic sikayetim olmadı simdiye kadar. Renu solusyonla ilgili bir zamanlar kotu haberler cıkmıstı. Opti-free express sorunsuz kullanıyorum.
  • Gözlük numaran neyse lens numaran da o olur. Mesela benim sol gözüm 3.75, sağ gözüm 4.00 miyopum. Ve doktor aynı numaralara sahip lensleri bana verdi. Lenslerim Johnson & Johnson. Solusyonumda opti-free express. Gayet memnunum hiçbir sorunla da karşılaşmadım. Kesinlikle tavsiye ederim. Gözlükle baktığına pişman olacaksın emin ol
  • gozluk numarasi ile lens numarasi bir deildir ayri ayri muayene edilmesi gerekmektedir muayene olurken ne icin muayene oldugunuzu belirtmeniz gerekmektedir.
  • Gözlükçüler göz numaranı söylediğinde onlar bilir hangi lensin sana uygun olduğunu..şahsen ben hiç lens için ayrıca muayene olmadım..gittim gözlükçüden aldım lensleri..tabii her gözlükçü yapmıyor bunu bausch&lamb ve focus kullandım..en iyisi bausch&lamb 66...çok rahat hiç hissetmiyorsun...
  • lens alırken numara en öenmli şey değildir aslında. gözlük numarasında lens alıp kullanırsınız.


    asıl öenmli olan doktorların gözün tomografisini çektikleri (teker gibi bir makina var 5 dakkada çekiyor) ve kornea eğrinizi ölçmesidir. buna BC(base curve) denir lenslerin üzerinde yazar.


    gözünüze uygun BC takmazsanız lens çok rahatsız eder. "lens kötü gözümden düşüyor" diyenlerin neredeyse hepsi yanlış bc de lens taktıklarından bu sorundan şikayeti olurlar.

    ayrıca göz doktoruna gitmenizi şu açıdan tavsiye ederim, lens taktıktan bir süre sonra haliyle korneada incelme,çizilme,kalınlaşma gibi olaylar oluyor. göz doktorları bu olayın yaptığı yanıltmayı engellemek için gözünüzün kornea kalınlığını vs ölçüyor yukarıda dediğim gibi. ilerde lazer ameliyat olmak isterseniz bir sorunla karşılaşmayın diye.


    küçük bir tavsiye. lens alacaksanız internetten alın, çünkü çoğu lens satıcısı gerçek satış fiyatının 2 katı fiyatına satıyor, gereksiz yere.




  • lensle göz numarası aynı değildir bizzat kendimden beiliyorum.gözler 5 - 6 numara miyopken lensler 4 - 4.75 idi...

    BC 8.3 Dia 14

    ilk lens alırken doktordan alın 10-20 lira pahalı lur bi kutu alın.

    Sonra gözlükçüden kendiniz alırsınız
  • Sağolun vallahi 3 yaşından beri takıyorum yaş oldu 19 .. Sonunda kurtulacam .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.