Şimdi Ara

*** Lens Kullananlar , Almak İsteyenler ve Tavsiyeler *** (207. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5.676
Cevap
112
Favori
660.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Ben BC değerimi ölçtürmek istiyorum ama devlet hastanelerinde ölçülüp ölçülmediğini bilmiyorum ölçtüren varsa özel hastanede mi ölçtürdünüz yoksa devlette mi ?
  • Bausch& Lomb,purevision,purevision hd2 arasında ne fark var?
  • Kimse cevap vermiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tırnaklarınızı uzatmayın hocam tırnaklar zarar veriyor sanırım.Doğrusu her gün çıkarıp takmak evet.
    @fsclup

    Devlet ölçüyor hocam.
    @BohemianRhapsody

    Ben tekrar yıkamıyorum direk solisyondan çıkarıp takıyorum ama doğrusu bu mudur bir fikrim yok.
    @kralYD
  • arkadaşlar merhaba ; doktorum bana oasys önermişti bir kutuyu bitirdim şimdi yeniden alacağım. hem oasyslerin 15 günlük olması hem de zaman zaman odak sorunu yaşadığım için purevision'u denemek istiyorum. oasys'lerin Dia 14,5 bc 8,60 purevision ise dia 14,5 bc ise 8,90. bc değerlerinin biraz değişik olması görmeyi etkiler mi ? diğer değerler hep aynı olacak sadece bc değişik olacak.
  • cnryldz kullanıcısına yanıt
    Purevision un b.c. si 8.6 olanıda var ondan alırsanız sıkıntı yaşamazsınız genelde dia değerine bakılmayabiliyor
  • flat_kil kullanıcısına yanıt
    lensmarketten almayı düşünüyorum iade konusunda sorun çıkmaması için orda da purevision toric için sadece 8.9 seçeneği var. internette araştırdım air optix'den insanlar daha memnun kalmış. hem air optix'in bc'si 8.7 . deneme yanılma yöntemiyle en iyisini bulmaya çalışacağım
  • cnryldz kullanıcısına yanıt
    Pardon özür dilerim toric i bilmiyorum ama normalinin 8.6 sı var sizde astigmat da var sanırım öyle mi ?
  • evet bende astigmat var.
  • Arkadaşlar 1.75 miyop lens kullanıyorum. Bu lensin tersi düzü var mı? Ters takma gibi bir durum var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deep Rex kullanıcısına yanıt
    Lense göre değişiyor terslik düzlük meselesi
  • Lensler önceden dikkat ediyordum süresine fakat şimdi 40 gün sonra felan değiştiriyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fsclup F kullanıcısına yanıt
    Lens aldığın yere sor çıkarılıp çıkarılmadığını. Şahsen benim kullandığım modelde çıkarmıyorum. Lens 2 hafta gözümde kalıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben lensi haftada 3 gün taktığımdan 1 aylık kullanımda atınca içim cız ediyor sizce süreyi uzatmamda sakınca var mı zira çok az kullanmış oluyorum 1 ayda?
  • Sentez* kullanıcısına yanıt
    Hocam zararı olabilir siz az kullanıyorsanız onun yerine günlük lenslerden alsanız daha iyi olur sizin için diye düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu hortlatmış olucam ama kusura bakmayın yarım saattir nette lenslerle ilgili addam akıllı bilgileri araştırıyorum bulamadım şimdilik hiçbir şey. Konuya gelecek olursak yaklaşık tam olarak hatırlamıyorum ama ilkokul 5 veya 4. sınıftan bgeri gözlük kullanıyorum . Şimdi ise lise 2 deyım . Artık lense geçmenin zamanı diye düşünüyorum diğer insanların katkısı da var bunda tabi gözlüksüz daha iyi gözüktüğümü söylüyorlar . Gözlerime gelecek olursak gözler 3.5 miyop :( Şimdiye kadar gözlük kullanmanın bi faydasını göremedim aksine gözden düşüyor sağlam oturmayınca tik huy kazandırıyor insana . Lensler hakkında çok da aşırı bilgisiz sayılmam , çünkü abim kullanıyor devamlı olarak ilk takışının zor oldugunu ama alısınca goruyorum 1 dk surmuyor. He bu arada benim merak ettiğim nasıl alınır , ne yapıcam almak için vs . birde fiyat konusunda bir miktar belirtirseniz çok makbule geçer . Şimdiden teşekkürler :)




  • Öncelikle ilk başta zorlanırsın normal çünkü herkes ilk başta zorlanır sonuçta göze bir yabancı cisim giriyor. Lens almak için doktora gidip lens muayenesi olmak istediğini söyleyeceksin lens muayenesi olduktan sonra doktor sana büyük ihtimal lens reçetesinde bir lens markası önerecek bu al diyecek sana sende götürüp optikçiden alacaksın yada internette yeni bir proje var optikgazete nin yaptığı hem güvenli hemde normal optikçilerden daha ucuz alabiliyorsun :

    http://lens.optikgazete.com/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flat_kil

    Öncelikle ilk başta zorlanırsın normal çünkü herkes ilk başta zorlanır sonuçta göze bir yabancı cisim giriyor. Lens almak için doktora gidip lens muayenesi olmak istediğini söyleyeceksin lens muayenesi olduktan sonra doktor sana büyük ihtimal lens reçetesinde bir lens markası önerecek bu al diyecek sana sende götürüp optikçiden alacaksın yada internette yeni bir proje var optikgazete nin yaptığı hem güvenli hemde normal optikçilerden daha ucuz alabiliyorsun :

    http://lens.optikgazete.com/

    Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim , söylediğinizin aksine çok zorlanacağımı düşünmüyorum ilk takışımda , çünkü gözlerimle haşır neşirimdir yani kirpik kaçabiliyor sıklıkla. Kolaylıkla elimi göz bebeğinin sert tabakasına değdirebiliyorum . Tekrar teşekkürler :) He bu arada bir sorum daha olacak ; hem 3.5 miyop hem de renkli lens olabilme olasılığı var mı ? (Soruyorum ama büyük ihtimal şeffaf alırım . :) )




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cnryldz


    arkadaşlar merhaba ; doktorum bana oasys önermişti bir kutuyu bitirdim şimdi yeniden alacağım. hem oasyslerin 15 günlük olması hem de zaman zaman odak sorunu yaşadığım için purevision'u denemek istiyorum. oasys'lerin Dia 14,5 bc 8,60 purevision ise dia 14,5 bc ise 8,90. bc değerlerinin biraz değişik olması görmeyi etkiler mi ? diğer değerler hep aynı olacak sadece bc değişik olacak.


    bugün air optixx 8.7 bc değeri ile bio true solüsyon sipariş ettim. cumaya elimde olur heralde. Bakalım bc değeri sıkıntı olacak mı.
  • Arkadaşlar iyi akşamlar. İlk defa lens takmayı düşünüyorum bugün doktora reçete yazdırdım. Astigmatım 2.25 buna uygun toric lens buldum fakat temel eğri 8.8 yazıyor reçetede. Baktığım yıllık lenslerde ya 8,9 8.7 8.6 var ama 8.8 yok hafiften kafayı yicem. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
  • 
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.