Şimdi Ara

*** Lens Kullananlar , Almak İsteyenler ve Tavsiyeler *** (201. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.676
Cevap
112
Favori
658.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bnym97 kullanıcısına yanıt
    öncelikle size şöyle bir tavsiye de bulunuyum akşam lensleri çıkartırken içinde lens solüsyonu varsa onu dökün sonra bir miktar yeni solüsyon döküp çalkalayın sonra onuda dökün daha sonra solüsyonu doldurup lensi koyun O tozlar bazen benim lensin üstüne yapışıyor batma yapıyor belli bir zamandan sonra geçiyor ama olsun . Bulanık gördüyseniz ters takmışsınızdır büyük ihtimal internette örnekleri çok nasıl anlayacağınız hakkında
  • @flat_kil internetten biraz araştırmıştım , genel olarak oasys öneriliyordu. bugün muayene oldum bc değerime 8.6 yazmış. air optix day and night düşünüyorum , kullanım süresi de uzunmuş galiba.
  • THe_CRaFT T kullanıcısına yanıt
    Her ihtimale karşı yeniden bir doktora görünün derim
  • MortingenSitranze M kullanıcısına yanıt
    Oasys 15 günlük bir lensi. Aylık hesapladığımızda pahalıya geliyor . Eğer benim gibi uzun süre lens kullanacaksanız size görüntü açısından purevision 2 hd öneririm 12-15 saat arası kullanımda bile görüntüde bozukluk olmuyor 30 günlük lensini 45 gün kullanıyorum ha bu herkeste aynı sonuç vermez sadece görüşlerim böyle ama kimsede görüntü konusunda farklılık yaşanmaz oasys , air optix aqua ve purevision 2 hd arasında görüntü olarak sıralamam purevision 2 hd > air optix aqua > oasys . Night and dayada güzel diyolar ondan da alabilirsiniz.
  • flat_kil kullanıcısına yanıt
    sağolun yardımınız için sözlüklere falan bakıyım biraz sonra bir karar veririm sonuçta insandan insana değişiyor, deneyerek bulucağız
  • MortingenSitranze M kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lens sipariş etmek istiyorum reçeteye göre hangi lensi alabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba ben tam 3 yıl boyunca bausch lomb marka lenslerden kullandım ve ilk kez lens kullanacaklara birkaç tavsiyem var:

    1- Temizlik imandan gelir, eğer hijyene önem vermezseniz gözünüzün mikrop kapması içten bile değil.
    2- Eğer benim gibi "Gözlük bana yakışmıyor kızlar beni beğenmez." gibi düşünceler içindeyseniz, boşuna masraf yapmayın gidin mis gibi gözlük kullanın.
    3- Lenslerin ömürleri vardır. Benim gibi tasarruf yapmak için 1 aylık lensi 1.5 ay kullanmayın.
    4- Lensleri çok uzun saatler gözünüzde tutmayın bir süre sonra batmaya başlıyor.
    5- Ayrıca lenslerin gözünüzde kanlanma yapma riski de var. Şahsen bende yaptı sizi bilemem...

    Lense heves ettik kullandık hem cebimiz yandı hem de ileride gözlerimde sorun çıkma riski var şuan. Emin olun lens çok iyi bir şey olsaydı birçok gözlüklü göz doktoru lens kullanırdı.




  • takip
  • 1 ay önce doktordan lens istemiştim muayene filan oldu.1 ay sonra gel kontrol edelim dedi.Bugün doktora kontrol için gittim.

    Güzel kullanmışsın lensleri sıkıntı yok dedi göz damlası reçetesi verip yolladı

    Lensleri nasıl alacağız dediğimde ise kutunun üstünde yazıyor numaralar dedi.1 ay önce verdiği deneme lenslerinin kutusundan bahsediyor galiba.

    Aptal doktor şeyim kadar lens kutusunu ben atmayımda ne yapayım evet attım.


    Şimdi ben lensleri neye göre sipariş edeceğim.
    Miyop 2.75 veya 3.00 gözlerim sadece bunu.biliyorum ve deneme lenslerim var.şu an elimde.

    Bu doktorun reçete filan vermesi gerekmiyor muydu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _warez_ kullanıcısına yanıt
    Gözünde benim gibi yüksek astigmatlı olan arkadaşlar Devlet Hastahanesi Ve Özel hastahaneye gidenler Kimine göre Saçma gelir Kimine Göre gelmez. Yaşlı olan doktorlar araştırmayan doktorlar 2.75 üstünde astigmatlı lens yok diceklerdir benimde başıma geldi :D Bunun en güzel Yolu Şehrinizde Olan Üniversite Hastahaneleridir oraya gidince adamlar biliyolar 2.75 e kadar var sınır dıyolar sonra özel üretimli lensler var yurt dışından getirtebilirsin diceklerdir. Ben Denizlide Oturuyorum Pamukkale üniversitesine gittim lens kullanıcam dedim güzel bi muayeneden sonra astigmatların çok yüksek buna göre lens yok en fazla 2.75 alabilrsin yurt dışından özel getirticem dedim ilk önce 2.75 deniyelım dediler ama bausch&lomb verdi ama dia ve bc ler dia 4.00 8.60 falan olması lazım ondan almadım araştırdım soruşturdumwww.lensdünyası.com dan baktım Eurocon soft toric lensler var özel yapım astigmat derecesi 6 ya kadar olan. bunları alabilmek için lens reçetesi ve k1 k2 değerleri lazımmış sizlerde bilisonuzdur. göz muayenesi olurken göz ölçümde verilen Fişe benzeyen bi kağıtmış k1 k2 değeri bende yeni öğrendim onu ve lens reçetenizi mail olarak yolladıktan sonra bu lensler yıllık şişe içinde 1 adet oluyor benım sağ sol numaraları farklı oldugu için biraz tuzlu oldu tanesi 179 tl den 360 tl falan bu lensler yıllık lens eğer almak isteyen arkadaşlar varsa bi araştırıp verdıgım sıteye baksınlar belkı başka sıtelerde ucuzdur ama araştırdım bende bulamadım. Rahatlık bakımından rahat edersin satan kişi bu lensler yüksek numaralı oldugu içi deneme lensi yok risk almak istiyosanız alırsınız risk almadanda hiç bir şey başaramazsınız. Yarın gelicek lenslerım Bakıcam artık inş olur. Eğer Şehrinizde Ünivrsite Hastahanesi güzelse Göz muayenenizi onlara yaptırın Çok uzun oldu ama Göz sorunu çok moral bozucu bişeydir Gözleri bozuk olan arkaşlarım çk iyi bilirler yaşım 20 heleki bide çok ileri derecedeyse. Tavsiye ederim Lens dünyasını Hadi allaha emanet olun Çok Çok Geçmiş olsun Hepinize




  • merhaba arkadaşlar bende lense geçmeyi düşünüyorum ,

    sol : 4.5 miyop 1.5 astigmat
    sağ : 4 miyop 1.5 astigmat

    lens muayenesi için ankarada hangi hastahaneyi tavsiye edersiniz ? acaba astigmat derecem fazla mı az mı , ona göre toric mi alsam yoksa normal kontakt mı alsam diye düşünüyorum , çünkü toricler biraz daha sıkıntılı oluyor diyorlar. günde yaklaşık 6-7 saat takacağım , yaklaşık 9 yıldır gözlük kullanıyorum , sizce gözümde , kuruluk , batma gibi sorunlar olur mu ? birde lens kullananlar lazer tedavisinde sıkıntı yaşıyor diyorlar, böyle birşey var mı ?

    biraz çok soru sordum ama neyse
  • quote:

    Orijinalden alıntı: denixex

    merhaba arkadaşlar bende lense geçmeyi düşünüyorum ,

    sol : 4.5 miyop 1.5 astigmat
    sağ : 4 miyop 1.5 astigmat

    lens muayenesi için ankarada hangi hastahaneyi tavsiye edersiniz ? acaba astigmat derecem fazla mı az mı , ona göre toric mi alsam yoksa normal kontakt mı alsam diye düşünüyorum , çünkü toricler biraz daha sıkıntılı oluyor diyorlar. günde yaklaşık 6-7 saat takacağım , yaklaşık 9 yıldır gözlük kullanıyorum , sizce gözümde , kuruluk , batma gibi sorunlar olur mu ? birde lens kullananlar lazer tedavisinde sıkıntı yaşıyor diyorlar, böyle birşey var mı ?

    biraz çok soru sordum ama neyse

    ptesi gideceğim büyük ithimal arkadaşlar ama nereye bilmiyorum




  • arkadaslar lens için ayrı gözluk icin ayrı muane olmakmı gerekir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet lens muayenesinde gözün çapı vs. ölçülüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ok91

    evet lens muayenesinde gözün çapı vs. ölçülüyor.

    yaş sınırı varmı 14 yasndaym

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaş sınırı falan yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki gözümde lensli mesajım bulunsun.
  • Arkadaşlar ben 1 aydır kullanıyorum. Yıllarca milletin kullanması zor, temizliği zor vs dolduruşuyla lens kullanmaua cesaret edememiştim. Sonunda bir deneyim dedim. Arkadaşım purevision 2 hd kullanıyormuş, tavsiye etti aldım. Bunca sene neden lens kullanmamışım diye kızıyorum kendime. Aylık lens ama ben haftalık çıkarıyorum. Sabah ben de batma, yanma, kuruluk vs yapmadı. Kişiden kişiye değişir sanırım ama. Düşünüyorsanız ama kafanızda sorularınız varsa, daha düşünmeyin alın. Giden en kötü 70-80 tl olur ve gözlüğe geri dönersiniz.

    Bu arada arkadaşar, ilk defa taktığımda gözüm alışık olmadığı için başta çok fena yanma oldu. Gözümden bir an önce çıkarıp atma isteği geldi, gözümden yaşlar aktı. Gözlükçü 2-3 dakika beklmemi söyledi. Biraz sonra, bu rahatsızlıklar bitti.O an çerçeveler olmadan görmek acayip keyifli birşeydi. Yani demek istediğim ilk defa taktığınızda gözünüzü rahatsız ederse korkmayın, az bekleyin geçer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkaydogan -- 29 Ocak 2014; 11:32:58 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Önceden kullandığım lensin dia değeri 14.2 bc değeri 8.6'mış. Şuan lensimi değiştiricem ve değerleri dia:14.0 bc:8.4 olan acuvue oasys lend alıcam bc ve dia değerleri uygunmudur acil yanıtlarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.