Şimdi Ara

Lens hakkında tecrubeli arkadaşlar gelin bi konuşcaz(Yarın lensimi alıyorum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar optikcime numune lensim gelmiş yarın gidip alıcam Pure vision Toric lens her len 1 aylıkmış daha önce hiç lens kullanmadım gözlük kullanmayı pek sevmiyorum doktorum bu lensi önerdi ayrıca bu lensleri 8saat takabilirsin bilgisayar başında tv izlerken eve geldiğinde gözlük kullanman lazım dedi ayrıca lensleri bana getirirsen ben ayarlama yapıcam dedi şimdi ben lensi her aldığımda doktoramı gidicem ? internetten biraz araştırdım pure vision kullananların çoğu batma kuruma yapıyor diyor eğer memnun kalmazsam başka marka lens kullanabilirmiyim dikkat etmem gereken noktalar neler temizliğini kabaca nasıl yaparım daha önce lens deneyimi olmuş kişiler cevapsız kalmaz ise sevirim



  • şiddetli takip..................
  • Paran varsa sağlığından olma hiçte her lensi deneme git bi Air Optix Night And Day al rahatına bak 1 ay boyunca gözünde durabiliyor hiç sölüsyonsuz diğer lenslerde bu özellik olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sawgiray

    Paran varsa sağlığından olma hiçte her lensi deneme git bi Air Optix Night And Day al rahatına bak 1 ay boyunca gözünde durabiliyor hiç sölüsyonsuz diğer lenslerde bu özellik olmaz.

    hoca ben bunu duymamıştım araştırayım
  • Up up arkadaşlar doktorun verdiği numaralar bunlar hangi lensi önerirsiniz

     Lens hakkında tecrubeli arkadaşlar gelin bi konuşcaz(Yarın lensimi alıyorum)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deagles48

    Arkadaşlar optikcime numune lensim gelmiş yarın gidip alıcam Pure vision Toric lens her len 1 aylıkmış daha önce hiç lens kullanmadım gözlük kullanmayı pek sevmiyorum doktorum bu lensi önerdi ayrıca bu lensleri 8saat takabilirsin bilgisayar başında tv izlerken eve geldiğinde gözlük kullanman lazım dedi ayrıca lensleri bana getirirsen ben ayarlama yapıcam dedi şimdi ben lensi her aldığımda doktoramı gidicem ? internetten biraz araştırdım pure vision kullananların çoğu batma kuruma yapıyor diyor eğer memnun kalmazsam başka marka lens kullanabilirmiyim dikkat etmem gereken noktalar neler temizliğini kabaca nasıl yaparım daha önce lens deneyimi olmuş kişiler cevapsız kalmaz ise sevirim

    bende düşünüyorum dostum fiyatı ne kadar acaba?




  • Ya arkadaslar siz hu lensleri nasil kullaniyosunuz bugun optikcide 1 saat ugrastim takamadim gorevli kiz yardim etti tekini oyle taktim is cikarmaya geldimi daha beter oldu 1.5 saat ugrastim yok arkadas cikmiyor ben gozume kıl kacsa cikaramam :D elimi goze deydirdigim an hemen refleks olarak aninda kapatiyorum en sonunda yine gorevli kiz benim 1.5saat cikarmaya ugrastigim lensi 1sn de cikardi yok arkadas bu lens isi bana gore degil gozluk ile daha net gordugumu soyleyebilirim lens gunes isigi sektigi yerlerde araba farlarinda acayip parliyordu ama ben kafaya koydum inat yaptim yapana kadar denicem :D
  • noldu yokmu gelişme
  • olur oyle seyler ben yaklasık 3 aydır kullanıyorum ilk 2 hafta cok zor gecti sonradan alısıyosun
  • Sağlık bölümünde lens konusu var oraya yaz cevabını yetkili abilerden alırsın.
  • selamlar. lensleri alalı 3 hafta oluyor.
    ilk gün batma yaptı gözümde olduğunu hissediyordum.
    2 göz için 30dk harcıyordum takmak için. çıkarmak 1 dk mı felan alıyordu ilk başlarda.
    şimdi 2sini 15 sn de takabilirim yani o derece. çıkarmak zaten çok kolay iş. çıkarmak için göz kapaklarını çekeceksin ve yukarı bakacaksın sonra tek parmakla lensi aşağı çekeceksin (gözün beyaz kısmına) sonrada 2 parmağına alacaksın oradan. takarkende yine yukarı bakacaksın alttak beyaz kısma lensi koyup aşşağı bakacaksın, lens yerine oturur. youtube da birçok video var.
    sana önerim rahatsız olursan lenslerden, bir daha ki lens için Acueve Advance Toric alman.
    ben oasys kullanıyorum ama oasys ten advance e geçenlerin çoğu advance öneriyor. benim paket bitsin advance alacağım.
    ben ilk defa lens kullanmama rağmen ne kuruma ne de bi rahatsızlık çıktı (çok titiz kullandım, çok şükür birşey çıkmadı).
    1 haftada alıştım.
    bilgisayara geceleri oturuyorum ve 3-4 saat başında duruyorum. benim doktorda lensi çıkar gözlük tak dedi. doğrusu bu. hava alması lazım gözlerin.
    geceleri bazen uyuyakaldığım oluyor lenslerle. hiçbir problem çıkarmıyor. sabah kalkınca çıkarıp temizliyorum geri takıyorum.




  • Tüm sorularını cevaplayayım ben.

    Lensi aldığında ilk 2 hafta falan takıp çıkarmakta aşırı zorlanırsın bu normal. Alıştıktan sonra çok rahat bir şekilde takıp çıkarabilirsin. Örnek vermek gerekirse ben 4 senedir kullanıyorum ve şuanda ayna ihtiyacım bile olmadan tek elimle takıp çıkarabilirim. Göz reflekslerini kontrol etmeyi öğreniyorsun bir süre sonra. Sıkıntı yok yani merak etme.

    Lens kullanmanı sana aslında önermiyorum. Sebebi de titizlik gerektiriyor ve sürekli kullanımda göz kuruluğu yapabiliyor. O yüzden biraz sıkıntılı. Onun dışında çok rahat tabi. Eğer gözlerin renkliyse ışık hassasiyetin biraz daha artabilir. Zaten renkli gözlü insanlarda o hassasiyet olduğundan biraz daha sıkıntı çekebilirsin normaldir. Lensten kaynaklanıyorda olabilir tabi bu. Dediğin lensi kullanmadım ama batma yaptığını bende duydum. Focus adlı bir lens kullandım ben. Daha sonra göz kuruluğu başlayınca Focus Day&Night diye hava geçirgenliği daha yüksek ve 24 saat gözde kalma özelliğine sahip bir lense geçtim kuruluk oldukça azaldı. Bastır parayı gece gündüz lensi al derim. 1 ay boyunca gözünde kalabiliyor hiçbir sıkıntı yok. Tabi bunuda tavsiye etmem sürekli gözünde lensle dolaşmak pekte iyi birşey değil. Evdeyken lensi çıkarabilirsin gözlüğünü kullanmaya devam edersin.
    Göz kuruluğu yaşamamak için şimdiden önlemini al. Hava geçirgenliği yüksek lensler kullan ve git eczaneden gözyaşı al. Antibiyotikli bir damla alma lensle beraber kullanamazsın. Suni gözyaşı dersen verirler sanırım. Lensi her çıkardığında ondan damlat gözlerine rahatlatsın.

    Lenslerini hergün çıkarıp kutusuna koymadan önce bir miktar solüsyonla hafifçe parmak uçlarınla ovalayıp temizle. Steril bir ortamda parmaklarını tüycüklerden ve kirden arındırdığından emin olduktan sonra lenslerini gözüne tak. Mikrop kapma riskine karşı dikkatli ol kısacası. Arpacık denen meret yüzünden 3-4 gün batma yaşarsın eziyet olur sana sonra. Her zaman yanında solüsyon bulundur. Olurda okulda gözlerinde kuruma başlarsa solüsyon damlatıp rahatlatırsın gözlerini. Aynı şekilde lens kabınıda mutlaka yanında taşı derim. Solüsyonunu ufak bir damlalığa doldurup o şekilde taşıyabilirsin.

    Lensin tersi düzü vardır. Takarken ona da dikkat et. Bazı arkadaşlar bunu bilmiyor lap lup takıyor gözüne aman efendim batıyor bu diyorlar sonra. İnternetten araştırabilirsin bunuda. Ayrıca göz çapına uygun bir lens alman gerekiyor. Doktora gidip lens istediğini söylersen ona göre ölçüm yapıp yönlendirirler zaten.

    Soruların olursa bana sorabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnonimAdam -- 25 Aralık 2011; 2:31:33 >




  • Arkadaşlar optikcime numune lensim gelmiş yarın gidip alıcam Pure vision Toric lens her len 1 aylıkmış daha önce hiç lens kullanmadım gözlük kullanmayı pek sevmiyorum doktorum bu lensi önerdi ayrıca bu lensleri 8saat takabilirsin bilgisayar başında tv izlerken eve geldiğinde gözlük kullanman lazım dedi ayrıca lensleri bana getirirsen ben ayarlama yapıcam dedi şimdi ben lensi her aldığımda doktoramı gidicem ? internetten biraz araştırdım pure vision kullananların çoğu batma kuruma yapıyor diyor eğer memnun kalmazsam başka marka lens kullanabilirmiyim dikkat etmem gereken Paylaş:


    noktalar neler temizliğini kabaca nasıl yaparım daha önce lens deneyimi olmuş kişiler cevapsız kalmaz ise sevirim

    1. Toric lens
    Purevision markasının toric lensleri oldukça kötüdür. Bulanıklılık ve batma sorunu yaşarsın. Batma yaparsa sakın kullanmaya devam etme.

    2. Doktorun provision önermesi bu işi pek bilmediğini gösterir.

    3. 8 saat lens kullanıp gerisinde gözlük kullanan var mıdır bilmiyorum. Ben bilgisayar kullanıyorum ve 16 saat lens kullanıyorum. Hiç gözlük kullanmıyorum. (Toric lens kullanıyorum)

    4. Son olarak Internette Provision hakkında araştırmaların doğrudur. Ayrıca B&L'NİN Renu marka solüsyondan da uzak durmalısın.

    Özellikle toric lens kullandığın için diyorum, rahat edeceğin lensi bulana kadar kutu alma derim.

    Bu arada lensi çıkarması takması çok kolaydır. Lensi ilk ambalajından çıkarıp gözüne taktığında çıkarması çok zor olur. Bir kaç kez çıkar tak yapınca daha kolay çıkar.
    Şu an 2 lensi solüsyondan çıkarıp gözüme takmak en fazla 45 saniyemi alıyor.

    Ayrıca lensi gözünden çıkarıp takarken ellerinin temiz olmasına dikkat et. Antibakteriyel sabun kullanıyorum ben.
    Bir önemli durumda, lens eğer gözünde batma yapıyorsa ters takmış olabileceğini unutma. Zamanla tersini düzünü daha iyi anlarsın.
    Banyondan çıktıktan sonra, yada yüzünü yıkadıktan sonra veya uyandıktan sonra gözünden lensi çıkarmaya çalışırsan çok zor çıkarırsın. Bu tür durumlarda bir süre bekleyip çıkarman yerinde olur.
    30 günlük lenslerde gece uyusan bile sorun olmaz ancak en doğrusu her gece yatmadan önce solüsyona koymaktır. Bu durum diğer lenslerde kesinlikle geçerli değildir.

    Son olarak, doktor vs. değilim. Sadece tecrübelerimi paylaştım. Sonuçta sağlıkla ilgili bir durum olduğundan herhangi bir durumda sorumluluk kabul etmem.
    Son bir ekleme daha, lensten kaynaklanan kuruluk vs. durumlar için ayrıca bir damla kullanmanı önerebilir doktorların. Bu tür damlaları lens kullanmaya başlayınca alışma döneminde kullansanda sürekli kullanma. Kuruluk, batma ve bulanık görme devam ederse başka marka lensleri dene. Hiçbirinde çözüm olmazsa lens kullanmaktan vazgeçmelisin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnonimAdam

    Tüm sorularını cevaplayayım ben.

    Lensi aldığında ilk 2 hafta falan takıp çıkarmakta aşırı zorlanırsın bu normal. Alıştıktan sonra çok rahat bir şekilde takıp çıkarabilirsin. Örnek vermek gerekirse ben 4 senedir kullanıyorum ve şuanda ayna ihtiyacım bile olmadan tek elimle takıp çıkarabilirim. Göz reflekslerini kontrol etmeyi öğreniyorsun bir süre sonra. Sıkıntı yok yani merak etme.

    Lens kullanmanı sana aslında önermiyorum. Sebebi de titizlik gerektiriyor ve sürekli kullanımda göz kuruluğu yapabiliyor. O yüzden biraz sıkıntılı. Onun dışında çok rahat tabi. Eğer gözlerin renkliyse ışık hassasiyetin biraz daha artabilir. Zaten renkli gözlü insanlarda o hassasiyet olduğundan biraz daha sıkıntı çekebilirsin normaldir. Lensten kaynaklanıyorda olabilir tabi bu. Dediğin lensi kullanmadım ama batma yaptığını bende duydum. Focus adlı bir lens kullandım ben. Daha sonra göz kuruluğu başlayınca Focus Day&Night diye hava geçirgenliği daha yüksek ve 24 saat gözde kalma özelliğine sahip bir lense geçtim kuruluk oldukça azaldı. Bastır parayı gece gündüz lensi al derim. 1 ay boyunca gözünde kalabiliyor hiçbir sıkıntı yok. Tabi bunuda tavsiye etmem sürekli gözünde lensle dolaşmak pekte iyi birşey değil. Evdeyken lensi çıkarabilirsin gözlüğünü kullanmaya devam edersin.
    Göz kuruluğu yaşamamak için şimdiden önlemini al. Hava geçirgenliği yüksek lensler kullan ve git eczaneden gözyaşı al. Antibiyotikli bir damla alma lensle beraber kullanamazsın. Suni gözyaşı dersen verirler sanırım. Lensi her çıkardığında ondan damlat gözlerine rahatlatsın.

    Lenslerini hergün çıkarıp kutusuna koymadan önce bir miktar solüsyonla hafifçe parmak uçlarınla ovalayıp temizle. Steril bir ortamda parmaklarını tüycüklerden ve kirden arındırdığından emin olduktan sonra lenslerini gözüne tak. Mikrop kapma riskine karşı dikkatli ol kısacası. Arpacık denen meret yüzünden 3-4 gün batma yaşarsın eziyet olur sana sonra. Her zaman yanında solüsyon bulundur. Olurda okulda gözlerinde kuruma başlarsa solüsyon damlatıp rahatlatırsın gözlerini. Aynı şekilde lens kabınıda mutlaka yanında taşı derim. Solüsyonunu ufak bir damlalığa doldurup o şekilde taşıyabilirsin.

    Lensin tersi düzü vardır. Takarken ona da dikkat et. Bazı arkadaşlar bunu bilmiyor lap lup takıyor gözüne aman efendim batıyor bu diyorlar sonra. İnternetten araştırabilirsin bunuda. Ayrıca göz çapına uygun bir lens alman gerekiyor. Doktora gidip lens istediğini söylersen ona göre ölçüm yapıp yönlendirirler zaten.

    Soruların olursa bana sorabilirsin.

    - Sürekli suni gözyaşı kullanmak hiçbir şekilde doğru değil. Kuruluk varsa lens markasını değiştirmek yada lens kullanmamak daha doğru bir çözümdür.
    - Solüsyonu kendi şişesinden damlalık vs. gibi başka ortamlara aktarmamak gerekir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnonimAdam

    Göz kuruluğu yaşamamak için şimdiden önlemini al. Hava geçirgenliği yüksek lensler kullan ve git eczaneden gözyaşı al. Antibiyotikli bir damla alma lensle beraber kullanamazsın. Suni gözyaşı dersen verirler sanırım. Lensi her çıkardığında ondan damlat gözlerine rahatlatsın.

    senin durumunu bilmiyorum ama hangi doktora sorarsan sor o gözyaşı damlasını her gün kullanırsan gözün yaş üretme işlevini yitirmeye başlar der. zaten bir doktor göz yaşı damlasını al dediyse ardından mutlaka "ilk hafta 2 günde bir,2.hafta 3 günde bir... şeklinde gözüne damlat" diye temkinde bulunur.
    bir şeyde ben ekiliyim genelde bu göz kuruluğu,göz nezlesi yazları yaşanıyor,bu yaz hiç lens takamadım bu yüzden.

    oasys acqua da kullanabilirsin




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.