Şimdi Ara

Lenovo Legion Kullanıcıları Kulübü (ANA KONU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar forumda diğer notebook markalarına baktığımda ana modeller için kullanıcı kulüpleri var ama biz Lenovo Legion kullanıcılarının kulübü olmadığını gördüm. Ana konu açılmasının bizler için faydalı olacağını düşünüyorum. Kullanım deneyimleri, yorumlarımız, satın alma tavsiyeleri, karşılaşılan sorunlar, öneriler, ipuçları, aksesuarlar falan gibi konuları bu konu altından konuşabiliriz. Biliyorsunuz Legion markası altında çok sayıda model var. Bu konuyu kapsayıcı olarak tüm Legion modelleri için düşündüm. Bir model üzerinden ana konu açmak isteyenler açabilir. Elimden geldiğince bu ana konuyu aktif tutmaya çalışacağım.


    Lenovo Legion Kullanıcıları Kulübü (ANA KONU)


    Lenovo Legion Serisinde Öne Çıkan Modeller


    1) Legion 5i Pro:

    Ürünle ilgili detaylı bilgi için: https://www.lenovo.com/tr/tr/laptops/legion-laptops/legion-5-series/Legion-5i-Pro-Gen-7-16-inch-Intel/p/LEN101G0015

    Ürünün teknik özellikleri için: https://psref.lenovo.com/Detail/Legion/Legion_5_Pro_16ITH6H?M=82JD0029TX

    2) Legion 5i:

    Ürünle ilgili detaylı bilgi için: https://www.lenovo.com/tr/tr/laptops/legion-laptops/legion-5-series/Legion-5i-Gen-7-15-inch-Intel/p/LEN101G0016 

    Ürünün teknik özellikleri için: https://psref.lenovo.com/Detail/Legion/Legion_5_15ITH6H?M=82JH002ETX

    3) Legion 5 AMD:

    Ürünle ilgili detaylı bilgi için: https://www.lenovo.com/tr/tr/laptops/legion-laptops/legion-5-series/Legion-5-Gen-7-15%E2%80%B3-AMD/p/LEN101G0022 

    Ürünün teknik özellikleri için: https://psref.lenovo.com/Detail/Legion/Legion_5_15ACH6H?M=82JU0149TX

    4) Legion 5 Pro AMD:

    Ürünle ilgili detaylı bilgi için: https://www.lenovo.com/tr/tr/laptops/legion-laptops/legion-5-series/Legion-5-Pro-Gen-7-16%E2%80%B3-AMD/p/LEN101G0021 

    Ürünün teknik özellikleri için: https://psref.lenovo.com/Detail/Legion/Legion_5_Pro_16ACH6H?M=82JQ00GMTX

    5) Legion Slim 7 AMD:

    Ürünle ilgili detaylı bilgi için: https://www.lenovo.com/tr/tr/laptops/legion-laptops/legion-7-series/Legion-Slim-7-Gen-7-16%E2%80%B3-AMD/p/LEN101G0019 

    Ürünün teknik özellikleri için: https://psref.lenovo.com/Detail/Legion/Legion_S7_15ACH6?M=82K800GVTX

    6) Legion 7 AMD

    Ürünle ilgili detaylı bilgi için: https://www.lenovo.com/tr/tr/laptops/legion-laptops/legion-7-series/Legion-7-Gen-7-16-inch-AMD/p/LEN101G0017 

    Ürünün teknik özellikleri için: https://psref.lenovo.com/Detail/Legion/Legion_7_16ACHg6?M=82N600TXTX 




    Lenovo Legion Öne Çıkan Özellikler

    • En güncel ve en güçlü işlemci seçenekleri

    • NVIDIA® GeForce RTX™ 30 Serisi Grafik Kartları

    • Coldfront Soğutma Sistemi

    • Nahimic Audio

    • TrueStrike Klavye

    • Legion Yapay Zeka Motoru

    • 16:10 Ekran Oranı ve QHD Çözünürlük

    • Minimalist Tasarım

    • Vantage For Gaming- Fan hızı ve aktif gürültü kontrolüne, ekran kartı ayarlarına, hız aşırtma ayarlarına, RGB aydınlatmanızın renginden ışıkların yanış düzenine kadar ve oyun keyfinizi arttıracak birçok değişikliği yapmanıza imkan verir. 



    Lenovo Legion Kullanıcıları Kulübü (ANA KONU)




    Lenovo Legion

    Bir Lenovo Gaming markası olan ve efsanevi bir oyun performansı için geliştirilmiş, modern tasarımla kusursuz oyun deneyimini bir araya getiren Legion modelleriyle oyunun sınırlarını zorlayın. Dışarıdan şık, içeriden tam bir savaşçı olan bu modeller size hak ettiğiniz oyun deneyimini yaşatacak. Lenovo Legion modelleri güçlü teknik özellikleriyle iyi bir oyuncu bilgisayarı olmasının yanı sıra yüksek dosyaları işleyebilmesi, taşınabilirliği ve pratik kullanım özelliğiyle iş ve okul hayatınızda da kullanabileceğiniz bir model haline geliyor.

    Legion modelleri sahip olduğu Coldfront Soğutma Sistemi, Legion Yapay Zeka Motoru, TrueStrike Klavye gibi özellikleri ile ön plana çıkarken sunduğu Xbox Game Pass üyeliği ve ileri teknik destek erişimi ile cazip bir seçenek oluşturuyor.

    Lenovo Legion Yapay Zeka Motoru; donanım, yazılım, aygıt yazılımı ve sürücü senkronizasyonu yoluyla oyun performansınızı yeni bir boyuta taşıyor. Otomatik Optimizasyon modu, oyunlarınızın açılışını tanımlar ve taviz vermeksizin kazanmanızı sağlamak, size mümkün olan en yüksek FPS'yi sunmak için dinamik CPU/GPU güç dağıtımı ile sistem performansını optimize eder. Otomatik Algılama modunda ise özel olarak ayarlanmış profillerle en popüler oyunlarda maksimum kare hızlarının keyfini çıkarabilirsiniz.

    Legion Coldfront Soğutma Sistemi: Gerçek soğutma, Legion Coldfront Soğutma Sistemi ve 175W'ın üzerinde termal kapasiteyi destekleyen Vapor Chamber Teknolojisi ile ortaya çıkar. Gizli fan sistemi fan gürültüsünü azaltırken, ekstra havalandırma delikleri hava akışını iyileştirir ve soğutmayı optimize eder.

    Xbox Game Pass: Yeni Lenovo Legion dizüstü bilgisayarınız ve ücretsiz üç aylık Xbox Game Pass üyeliğiniz ile 100'ün üzerinde yüksek kaliteli oyunu oynayabileceksiniz.

    İleri Teknik Destek: Lenovo, sıranın en önünde olmanıza ve doğrudan uzmanlara ulaşmanıza olanak sağlayan bu müşteri destek hizmetiyle beraber içinizin rahat olmasını sağlarken aynı zamanda daha hızlı çözümler sunar ve yeni cihazınızdan en iyi şekilde yararlanmanıza imkan tanır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldpassword -- 1 Aralık 2022; 13:54:21 >







  • Ana konu iyi oldu. Ben almayı düşünüyorum araştırma aşamasındayım. Legion kullanıcılarının yorumlarını bir arada görsek, Legion kullanıcıları ve Legion almayı düşünenler olarak canlı bir konu ortaya çıkarsak faydalı iş olur.

  • Selamlar. Legion kullanıp da Lenovo Vantage yazılımını kullanmayan varsa mutlaka kullanmanızı tavsiye ederim.



    Bu yazılım fan hızı ve aktif gürültü kontrolüne, ekran kartı ayarlarına, hız aşırtma ayarlarına, RGB aydınlatmanızın renginden ışıkların yanış düzenine kadar ve oyun keyfinizi arttıracak birçok değişikliği yapmanıza imkan veriyor. Yazılımı basit tasarlamışlar. Kullanmak ve ayar yapmak çok kolay.

  • Ben de bu ay bir laptop alacağım. Legion serisini çok övüyorlar ama tam olarak artıları nelerdir bilmiyorum. Bilgilendirebilecek birisi var mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalnizy -- 2 Aralık 2022; 16:48:3 >
  • Bu bilgisayarın Coldfront soğutma özelliğine vuruldum resmen. Bu kadar güçlü bi makinede bu kadar iyi bir soğutma olmasını beklemezdim. Sessiz ve serin çalışıyor. Bilgisayarın her yerinde hava kanalı var. Klavye tuşlarının oraya bile hava kanalı koymuşlar. Sıcak havayı tuşların etrafından yukarıya doğru atıyor. Alttan üstten yandan her yerden sıcak havayı dışarıya atıyor

  • Lenovo Legion 5 Gen 7 ev arkadaşımda var. Birlikte oyun oynadığımız için epey kullanma fırsatım oldu. Benim bilgisayarım çok sesli çalışıyor. Uçak kalkar gibi. Ama bu lenovo baya iyimiş ya.


    Fan için sessiz modu var otomatik modu var yüksek performans modu var. Yüksek performanstayken fan sesi var okey ama hiç rahatsız edecek seviyede değil. Coldfront soğutmayı sevdim. Hafta sonu 6-7 saat aralıksız oyun oynadığımız oluyor hiç sıkıntı olmuyor.


    Tasarımı, ekranı ve malzeme kalitesi de gerçekten kaliteee. Almayı düşünenlere tavsiye derim. Ben de yarın öbür gün bu bütçelere çıkabilirsem alacağım.

  • yalnizy Y kullanıcısına yanıt

    -Güçlü donanım

    -Coldfront soğutma sistemi: Gerçek soğutma, Legion Coldfront Soğutma Sistemi ve 175W'ın üzerinde termal kapasiteyi destekleyen Vapor Chamber Teknolojisi ile ortaya çıkar. Gizli fan sistemi fan gürültüsünü azaltırken, ekstra havalandırma delikleri hava akışını iyileştirir ve soğutmayı optimize eder.

    -Legion Yapay Zeka motoru sayesinde donanımlar yüksek performans için optimize edilir. CPU/GPU güç dağıtımını ayarlar.

    -İleri Teknik Destek: Bilgisayarda çözemediğiniz bir şey olduğu durumlarda Lenovo'nun uzmanlarından birebir destek alabilirsiniz.

    -Nahimic Audio

    -TrueStrike Klavye

    -16:10 Ekran Oranı ve QHD Çözünürlük

    -Vantage for Gaming

  • 35 bin lira bütçem var. Hangi pcyi önerirsiniz? Bol bol oyun oynarım ona göre tavsiye verirseniz sevinirim

  • Criminal Origin C kullanıcısına yanıt

    Legion 5'in RTX 3060 ekran kartlı versiyonlarını öneririm. İhtiyacınıza göre SSD veya RAM için tercihinizi kendiniz yaparsınız farklı kapasitelerde modelleri var. İşlemci olarak i7 11600H var. Çok güçlü bir işlemci. RTX 3060 da günümüz için gayet başarılı ve uzun ömrü olacak bir ekran kartı. Oyunlarda 100 fps üstü veriyor genelde. Bütçeyi biraz daha artırabilirseniz i7-11800H işlemcili RTX 3070 ekran kartlı Legion 5 Pro versiyonları var düşünürseniz.


    Legion olduğu için konuda bahsettiğimiz özelliklerin hepsi mevcut. Coldfront soğutma, Nahimic Audio, TrueStrike Klavye, İleri Teknik Destek vs.

  • 12700h -16gb ddr5 -1tb ssd- 3070 modelini almayı düşünüyorum ben de.. strix g17 ryzen 7 6800h 3070ti olanı ile arada gidip gelsem de tercihim legion 5i pro olacak sanırım.. fakat ufaktan desteğe ihtiyacım var.. şöyle ki;

    +- kıyas yapınca strix 240 Hz ve 3070 ti olarak öne çıksa da, legion işlemci ve soğutma performansı, panel kalitesi ile önde..
    değerli görüşlerinizi rica ederim arkadaşlar..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mtntskrn M kullanıcısına yanıt

    i7 12700h windows için en güçlü işlemcilerden biri. DDR5 ve 1 TB SSD de önemli. Lenovo soğutma sistemi sayesinde diğer 3070 ekran kartlarlı pclere göre daha yüksek fps veriyor. 3070ti olsa fena olmaz ama arada çok bir fark yok. Ekran olarak Hz daha düşük ama görüntü kalitesi olarak daha iyi. Malzeme kalitesi daha iyi. Strix'in ekranın altındaki çerçeve çok büyük. Lenovo 16:10 ekran olduğu için ekranın altındaki çerçeve strixe göre epey ince. Sırf bu detaydan dolayı daha şık ve daha kullanışlı görünüyor. Ben olsam Lenovo'yu tercih ederim

  • mtntskrn M kullanıcısına yanıt

    Soru mu hocam bu tabii ki de legion 5i pro alınır

  • Legion 5 Pro kullanıyorum. Böyle bir bilgisayar yok. Isınma konusunda hiç problem yok. Dizüstü bilgisayar gibi hissettirmiyor. Bendekinde RTX 3060 ekran kartı var. Almadan önce başka RTX 3060'lı notebooklarla karşılaştırıp FPS kıyaslaması yapmıştım. Bilgisayar soğuk çalıştığı için diğer RTX 3060'lara göre daha iyi performans veriyor. İşlemci de yüksek frekanslarda çalışıyor, frekans düşürmüyor. Yani donanımdan tam faydayı sunuyor. Ekran kalitesine de bayıldım. Dizileri filmleri notebooktan izliyorum artık

  • Tostmania kullanıcısına yanıt

    Coldfront 3.0 soğutma sayesinde öyle oluyor. Notebooklar için en iyi soğutma sistemlerinden biri olarak gösteriliyor. Termal performansı çok iyi

  • Legion 5 15ACH6H modelini kullanıyorum


    Ryzen 7 5800H işlemci RTX 3060 ekran kartı ve 16 GB RAM var.


    Bendeki 15.6 inç 165 Hz 1080p versiyonu. QHD olanları da vardı ama fiyat olarak biraz daha pahalı. Ekranı IPS ve yenileme hızı, renk kalitesi çok hoş. Dolby Vision ve GSYNC desteği mevcut.


    Ağırlık ve incelik açısından bence böyle bir donanımlı pc için ideal ölçülerde. Okula götürürken rahat götürüyorum.


    Bu PC'yi en çok zorlayacak oyun RDR2. Diğerlerinde terlemeden teklemeden oynatıyor. RDR2'de 1080P Ultra tüm ayarlar en sonda DLSS ise Auto modunda iken stabil şekilde 55 FPS civarı alıyorum. Ekran kartının sıcaklığı 75 derecenin altında. İşlemci kullanımı en fazla yüzde 45 oluyor. Yani ayarları dibine köklememe rağmen bilgisayar zorlanmadan akıcı şekilde oynatıyor.

  • Bir de ekleme yapıp Lenovo Legion Yapay Zeka Motoru adındaki teknolojinin altını çizmek istiyorum.


    Yapay zeka kullanarak CPU/GPU arasındaki güç dağıtımı sağlanıyor. Donanım, yazılım, sürücü arasındaki optimizasyonu otomatik olarak yapıyor. Bu sayede donanımdan tam olarak yararlanıyoruz.


    Otomatik algılama özelliğiyle de oyuna göre ayarları kendisi ayarlıyor. FPS ve kalite arasındaki dengeyi tutturmak için ayarları tek tek açıp kapatmakla uğraşmaya gerek kalmadan en ideal profili otomatik ayarlıyor.

  • Legion 5 82JU00EBTX modelinin siparişini vererek aranıza katıldım. Yaptığım araştırmaya göre doğru seçim olduğunu düşünüyorum

  • FullPerfromance F kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun. Uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanılabilecek bir bilgisayar. Konuda bahsedilen özelliklerin hepsi bu modelde mevcut. Coldront 3.0, yapay zeka, rgb truestrike klavye vs.

  • Kasım ayında i7-12700H işlemcili Legion 5i aldım. O günden beri kullanıyorum. Bugüne kadar aldığıma en sevindiğim teknolojik alet oldu. Her parçasından ayrı memnunum. Parasını sonuna kadar hak ediyor

  • Bilmeyenler varsa FN+Q tuşlarıyla bilgisayarın Coldfront 3.0 çalışma modunu değiştirebilirsiniz. Vantage yazılımını açmakla uğraşmadan anında Performans, Dengeli, Sessiz mod arasında geçiş yapılıyor. Sessiz mod ile oyun oynamadığınız zamanlarda veya kütüphanede vs. fan sesi olmadan bilgisayarı kullanabilirsiniz. Performans modunda hem fan hızı hem de CPU GPU frekansı yüksekte çalışarak yüksek FPS sunuyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panzer_ -- 20 Aralık 2022; 14:27:45 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.