Şimdi Ara

Lenovo Legion 5 AMD 2020 - Ryzen 5 4600H, Ryzen 7 4800H (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.251
Cevap
30
Favori
93.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu ayarda piyasada alacak laptopta yok başka. Kendim sistem uzmanıyım o kadar araştırdım msi,asus vs. alsan hep bu dertler var, dertmi o da bilinmez yeni mal alınca biraz insan takılıyor herhalde. Cihaz soğutması performansı olsun gerçekten çok iyi bendeki modeli çok beğendim. Şimdi değişim alsam yeni cihazda ekran üstünde vs. ışık sızması daha fazla olursa iş kabusa döner. İade etsem alacak laptopp yok bu ayarda resmen.

  • Hocam fandan geldiğini zannetmiyorum daha çok elektriksel bir ses gibi.


    @enginakar

    Denedim ama hala aynı ses var. Dediğim gibi bende olan ses oyun esnasında değil her zaman çıkıyor. İşletim sistemi açıldığı an geliyor. Sesi yükleyebilirsem belki daha iyi anlarsınız ne olduğunu fakat fan sesi olacağını düşünmüyorum.

  • Eskiden cd yazardık dvd yazıcılar ince bir tiz ses yapardı, o şekilde mi ?

  • Return to Monke kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=Akhb9kX1J-c&feature=youtu.be

    Bu videonun başındaki gibi mi?
  • Forum arayüzünden yüklemeye çalıştım umarım çalışıyordur.  


    Buradan izlenmiyor galiba. Şöyle paylaşayım.


    https://drive.google.com/file/d/14WQ_3uac3CmYlo-xmdDW4kxPtGll-Ua9/view?usp=drivesdk




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Return to Monke -- 30 Kasım 2020; 13:39:29 >




  • Aynen bu şekilde ses.

  • Servis kaydım vardı zaten bir anda kafama dank etti ve de paketleyip verdim şuanda kargoya iade değişim için.

  • HDR porblemi yaşayan var mı? Ben Dolby vision un picture modunu değiştirmeye çalışmıştım sonra bir an seçenekler kayboldu. Netflix uygulamasından veya Edge tarayıcıda youtube da HDR video oynatamıyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ak-r

    Servis kaydım vardı zaten bir anda kafama dank etti ve de paketleyip verdim şuanda kargoya iade değişim için.

    Enginakar ürünü ilkönce övmüşsün sonra iade etmişsin tam bir buruk acı olmuş😁 ben laptopu tv ye hdmı üzerinden takıp kullacam sese takıntım var bakalım bende sorun olacak mı 🤥



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kreuger -- 1 Aralık 2020; 7:6:41 >
  • İade değil aslında panel değişimi niyeti veya direk değişim niyetiyle gönderdim. Ips glow benim birtek sorunum. O da çoğu marka ve model ips ekranlı laptopta oluyor. Kafaya biraz taktığım için daha iyisi olur mu veya komple panel değişimi yaparlar mı ips glow ışık sızma sorunsuz bir panelle diye şansımı denedim. Onun dışında ise cihaz gerçekten soğutma performans malzeme kalitesi olarak çok iyi bence. Ben çok beğendim 1-2 sorunu dışında. O da kronik ilk serilerde gibi. Yüksek ihtimalle çıkacak daha sonraki üretimde, serilerde bunları aşarlar. Ama piyasada şuanda en iyi alınabilecek marka ve modellerden biri. Bu ips glow işi çok can sıkan bir terane maalesef. Servisten çıkacak sonuç ve duruma göre kullanmaya devam edeceğim veya sorunum giderilir bakalım. Doa raporu verirlerse birebir değişim deneyedebilirim. Ona bir gelsinde karar vereceğiz. Cihaz ama hakkaten iyi. Oyun performansı felan çok güzel i7 10750h rtx2060 olan model benimkisi. Ekran 17 inch. 17 inch laptopta da bir farklı ama oyun onu söyleyeyim imkan varsa modeli bulursanız 17 inch ekranlı model bakın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ak-r -- 2 Aralık 2020; 10:56:54 >




  • hocam oyunlarda ,RTX i etkin hale getiriyormusunuz soruyorum cünkü performansdan yiyor

  • DLSS den bahsediyorsunuz herhalde. Gayet güzel çalışıyor hatta fpste arttı denedim tomb raiderda oyun çok daha stabil oluyor oynarken kasılmalar vs. hiç olmuyor ekran yırtılması hafif takılma gibi şeyler sıfıra iniyor iyice ama nedense bana 1920x1080 gibi gelmiyor açınca. Görüntü kalitesinden çalıyor sanki dlss biraz. Tam detaylı bakamadım yalnız o işlere malum gönderdik cihazı hemen.

  • DLSS 900p ile 1080p arasında bir çözünürlükmüş ufak ekranda sorun olmaz lakin benim ekran imzamdaki 48 ekranda sırıtabilir
  • Dlss makine öğrenmeli bir upscale teknolojisi. Rtx çok performans isteyen bir işlem olduğu için düşük kalitede render alıp sonra yapay zeka ile 1080p ye veya ayarına göre 4k ya felan çekiyor. Tensor core kullanıyor sanırım bu yüzden gpu dan birazdaha bağımsız olarak işlendiğini tahmin ediyorum.

  • DLSS teknolojisini sevdim bence bu tekniki gelistirmeye devam edecekler oyunlarda tam destek verdimi popüler olacaktir

  • 2060 versiyonun sahip olupda linkteki gibi benzer bir ses duymayan var mı? Veya başka benzer seviyede bir bilgisayara sahip olup? Net birşekilde cpu nun ordaki fandan geliyor legion 5 de. Telefon ettim işlemcinin ordaki parçalardan dediler normal dediler. İdle da bile geliyor.

  • fatihmtlm F kullanıcısına yanıt
    Hocam bu ses bence grafikkartı üzerindeki bobinlerden geliyor ve çaresi yok burdaki olay ,mühendislik ve kaliteli bileşenlere bakıyor örneğin a firması daha fazla kar etmek için a kalite bobin ve bileşenleri yerine b yada c kalite bobin kullanıyor olay kısaca bu.
  • İşlemcinin otaraftaki fandan duyuluyor ama sadece. Birde normal kullanım sırasında duyuluyor
  • Hocam elli kere yazdım burada :) İşlemciden kaynaklı bu ses. Cpu whine olarak geçiyor. İşlemciyi az yükte beklemeye alındığında c1e yani işlemci boştayken sistemin voltajını düşüren bir teknolojiden kaynaklı oluşuyor. Bu voltaj düşmesi işlemden kaynaklı özellikle de sistem boştayken bu ses oluyor. Bios veya windows altında c state i c1e yi kapatmanın birçok yolu var, kapatılmasının da hiçbir zararı yok artısı var. Kapatırsın c1e yi biter bu iş ses mes :) Takılmayın ona çok fazla. Ama bu seride ips glow bir dert başlı başına. Başka bir çözümü de çıkar rami 32 ye tak bir ssd vs. fazla voltaj çekmesini sağla sistemin bu ses yine kayboluyor. Bu sesin yurtdışı lenovo teknisyenleri yeni cihazlarda olduğunu 1-2 ay kullanımdan sonra bitmeye yakın seviyeye geldiğini belirtiyorlar. Bilmem ne yatağına oturuyormuş işlemcideki bir zımbırtı bu ses kesiliyormuş kullandıkça.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ak-r -- 2 Aralık 2020; 16:3:49 >
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.