Şimdi Ara

LENOVO (IBM) 3000 N500 KULLANICILARI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
836
Cevap
1
Favori
98.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar tvout çıkışı varmı?bide ekran kartının randımanı nasıl?
  • fiyat guzel arkadsım alınabilir... 1 gblıkta 42 43 liraya bır ram takarsın super olur
  • HDMI var , D-sub var, S video yok, ekran kartının performansını deneyemedik bizde oyun oynayan yok çünkü , HDMI kabloda olmadığından onu da denemedim hafta sonu bi kablo alıp deneyeceğim, benim derdim ekran kartı 16 MB de duruyor gerçi şu an bize yeterli ama RAM miktarını değiştirecek bir yer bulamadım daha önce kullandığım onboard ekran kartlı Masaüstülerde Biostan ayarlanıyordu ama bunun biosunda o şekilde bişey bulamadım
  • arkadaşlar nihayet bende aldım ama ses kartını sitesinden indirdim kurdum ses çıkmıyor bir bilen varsa tarif ederse sevinirim lenovonun sitesi çok yavaş fıtık etti 15mb dosya 1 saatte indi 8-9 kb la iniyor bu hızla driver indirmek hasta ediyor bu yüzden lenovoya mail atacağım.. YANINDA 1 ADET XP DRV CD VERMEK BU KADAR ZORMU FREE DOS MAK:SAT AMA DRV CD VERME neyse genel olarak mak.iyi işçilik kaliteli 1 gb ram daha taktım süper oldu oyun performansını sormayın çünkü oyun yüklemedim zamanımda yok. :) genel olarak parasını hak ediyor bu fiyata bu özellik geyet iyi.

    SES DRİVER YÜKLÜ GÖRÜNÜYOR AMA SES ÇIKMIYOR SES DRV YÜKLENMEMİŞ DİYE YAZI ÇIKIYOR VE BİRDE AYGIT YÖNETİCİSİNDEN BAKTIĞIMDA PCİ AYGITI ÜZERİNDE SARI İŞARET VAR YÜKLENMEMİŞ GÖRÜNÜYOR BU HANGİ AYGIT ANLAMADIM cevaplar için teşekkürler.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ewerpower

    arkadaşlar nihayet bende aldım ama ses kartını sitesinden indirdim kurdum ses çıkmıyor bir bilen varsa tarif ederse sevinirim lenovonun sitesi çok yavaş fıtık etti 15mb dosya 1 saatte indi 8-9 kb la iniyor bu hızla driver indirmek hasta ediyor bu yüzden lenovoya mail atacağım.. YANINDA 1 ADET XP DRV CD VERMEK BU KADAR ZORMU FREE DOS MAK:SAT AMA DRV CD VERME neyse genel olarak mak.iyi işçilik kaliteli 1 gb ram daha taktım süper oldu oyun performansını sormayın çünkü oyun yüklemedim zamanımda yok. :) genel olarak parasını hak ediyor bu fiyata bu özellik geyet iyi.

    SES DRİVER YÜKLÜ GÖRÜNÜYOR AMA SES ÇIKMIYOR SES DRV YÜKLENMEMİŞ DİYE YAZI ÇIKIYOR VE BİRDE AYGIT YÖNETİCİSİNDEN BAKTIĞIMDA PCİ AYGITI ÜZERİNDE SARI İŞARET VAR YÜKLENMEMİŞ GÖRÜNÜYOR BU HANGİ AYGIT ANLAMADIM cevaplar için teşekkürler.

    bizimkinde ses sorunu yok hatta sesi de çok güzel çıkıyor oldukça yüksek sayılır driveri kaldırıp tekrar kurmayı denediniz mi?




  • kir-pi kardeş teşekkürller driver kaldırıp tekrar kurmayı denemedim deneyip sonucu yazarım
  • ekran kartı ile yazdığım olay meğerse benim bilmememden kaynaklanıyormuş DVMT nedenli kendi sistemden gerektiği kadar RAM kullanıyormuş bu nedenle biz biostan ayar yapamıyormuşuz
  • Bende aldım, Kadıköy eksa dan. Kasa kalitesi gayet güzel. Dokunmatik tuşlar çok şık. neyse vista kurdum alet gayet güzel çalışıyodu. taki sp1 kurup driverları kurana kadar. 1 GB ram az geliyor. Birde lenovonun sitesinde sadece driverlar var, yani hiç bir lenovo programı yok.( lenovo care veya recovery gibi). Elinde herhangi bir N500 modelinin Recovery DVD si olan varmı?
  • arkadaşlar ben bu lonova yı acaba resimli bi incele yapan olmadımı boyutları hakında bilgi verirsenizde sevinirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cLas_cocuq

    arkadaşlar ben bu lonova yı acaba resimli bi incele yapan olmadımı boyutları hakında bilgi verirsenizde sevinirim.

    klasik 15.4 inc notebook lardan farklı boyutları yok hatta açıldığı zaman acer 5101 den daha alçak duruyor çünkü ekranın bağlantı noktaları aşağıda o nedenle zaten arkada hiç bir bağlantı yuvası yok, hepsi yanlarda usb ler video çıkışları vb
  • Arkadaşlar bende bu notebooktan aldım. Fakat şöyle bir sorun yaşıyorum. Windows XP kurdum updatelerin hepsini yaptım şu anda SP3 lü olarak çalışıyor. Herşey tamam fakat aygıt yöneticisinde diğer aygıtlar kısmında "high definition audio veri yolundaki ses aygıtı" var ve başında ünlem "!" var. Ne yaptıysam düzeltemedim. Aynı zamanda aleti lcd televizyona bağladığımda görüntüyü aktarabiliyorum fakat sesi aktaramıyorum ses aygıtlarında onboard ses kartı haricinde bir seneçek yok. Bu yükleyemediğim aygıtla alakası olabileceğini düşünüyorum. Bu olayı nasıl düzeltebilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • arkadaşlar maalesef sesle ilgili sıkıntıyı ben aşamadım XP de ses çıkmıyor bu işi daha iyi bilen arkadaşlara danıştım onlardanda tatmin edici bir cevap alamadım bu sayfayı okuyan lenovodan hiç kimse yokmudur bir yardımcı olsa çok iyi olur bu arada vista yükleyip denedim orada sorunsuzca ses driver yükledim çalıştı(hatta driver yüklemeden ses çıkıyordu)ama ben driver yükledim yinede. XP de bu konuda sıkıntısı olan arkadaşlar yazarsa ortak bir çözüm bulunabilir belki.
  • quote:

    klasik 15.4 inc notebook lardan farklı boyutları yok hatta açıldığı zaman acer 5101 den daha alçak duruyor çünkü ekranın bağlantı noktaları aşağıda o nedenle zaten arkada hiç bir bağlantı yuvası yok, hepsi yanlarda usb ler video çıkışları vb

    teşekürler eksa nın stoklarına gırmesını beklıyorum .
  • Ben yaşamış olduğum "high definition audio veri yolundaki ses aygıtı" sorunu çözdüm. Bu aygıt için ekran kartı sürücüsünün olduğu yerde HDMI klasöründeki dosyaları gösterdim ve yüklemeyi yaptı. Şu anda HDMI ile bağlantı yaptığımda görüntü ve ses sorunsuz çalışıyor. Bu aygıt yüklü değil iken XP de ses sorunu yaşamamıştım zaten. Belki aynı sorunu yaşayan olursa bu şekilde çözebilir.
  • biz xp professional sp3 ile kullanıyoruz (xp aslında 2002 model içine daha sonradan SP3 gömülmüş durumda) herhangi bir ses sorunu yaşamadık ancak HDMI ile denemedim onu bilemeyeceğim, biz sadece modemi kurmadık işimize yaramayacak diye bir tek o sarı ünlem işaretli duruyordu onuda biostan kapattık şimdi hiç sarı ünlem işaretli bir aygıtımız yok
  • Bu modeli abime aldık ereyon sitesinden bugün itibarı ilede ürün elimize ulaştı. Öncelikle ürün kesinlikle ve kesinlikle fiyatına göre mükemmel. Her ne kadar özellikler ve günümüz teknolojisi olarak eşdeğer olmasalarda bir DELL İnspiron 6000 kullanıcısı olarak

    EKSİLER

    1- Bağlantı giriş yerleri sağ ve solda, bu yüzdende kablolar ortada kalıyor. Dell'de 2xUSB giriş, Power girişi ve TV Girişi arka taraftaydı bu sayede de kabloların bir çoğu görünmüyordu.

    2-DVD Rw sağ tarafta. Ve hemen yanında da 2xUSB girişi, ethernet girişi ve en önemlisi Güç girişi bulunmakta. Özellikle kablolu mouse kullanıldığında DVD Kapağını açtığınızda kabloya takılıyor. (Dell'de DVD Sol tarafta ve Solda başka hiçbir bağlantı girişi yok)

    3-Yine mikrofon ve hoparlör girişide bilgisayarın hemen önünde. (Dell'de sağ tarafta)

    4-Bilgisayar kapandığında ekranı kilitleyen bir mandal yok. Bir süre sonra menteşelerin gevşemesi ile bu kapanma esnasında fazla boşluk kalabilir. (Dell'de mandallı kilit olup, ekran kapandığında gövdeye sabitleniyor)

    5-Her ne kadar driver'larını bulurken ve kurarken zorlanmasakta kutu içeriğinde hiçbir sürücü CD'sinin olmaması bir dezavantaj.

    6-Batarya şarj olurken ne kadarlık bölümün şarj olduğunu göremiyorsunuz. Ancak sağ tarafta yanan ışıktan anlayabiliyorsunuz. (Dell'de masaüstü simgelerinde % kaç dolduğunu gösteriyor)

    7-Hoparlörlerin sesinin az çıktığını söyleyebilirim. (Dell'de de ses çok düşük)

    8-Batarya en arka kısımda. Ve bataryayı çıkarmak ve takmak tam bir ölüm. Ya bilgisayarı tamamen kaldıracaksınız. Ya da önden arkaya doğru nerdeyse 90 derece bilgisayarı eğeceksiniz. (Dell'de batarya önde olup bilgisayarı 5-10 derece kaldırmanız ve tuşunu çekmeniz yeterli)

    ARTILAR


    1-Şık bir dizayn. Özellikle kapaktaki Lenovo yazısı ve koyu gri kaplama gayet güzel.

    2-Fonksiyonel tuşlar. Mesela Fnk tuşu sayesinde harfler üzerinden numaratik olarak tuş takımını kullanabiliyorsunuz. Bunun gibi daha nice fonsiyon.

    3-Sağ üst köşedeki tamamen dokunmatik ses açma kapama ve Touchpad'i etkinleştirme ve devre dışı bırakma tuşları. NOT: Touchpad üzerinde mavi ışık yanıyorsa demekki Touchpad Kilitlidir. Çalışmaz.

    4-Bataryası Dell'e göre kısmen daha ufak ve ergonomik.

    5-Gayet açıklayıcı ufak kullanım klavuzu. Öyleki HDD'yi sökmeyi bile gösteriyorlar.

    6-Dış plastik gövde Dell'den daha sağlam görünüyor.

    7-Ekran Parlaklığı ve canlılığı Dell'den daha iyi ve genel anlamdada gayet memnun edici.

    8-Kamerası 1.3 Megapiksel olup gayet net ve pürüzsüz bir görüntü sağlıyor. Entegre mikrofon olmasıda çok iyi. (Dell'de kamera yok )

    9-Her ne kadar bu bilgisayara özgü olmasada kamera olması ve yazılım yüklenmesi sayesinde yüz tanıma teknolojisi olarak yüzünüzü program sayesinde tanıttığınızda bilgisayar açılışta sizin yüzünüzü algılıyor ve şifreyi girmeden oturumu açıyor. Mükemmel bir teknolojisi

    Şimdilik akılma gelen artı ve eksiler bunlar... Ancak genel olarak söylemek gerekirse fiyat performans oranı çok iyi. Açıklamalarda da görüldüğü gibi sadece işlevsellik ve kullanım kolaylığı açısından biraz daha başarılı bir dizayn yapılabilirmiş.

    Son olarak iki Dizüstünü yani Dell İnspiron 6000 ve Lenovo 3000 N500'ü yanyana koyduğunuzda dizayn olarak Dell'in Lenovo'ya fark attığını çok açık bir şekilde görebiliyorum. Ve bu yüzden kendi Dell'ime bir kez aşık olduğumu söyleyebilirim, her ne kadar konfigürasyon olarak günümüz koşullarına göre düşük olsada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Istihbarat -- 20 Aralık 2008; 21:05:01 >




  • Arkadaşlar değerlendirme şansı olanlar için batarya ömrü,ısınma ve fan sesi hakkında bilgi verebilir mi?Benim öğrenmek istediğim şey office ve internet kullanımı sırasındaki değerler.Denemek için zamanı olan arkadaşların tecrübelerini paylaşmasını isterim şimdiden teşekkürler
  • xp deki ses sorunun sp3 upgrade yaparak çözdüm yani sp3 ile yükseltme yaptım ve sonrasında tekrar ses driver yükledim sorun çözüldü bence ses gayet başarılı tabiki bir toshibanın vya hp nin ses düzeni kadar değil ama vasatta değil elimden çok sayıda laptop geçtüğinden bu ürün fiyat performans açısından süper bu fiyata alınabilecek en iyi dizüstü diyebilirim fan sesi hiç çıkmıyor desem yeridir ısınma derseniz arkadaşımın 2200 ytl ye aldığı toshiba A300-15A modeliyle karşılaştırdık yan yana sesi neredeyse duyulmuyor ısınması derseniz hava deliğinden çıkan sıcaklık sadece ılık bir sesinti şeklinde (4-5 saat lik kullanımdan sonra bile )toshibada ise ciddi olarak elinizi ısıtıyor fan seside daha fazla lenovodan. batarya ömrünü ölçmedim henüz genel olarak çok memnunum ama tekrar ediyorum kutu içeriğine 1 drv cd koymamaları çok kötü olmuş




  • quote:

    Orjinalden alıntı: tt82

    Arkadaşlar değerlendirme şansı olanlar için batarya ömrü,ısınma ve fan sesi hakkında bilgi verebilir mi?Benim öğrenmek istediğim şey office ve internet kullanımı sırasındaki değerler.Denemek için zamanı olan arkadaşların tecrübelerini paylaşmasını isterim şimdiden teşekkürler

    ısınma ve fan sesi sorunu yok sayılabilir bizde birde Acer 5101 var ona göre hiç ısınmıyor diyebilirim yalnız işlemci yüklendiğinde fan sesi duyulur hale geliyor en yüksek hızdayken fanın üflediği sıcak hava ise AMD li 5101 in dinlenme pozisyonunda üflediği sıcaklık ile eşdeğer veya az diyebilirim, yalnız touchpad kısmında bir ısınma oluyor gerçekten tam altında ne varsa artık touchpad kısmı ılık oluyor biz zaten ayrı mause ile kullanıyoruz sorun yok zaten mause bile kullanmasanız sıcaklık öyle elinizi yakacak şekilde değil ılık olduğunu hissediyorsunuz o kadar, ancak DVD sürücü çok sesli çalışıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 21 Aralık 2008; 9:41:03 >




  • MERHABA;

    SİZİN YAŞADIĞINIZ SORUNUN AYNISINI YAŞIYORUM;
    SES DRIVERI TANIMIYO,NASIL ÇÖZDÜNÜZ YARDIMCI OLURMUSUNUZ.TEŞEKKÜRLER.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.