Şimdi Ara

Lenovo, güncellenmiş Slim Pro dizüstü bilgisayar serisiyle MacBook'u hedefliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lenovo, güncellenmiş Slim Pro dizüstü bilgisayar serisiyle MacBook'u hedefliyor
    Lenovo, oyun dizüstü bilgisayarlarını yeni donanımlarla yeniledikten sonra gözünü daha taşınabilir ve üretkenlik odaklı Slim ve Yoga serilerine dikti. Lenovo, M2 MacBook alternatifi olarak gördüğü yeni Slim serisiyle yüksek performansı ince tasarımla birleştiriyor. Bu yeni seri, yenilenmiş 14,5 inç Slim Pro 7 ve 14 inç Slim 7i'nin yanı sıra 14,5 inç ve 16 inç seçenekleriyle daha pahalı Slim Pro 9i modelini içeriyor.



    Lenovo yeni Slim Pro serisini duyurdu



    Lenovo, güncellenmiş Slim Pro dizüstü bilgisayar serisiyle MacBook'u hedefliyor
    Yeni Slim Pro modelleri Lenovo'nun "X Power" paketi olarak adlandırdığı yazılımın güncellenmiş bir versiyonuyla birlikte geliyor. Lenovo, bu yazılımın "büyük ölçüde hızlandırılmış yazılım önizlemesi, işleme ve dışa aktarma" ve önceki nesillere göre termal kapasitede yüzde 62,5'lik bir artışla video düzenleme hızını önemli ölçüde artıracağını söylüyor. Yeni Slim Pro'lar ayrıca yeni bir "Premium Suite" ile birlikte geliyor. Lenovo bunu, kullanıcı deneyimini geliştirmek için tasarlanmış bir dizi yeni ve güncellenmiş donanım özelliği olarak ifade ediyor. Firma muhtemelen bu vurgularıyla yeni klavye tuşları, daha büyük trackpad, kızılötesi kamera ve gizlilik deklanşörü gibi özelliklere dikkat çekiyor.



    Lenovo, güncellenmiş Slim Pro dizüstü bilgisayar serisiyle MacBook'u hedefliyor
    Yeni Lenovo Slim Pro 9i modelleri sahip oldukları 14,5 inç ve 16 inç ekranlarda 165 Hz yenileme hızı ve HDR desteği sunuyor. Bunların yanı sıra DCI-P3, sRGB ve Adobe RGB renk alanlarının yüzde 100'ü kapsanıyor. Maksimum parlaklığı 1200 nit olan ekrana ise 13. nesil Intel Core i9 H serisi işlemciler, 64 GB RAM, 1 TB SSD ve GeForce RTX 4070 kartı eşlik ediyor. Ayrıca Dolby Atmos özellikli hoparlörler ve Thunderbolt 4, USB-A, bir kulaklık girişi ve HDMI bağlantı seçenekleri de üründe bulunuyor.



    Ayrıca Bkz.İnanılmaz özelleştirme seçenekleri sunan Framework Laptop 16 tanıtıldı



    Çok fazla güce ihtiyacınız yoksa Güncellenmiş Slim Pro 7, Ryzen 7000HS serisi işlemcileri daha büyük bir pil ve daha iyi soğutma soğutma ile RTX 4050 ile birleştiriyor. Ek olarak 1 TB depolama ve 16 GB RAM bu modelde yer almakta. Ekran tarafında ise 120 Hz yenileme hızına sahip 3K LCD panel bulunuyor. Ayrıca 13. nesil Intel Core işlemcilere sahip yenilenmiş bir 14 inç Slim 7i de var.



    Slim Pro 7 ve Slim 7i'nin Nisan ayında Kuzey Amerika'da piyasaya sürülmesi bekleniyor ve fiyatları sırasıyla 1.200 dolar ve 1.180 dolardan başlayacak. Slim Pro 9i ise Mayıs ayında gelecek. Fiyatlar ise 14,5 inçlik modeller için 1.700 dolardan, 16 inçlik modeller için ise 1.800 dolardan başlıyor olacak.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/3/28/23655421/lenovo-slim-pro-9i-7-7i-announcement







  • Milyonlarca cihaza yönelik bir yazılımı kullandıkça MacBook'u geçemezsin arkadaş.

    Windows'u direkt donanıma erişir hale getirir ve sadece kendi cihazların için kullanırsan o başka tabi ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rtx 4070, ryzen ve incecik kasa, soğutmasıda iyi ise, güzel cihaz.

    Windows çok cihazlı şöyle böyle yalanını tekrar tekrar söylemeye gerek yok. Donanıma zaten direkt erişiyor windows, aksi taktirde saat hızlarına vb. şeylere windows altında müdahale edemezdik.

    EK: örneğin gpuya direkt erişemeseydik arada bir "yorumlayıcı,öyküleyici" katman olması gerekiyordu ki bu katmandaki trafiği yorumlayacak,yönlendirecek ve gpunun anlayacağı dile çevirecek bir işlem gücü birimi gerekirdi ki bu birimin güçlüde olması gerekirdi gpu hızına yetişebilmesi için, böyle bir katman olmadığına ve sürücüler doğrudan gpuyu sürdüğüne göre böyle bir katman yok. Yok, sadece mikrokodların ve konfigrasyonların biosa gömülü olmasını kast ediyorsanız windowsun altında çalıştırılmış olsa ne farkedecekti ki bunada bir anlam veremedim. Aksine bazı güvenlik zaafiyetleri oluşturabilirdi hatta.

    Önyükleme biçiminin performans ile hiçbir doğrudan bağlantısı yok. Bios başlatmış, bootloaderden başlamış ne fark edecek.

    Konuyu saptırmamak adına düzenlenmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 28 Mart 2023; 22:48:47 >




  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt
    onlarda donanım değişimi gerekmez ki...

  • Windows populer diye geçemezmiş... %10 populer olamayan işletim sistemini rakip olmasını beklemeniz komikmiş... ayrıca kendi cihazıda vardı...

  • ugah6aiw kullanıcısına yanıt

    Sanırım tam ifade edemedim. Şöyle anlatmaya çalışayım;

    Microsoft, apple gibi tüm mühendisliği kendisine ait bir cihaz çıkarsa ve sadece bu cihaz için Windows çıkarıp başka hiç bir üreticiye windows vermese daha akıcı bir yazılımı olmaz mıydı?

    Milyon tane donanım olasılığına göre üretilen yazılım mı daha hızlı ve akıcı çalışır yoksa 3-5 cihaza göre yapılan yazılım mı?


    Ben de Windows ve android kullanıcısıyım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten kullanmak isteyeceğim bir cihaz gibi duruyor ancak Türkiye'ye gelir mi, gelirse kaç TL olur diye düşünmek dahi istemiyorum. :))

  • 1 aydır aradığım araştırdığım yoga slim 7 pro x vatan'da stoğa girmiş.


    https://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-yoga-slim-7-prox-12-nesil-core-i7-12700h-32gb-1tb-14-5inc-rtx3050-4gb-w11.html


    Sitede satış yok ama şubeye istettim gelecek. Fiyat günümüz itibariyle 52 bin tl. Linkteki ürünle birebir aynı. Tarihe not düşmek adına yazalım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.