Şimdi Ara

Lenovo G50-80 R5 330M Ekran Kartı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba. Sorunum çok klasik fakat okuduğum kadarıyla herkesten farklı bir durum söz konusu. Pc de çift ekran kartı var. Asıl Ekran kartım AMD R5 330M 2GB.

    Oyun oynamak istediğim zaman catalyst control center gibi bir çok yerden oyunu ekran kartına tanıtıyorum ve yüksek performansa alıyorum zaten ekran kartı otomatik tanıyor. Buraya kadar hiç bir sıkıtı yok fakat şuana kadar 2 tane oyun yükledim ve iki oyunda da ekran kartının ram ini 128 mb görüyor. okumadığım çözüm önerisi kalmadı diyebilirim. Bu arada GPU-Z, AİDA64 falan sorunsuz bir şekilde tanıyor ekran kartını. Ram i falan 2048Mb gösteriyor yani herşey doğru.

    Birde şöyle bir durum var normalde ekran kartı yetersizliği olduğu zaman oyunlardan atması lazım ben hem gta4 ü hem pes2013 ü açıp oynayabiliyorum görüntü ne kadar kötüde olsa. Mesela Gta 4 te 257/123 MB yazıyo, pes 2013 te de vram 128 MB yazıyo.

    Bu arada AMD ye baya yabancıyım herşeyi yüklesem bile bir türlü emin olamıyorum Nvidia gibi değil. Diğer bilgisayarımda nvidia var ve bence kesinlikle nvidia kullanıcı dostu diyebilirim. En azından kaç sene oldu bilmiyorum ama çift ekran kartı kullanımı başlayalı ama o zamandan bu zamana baya pratikleştirmişler. AMD de sağolsun tek ekran kartıyken bile baya boş ve karmaşıktı şimdi daha beter olmuş..

    Bana göre şuanda sadece paylaşımdan kaynaklı bir sorun var gibi duruyor. Bilgisayarın ram i 4gb. Paylaşım için yetersizde değil.

    Yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.







  • Salvatore17 kullanıcısına yanıt
    isletim sisteminiz nedir
  • önce win 8 kurdum sonra 8.1 e güncelledim. Hatta win 8 kuruluyken problemi yaşadığım için güncelledim.
  • işlemciniz nedir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • intel i3 4005u
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.