Şimdi Ara

Lenovo Dizüstü Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
8.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elektrik kesintileri ve aşırı sıcaklıktan dolayı bugünlerde bilgisayar 3-5 kez kapanmıştı. Şimdi ise güç düğmesine basıyorum, ilk ekran olan Lenovo Care ekranı geliyor, sonra siyah ekran ve öylece kalıyor.

    Lenovo Care'a girip Full Hardware Test yaptım. Sonuçlarda HDD bazı aşamalarda başarısız oldu. Ayrıca bir SYMBIOS testinde de başarısız olunduğunu gösterdi.

    Bunun üzerinde Hiren's Boot Cd den HDD Regenerator kullandım. 1 bad sector bulundu ve düzeltildi dedi yalnız hala sorunum devam ediyor, açılmıyor bilgisayar. Yine aynı cd de mini windows 98 kullandım ama o da çare olmadı.

    Dizüstünün kasasını açmaya çalıştım ama nafile. Elimde kalacak diye korkuyorum

    Bilgisayarın garantisi devam ediyor ancak çok önemli bilgilerim mevcut bu bilgisayarda, yedeğini almamıştım. Lenovo Care daki Rescue and Recovery bölümünde de bulamadım dosyalarımı.

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...







  • Arkadaşım bios'unu sıfırlalasan birde bir parçanın yandığını düşünüyorum. Masaüstü makine olsa açıp parçaları kontrol edersin;ama Laptop farklı açarsanız sizin de dediğiniz gibi elinizde kalabilir. Birde Güvenli Mod'ta açmaya çalışın. Varsa aldıysanız bilgisayarınızın imajını yükleyin.
  • Güvenli modda açılmıyor. Imajı Lenovo Care'da var ama almak istemiyorum, çok önemli verilerim var silinmesini göze alamam kurtarmam lazım. Bios üzerinden işlem yapmaktan çekiniyorum açıkçası ama kaybedecek bişey de kalmadı şu an
  • MicroCube, arkadaşım bios sıfırlamanız sisteme zarar vermrz. Rahatlıkla deneyebilirsiniz birde sistemi CD ile açma yoluna gidin zaten açarsanız dosyalarınız çekersiniz sonra sistemin icabına bakarsınız.

    Windows XP kulanıyorsanız Sistemi CD ile açmak için aşağıdakileri uygulayın;


    Öncelikle xp cdsini taktığımızda karşımıza onar diye bir seçenek gelmez.
    Ama cd'yi takıp bilgisayarı yeniden başlat dediğimizde ( Bios ayarlarından first boot device olarak cd-rom seçili ise) cd'den ön yükleme için bir tuşa basın diye bir seçenek çıkar. Tabi Biosta boot device olarak cd-rom seçili değilse, bunu ayarlamamız gerekiyor. Tecrübesiz kullanıcıların bios ayarlarıyla oynaması işin içinden çıkılmaz sonuçlar doğurabilir zira bu ayarlardan anlamayan kullanıcıların karıştırması tavsiye edilmez. Cd.den ön yükleme için bir tuşa basın dendi. Herhangi bir tuşa bastıktan sonra yaklaşık 3 ile 4 dakika arası bekliyoruz.(çünkü ön yükleme dosyaları kaydediliyor). Ve windows xp'yi kurmak için enter tuşuna basın veya onarmak için "R" tuşuna basın diyor.Biz onarmak için "R" tuşuna basıyoruz. Hangi windows yüklemesinde oturum açmak istiyorsunuz diye bir soru geliyor.Bilgisayarımızda bir sistem yüklü olduğunu varsayarak 1 yazıp enter tuşuna basıyoruz.Yönetici parolası yazın diye bir seçenek çıkıyor.Parolanız varsa yazıyorsunuz. Yoksa enter tuşuna basmanız yeterli.Enter tuşuna bastık ama hala onarım başlamadı. msdos da "C:\windows>" yazıyor.Ne yazmanız gerektiğini söyleyeyim "chkdsk /r" yazılır ve enter a basılır.chkdsk ile sağ sılaş(/)arasında bir boşluk vardır, dikkat edilmelidir.Böylece sistem eksik veya bozulmuş sistem dosyalarını onarmaya başlar. kolay gelsin..




  • Bios sıfırlaması fabrika ayarlarına almaksa denedim ama sorun devam ediyor. Sistemim Windows Vista...
  • Şimdi de Lenovo Care'den Kurtarma Yazılımına giremiyorum.
    Hiren's boot cd de hdd'yi bir de norton disk doctor'la tarayayım dedim ama 50mb ve 1.14 mb lik 2 disk görüyor sadece.
    Diskte önemli verilerim mevcut onları kurtarmam lazım artık bilgisayarın açılmasını kullanmayı vs düşünmüyorum bile...
  • MicroCube, düşük bir ihtimalde olsa acaba Hdd yanmamış mı? Bios'tan bakın görünüyor mu?
  • Hiren's boot cd nin güncel olan versiyonunu indirdim.(9.8)
    Cd deki Mini Windows Xp ile bilgisayarı açmayı başardım ve dosyalarımı yedekliyorum
    8Gb lik usb bellekle baya uzun sürecek gibi, nedense 500Gb lik harici diski görmedi...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MicroCube
    Cd deki Mini Windows Xp ile bilgisayarı açmayı başardım ve dosyalarımı yedekliyorum
    8Gb lik usb bellekle baya uzun sürecek gibi, nedense 500Gb lik harici diski görmedi...



    Mini Windows Xp bir LiveCD'dir, yani CD'den çalışan işletim sistemi. Bu gibi CD'den çalışan işletimi sistemleri SP2'yi tam olarak içermez bu nedenle HDD'leri 80 Gb. kadar SP1'den sonra 132 Gb. kadar destekliyordu ve onun üstünü desteklemiyor derken eksik gösteriyordu, veya sizdeki gibi bölüm boyutundan dolayı göremezler. Laptoptaki HDD'yi masaüstü makinanıza takmak için bazı aparatlar var veya harici disk kutusuna yerleştimeniz de işinizi görebilirdi, yani uygunsa Sata-Pata durumları farklı olabilir.
    NOTEBOOK HARDDİSK'E İDE KONNEKTÖR SAĞLAR ÇEVİRİCİ
     Lenovo Dizüstü Açılmıyor
    HDD'leri USB'den bağlamanıza yarayan aparat
     Lenovo Dizüstü Açılmıyor




  • Yardımlarınız için teşekkürler...
    Verileri yedekledim, kurtarma dvd'leriyle de vistayı yeniden kurdum şu an sorunsuz kullanıyorum.
    Ancak;
    Sorun tamamen yazılımsal mıydı yoksa donanımsal problemlerin olup olmadığını nasıl anlarım. Donanımsal bir sorun varsa garantisi bitmeden teknik servise göndermeyi düşünüyorum.
  •  Lenovo Dizüstü Açılmıyor


     Lenovo Dizüstü Açılmıyor


    hdd sata olsa gerek. adaptör ve usb 5pin kablo alıp, diski başka bir bilgisyara bağla ve kontrol et.

    boardı hallettmemişsindir inş..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.