Şimdi Ara

Lenovo A850 hakkında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
9
Favori
25.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkmoon34

    quote:

    Orijinalden alıntı: turkeytv

    Turkiyede neden satilmiyor ?

    aslında ilginç olanda bu kısım türkiyede lenovo nun distiribütörüde var.. isteseler getirtirler gayette güzel olur güzel para kazanırlar 2-3 bin tl ye laptop satmakmı avantajlı 500 tl ye bin tl ye cep telefonu satmakmı.. rakamlarıda makul tutarlarsa lenovo türkiyede güzel satar.

    Aynen katiliyorum lenovo bilgisayar isinde lider telefondada lider olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çoğu insan, ben de dahil telefonun stabil olmasını, mesela antutu daki %20 lik skor farkından daha çok önemser.
    htc explorer kullandım, 2500 skoru vardı, hotspot, wifi, bluetooth, gps ... alayında stabil ve her işimi yaptım.
    özellikle gps i mükemmel, bluetooth gps olarak hala kullanıyorum. dağda bayırda hotspot u hiç sorun çıkarmadı.
    ancak ekranı küçüktü ve yavaştı...

    lenovo s750 kullandım, yazdıklarımın hepsi var ve ekranı büyük, hızlı aynı zamanda.
    lenovo s750, 6582 olsa yine de alırdım sanırım buralardaki bilgilere göre.

    lenovo a850 yi merak ediyorum, kullanmak istiyorum.
    ekranı daha büyük diye.
    sahip olan ya da bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

    160 doalrlık bir telefonda yani bu seviyelerde işlemcinin ne olduğunun çok önemi yok sanırım.
    benim htc den hızlı ise yeter :)

    ayrıca ille de başka işlemci diyenler için 6589t işlemcili 1920 çözünürlüklü bir sürü ne idüğü belirsiz, dandik, ucuz telefon var.

    fazla uzatmadan lenovo a850 nin fotoğraf performansını anlamk için örnek resim koyarmısınız?
    video da olabilir.
    malzeme kalitesi ?
    ekran gün ışığında nasıl?
    dokunmatik hassasiyeti?
    gps?
    hangi rom u kullanıyorsunuz, nasıl?
    :)




  • lenovonun en azından verdiği değerler doğru .. piyasada bir sürü markalar ve replicalar var ben daha bir iki marka dışında gerçekden doğru değerleri veren bir telefon görmedim her şeyleri sahte antutu değerleri sahte ram değeri bile sahte adam 2 gb yada 1 gb ram var diyor romdada öyle gözüküyor ama esasda telefon 256 mb yada 512 mb ramli..

    adam mtk 6589 yada mtk6582 işlemci var diyor esasen hiç biri değil çok dandik bir işlemci olabiliyor.. en azından lenovoda ne aldığını biliyorsun ve değerleri doğru..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dxsar

    Ayrıca yukarıda muratai ve kuts adlı kullanıcıların çok yararlı olabilecekken kendileri için zararlı olmuş karşılaştırmalarına gelirsek muratai adlı arkadaş 6589 un matematik prensibi olarak 6582 den büyük olduğunu düşünürek bazı ilginç sonuçlara varmış.Ancak mediatek in wikipedia sayfasında görüldüğü gibi 6582 hem daha yeni hem de daha performanslı bir chipset.Linkden bakabilirsiniz.http://en.wikipedia.org/wiki/MediaTek

    Ürün 2100 bandını yani 3g destekliyor o konuda içiniz rahat olsun ayrıca imei değişimi hiçte zor değil,birçok sitede yönlendirmeleri mevcut.Bu telefonla ilgili problem Türkiye'ye gelmesi ve gelen telefonun replika olmaması.Çünkü birçok çinli satıcı inatla telefonun gpu sunun powersgx 544 olduğunu iddia ediyor.Buna dikkat etmek gerek.

    sen bizzat imei değiştirdin mi ?




  • afoR1zma kullanıcısına yanıt
    Hayır ancak çok yakın zamanda bir adet A850 edinme durumum olduğu için video ve yazılı yönergeleri inceledim gerçekten rom atmaktan bile kolay bir iş.Şu linkte adım adım ve sade biçimde anlatılmış.

    http://lenovotr.blogspot.com/2013/06/lenovo-telefonlarda-imei-degistirme.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dxsar -- 8 Kasım 2013; 14:13:26 >
  • ogh kullanıcısına yanıt
    Bu linkte detaylı bir incelemeye yer verilmiş.Ancak uzun zamandır telefonu inceleyen ve neredeyse telefonla ilgili tüm materyalleri incelemiş ve yorumları okumuş bir insan olarak nacizane sorularını cevaplamak isterim.

    1 ve 2)http://www.igadgetnews.com/2013/08/26/lenovo-a850-quad-core-phone-review/ resimleri ve incelemeyi buradan görebilirsin
    3)Kullanan kişilerin çoğu malzeme kalitesinden oldukça memnun ancak beyaz renk için silikon kılıf tavsiye edebilirim.
    4)Videoların çoğu yoğun ışıklı ortamda çekilmiş low-cost bir ekrana rağmen gün ışığında renklerde bir siliklik yok şu videonun ilk kısmı gün ışığı için olmasa bile yoğun ışık altında ekran görünümü ile ilgili bir fikir sağlayabilir.
    http://www.youtube.com/watch?v=bMuG7_IX7Es
    5)Lenovo'nun tüm telefonları için geçerli bir ifade (tabii ki kullananlar çok daha iyi yorumlayabilir bu durumu) olarak dokunmatik hassaiyetinin ortanın üstü olduğunu söyleyebilirim apple cihazlarındaki ekran ve dokunmatik perfomansı olmasa da seni kesinlikle hayal kırıklığına uğratmayacak.
    6)GPS için Türkiye adına ekstra bazı yüklemeler gerekiyor ya da aldığın yere ülkenin durumuna göre GPS sistemini ayarlamasını istiyorsun.
    7)Bu telefonu satan supplier'ların çoğu kendi teknik servislerine temizlenmiş rootlanmış google paly store lu romlar yükletiyorlar.O konuda sıkıntın olmasın custom rom desteği az ama öz diyebilirim.Rom flashlamak için ve rom bulmak içinhttp://www.needrom.com/phone-roms/lenovo/serial-a/a850/

    Benden önce kimse yapmazsa( ürünü yılbaşında gidecek bir arkadaşla getirtmeyi planlıyorum) kapsamlı bir inceleme videosu hazırlamayı düşünüyorum
    Umarım yardımcı olabilmişimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dxsar -- 8 Kasım 2013; 14:13:42 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dxsar

    Hayır ancak çok yakın zamanda bir adet A850 edinme durumum olduğu için video ve yazılı yönergeleri inceledim gerçekten rom atmaktan bile kolay bir iş.Şu linkte adım adım ve sade biçimde anlatılmış.

    http://lenovotr.blogspot.com/2013/06/lenovo-telefonlarda-imei-degistirme.html

    dostum bu linkdeki bilgi eski lenovo 6575, 6577 ve 6589 işlemcili cihazlar için geçerli 6582 için geçerli olduğunu sanmıyorum haberin olsun.

    @pakimeno arkadaşın bunları denediğine eminim.




  • afoR1zma kullanıcısına yanıt
    linkteki işlemler a850 için geçerli değil malesef çünkü mobile uncle tools programının henüz mtk 6582 çipiyle uyumlu olmadığını düşünüyorum.
    hatta diğer lenovoda imei backup yapıp bu bakupı a850 de restore yapmayı denedim yine sonuç olumsuz.bilgisayardan droidtools yardımı ile denedim yine olmadı.
    bunun dışında telefondan 5 tane alıp satmış biri olarak telefon imei değişimi ve türkçe rom olayı haricinde süper bir telefon.uygun fiyata bulup alabilecek olanlar varsa bence kaçırmasın.
    antutu skoru ne kadar belirleyicidir bilmem ama işyerimdeki s3 den ve note 2 den yüksek sonuçlar aldı.normalde olmaması lazım ama sanırım samsungların kendi programları ve diğer kullanıcı uygulamalarının sistemi çokca yormasından dolayı test değerlerinin düşük olduğunu düşünüyorum.yoksa donanım olarak samsung modelleri çok daha üstün.a850 ile ilgili sorusu olanlara yardımcı olmaya çalışırım.




  • pakimeno kullanıcısına yanıt
    pakimeno dostum verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim sormak isterim mobile uncle tools'un yeni güncellemesi bu chipsetteki problemi ortadan kaldırmadı mı?ürünün kullanımı konusunda tecrübeli birisi olarak imei kullanımı için A830'u tercih etmemizi mi önerirsin yoksa A850 için beklemeli miyiz?
  • dxsar D kullanıcısına yanıt
    http://bbs.ydss.cn/thread-102500-1-1.html
    burada mt6582 desteğini yazmamışlar lenovo a830 biraz eski model ancak ben özellikle onu almak istmiştim lakin eski model olduğu için çinde bulamamıştım.
    onun yerine yeni model olduğu için a850 almıştım.ancak internet üzerinden a830 sanırım alınabiliyor.her iki telefonun performansları yakındır ancak ben a830 tercih ederim.
    malzeme kalitesi daha iyi ve rom çeşitliliği daha iyi.miuinin haftalık güncellemesini bile alabiliyorsunuz yanılmıyorsam.
    benim nette satılan telefonlardan xiaocai x9 du sanırım o telefon çok hoşuma gitmişti ama şuan satılıyormu bilmiyorum.
    bu arada lenovo a850 için zte u969 romu çıkmış türkçe dil desteği olmayabilir bende şuan a850 olmadığı için deneyemiyorum ancak denemek isteyen olursa linki veriyorum.
    açılan sayfada mavi kutu ve karekodlu sayfanın araısında 下载261mb yazan yere tıklamanız gerekiyor.
    http://pan.baidu.com/s/1ostYl




  • teşekkürler.

    incelemeleri bekliyoruz...
  • arkadaşlar şu an A850 de imei değişimi yapamıyor muyuz ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ckm kullanıcısına yanıt
    pakimeno dostumuz birden fazla yolla denemesine rağmen sonuç alamamış,6582 chipsetinde değişim yapamıyoruz gibi gözüküyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratai

    quote:

    Orijinalden alıntı: kuts

    Aldim çok memnunum..

    Bir kere 3g'si WCDMA 900 -2100 tam Fransaya (avrupa'ya) gore, dikkat edin bu konu çok onemli 850 yada 800 ler bir 900 gibi çekmez, gps'i aynen çok iyi, hizli, makine rahat çalisiyor quadcore 1,3 ghz. Customize bir rom koymuslar ki bana gore muthis bir sey.. Ekran qhd (960x..) ama çok kaliteli bir ekran koymuslar (siyahlar beyaz'a kaymiyor.. renkler yerinde)

    Gpu soylendigi gibi Mali 400 mp2 buda onemli bir nokta! antutu'da bu yuzden 16000 yakin skor aliyor.

    Tek negatif yonu kamerasi (5 mpixel) , Hdr opsyonu var ama yeterli degil

    Fiyati = 130 euro tuttu bana aliexpress'ten.

    Basta Xiaomi hongmi (red rice) almayi planliyordum ama soz verdikleri WCDMA versyon cikana kadar felç olduk (ki hala çikmadi)..

    Tavsiye ederim.

    Belliki fazla memnunsunuz. Fransada 900 mhz kırsal kesim 3g şebekesi olabilir, ülkeden ülkeye değişir bu. 850 mhz 3g ve 900 mhz 3g Türkiyede kullanılmıyor.
    900 mhz 3g nin 850 mhz 3g den daha iyi çekmesi gibi saçma bir durum söz konusu değil.
    5" de 960x540 hadi gene bi nebze neysede, 5.5" de pixelleri saymakten keyif alıyorsunuz belliki.

    mali 400 mp2 kırpılmış yavaş bir gpu dur. mali400 diyince akla mali400mp4 gelir (4 çekirdekli).
    antutu skorları dediğim gibi hiç birşey ifade etmiyor. 3dmark gibi vellamo gibi daha 3d ye özel benchmark yazılımları ile test etmek daha mantıklı.
    bi zahmet test edin, skorları paylaşın, bende aynı çözünürlükteki v967s in mtk6589 u ile test edip paylaşayım.

    5 inç ekranda olması gereken standart çözünürlük nedir acaba?

    5 inç ekranda 960*540 çözünürlük sırıtıyormu peki pikseller vs?




  • 5" de 960x540 alt degerdir. 720p onerilir, 1080p cillop gibi olur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.youtube.com/watch?v=NX5-cWuABrs
    yukarıdaki videodaki gibi imei değişebilir mi acaba?

    bir de bu var
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1804117&highlight=nv



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogh -- 10 Kasım 2013; 22:28:15 >
  • ogh kullanıcısına yanıt
    xda daki metodu denemedim ancak videodaki yöntem zaten mobile uncle tools daki yöntem.ayrıca arama ekranına o kodu girince engineer mode gelmiyor a850 de.
    şuan tlf nu olan birisi xda developerdaki yöntemi deneyebilir.
  • MTK6582 imei numarasını MKT6589 gibi değiştirme şansımız varmı.

    MTK6582 imei'sini değiştirmek kolaysa bu cihazı sipariş vereceğim Thı W100S
  • GORELE G kullanıcısına yanıt
    hayır dostum pakimeno yukarıda konuyla ilgili açıklama yaptı şu an için 6582 chipseti mobile uncle tools ile uyumlu değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dxsar -- 23 Kasım 2013; 11:46:46 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.