Şimdi Ara

LENOVO A7010 ANA KONU (Nam-ı Diğer Lenovo K4 Note, Lenovo Vibe X3 Lite)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
10
Favori
20.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  LENOVO A7010 ANA KONU (Nam-ı Diğer Lenovo K4 Note, Lenovo Vibe X3 Lite)


    Lenovo A7010 1080 x 1920 piksel çözünürlüğünde 5.5 inçlik bir ekrana sahip olan Lenovo A7010, 401 ppi değerine ve %71 ekran gövde oranına sahip. İçerisinde Mediatek'in başarılı işlemcilerinden olan MT6753'ü barındıran cihaz, grafik işlemcisi olarak Mali-T720 MP3 kullanıyor.

    2 GB RAM'e ve 32 GB dahili hafızaya sahip olan Lenovo A7010, 9.15 mm kalınlığa ve 158 gram ağırlığa sahip. 128 GB'a kadar microSD kart desteğine de sahip olan cihaz, 3300 mAh batarya ile geliyor.

    Arkada 13 önde ise 5 megapiksellik kamera kullanan Lenovo A7010, her iki kamerada da f/2.2 diyafram açıklığına sahip duruda. Hoparlör konusunda iddialı olan A7010, Dolby Atmos teknolojisini kullanıyor.

    Lenovo A7010 Özellikleri:
    Lenovo A7010 özellikleri ile ilgili bilgiler aşağıda olduğu gibidir.

    İşlemci: 8 Çekirdekli 1.3 GHz Cortex-A53 CPU.
    Grafik İşlemci: Mali-T720MP3 GPU.
    Chipset: Mediatek MT6753
    Ekran: 1080 x 1920 piksel, 5.5 inç IPS LCD. Gorilla Glass 3
    İşletim Sistemi: Android 5.1 Lollipop işletim sistemi. Android 6 Marshmallow alacak.
    Ram: 2GB
    Dahili Hafıza: 32 GB dahili bellek.
    Ön Kamera: 5.0 MP F2.2
    Arka Kamera: 13 MP, 4128 x 3096 piksel, oto focus, çift LED Flaş. F2.2
    Ebatlar: 153.6 x 76.5 x 9 mm.
    Ağırlık: 160 g.
    Renkler: Siyah.
    Pil: Li-Po 3300 mAh batarya.
    Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Direct, hotspot.
    Hafıza Kartı: microSD kart max. 128GB.
    Bluetooth: Var – V4.0
    Sensörler: 360 Derece Parmak izi okuyucu, accelerometer, proximity, compass.
    GPS: A-GPS.
    Veri Bağlantısı: 3G / 4G (LTE) Çift simm kartta kullanılabilir
    SIM: Çift SIM kartlı telefon
    NFC

    Antutu Testi



    Ayrıntılı 1 saatlik inceleme



    Kamera Testi



    Radio Programını BURADAN indirebilirsiniz. Android 5.1.1 dürümünde denendi çalışıyor.
    Android 6 için Radio apk BURADAN indirebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eRBAa. -- 6 Ekim 2016; 14:45:14 >







  • Evet güzel oldu konu açılması ihtiyaç vardı, bende kullanıyorum memnunum. Acaba marshmallow ne zaman gelecek?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 19 Mayıs 2016; 11:00:17 >
  • Birkaç günde buralar da telefon kullanmayı bilmediği için telefonu kasan her türlü uygulamayı yükleyip kaldırmayan aynı anda 4-5 uygulama açan kullanıların şikayetleriyle dolacak ve alıcı arkadaşlara eksi referans olacak. Ayın beşinde bende alıcam
  • fss1403 kullanıcısına yanıt
    Bizim milletimiz tuhaf. Sorunlar yumağı GM5 Plus'u sırf "Android One" diye gırla aldılar. A7010'u incelemeye bile tenezzül etmediler. Sürü psikolojisi ne kadar da, etkiliymiş galiba kişiye güvendeyim duygusu verdiğinden midir, nedir?
  • Arkadaşlar telefonu alalı yaklaşık 1 ay olmuş durumda. Tam bir fiyat performans telefonu olmuş diyebilirim. Alırken GM5 mi alsam demiştim ancak geçenlerde inceledim gm yi iyiki bunu almışım dedim. 1 aylık bir süre içerisindeki izlenimlerini paylaşmak isterim.

    Ekran; Full hd bir çözünürlük ve çok abartılmamış renklerle gerçekten ekran çözünürlüğü ve renkleri iyi olmuş diyebilirim. Işık altında sıkıntı yaratmıyor. Diğer bir telefon olan note 4 ile karşılaştırıldığında hiçte aşağı kalır bir yanı yok diyebilirim. Dokunmatik tuşları aydınlatmasız ama 2 günde alışılıyor. Önceki telefon olan zenfone 6 dan alışkınım. Ekranın dış kısmında bulunan siyah çerceve ekran kapalıyken kocaman bir ekran olarak gözüktüğünden çok elit bir telefon gibi görünüyor.

    Performans; Aldığım günden beri bir takılma ve kitlenme olmadı. Telefonumda yüklü ve çalışan uygulamalar; Facebook, intagram, twitter, shazam, whatsapp, letgo, swarm, tango, viber, snapchat, yandex, banka uygulamaları,periscop, spotify, retrica, weather wiglet vs. 800 mb kullanılabilir alan diyor ve herhangibir takılma yok. İlk aldığımda 1.2 gb boş ram vardı. Ağır oyun olarak; GTA :Sa, Asphalt 8, Dead Trigger 2, Real Racing vs. Bu oyunların hepsini takılmadan oynatmakta. İnternette gezinmede hiçbir sıkıntı yok. Ancak biraz fazla oyun oyandığımd ekranın üst sol kısmı epey ısınıyor. Menüde android arayüzünü kullanıyorum gayet akıcı. Ben film izlemeyi seven biri olduğumdan 1080p Hevc x265 videoda sıkıntı olduğunu söyleyebilirim. Senkron sorunu yaşanıyor.Buda donanımın bu kodeği desteklememesinden kaynaklanıyor. Çok yeni bir kodek ama normal full hd videolarda sıkıntı yok. 32 gb hafıza gayet yeterli. Ayrıca bu hafızada inanılmaz hızlı 250mb civarı okuma hızına sahip çok cabuk kopyalıyor.

    Kamera; Kamerasını beğendim diyebilirim. Ön kamerası gündüz çekimlerinde note 4 ten iyi ama gece hemen hemen aynı. Arka kamerası gündüz ve gece gayet yeterli. Kamera tarafında biraz daha gelirtirilmesi gereken noktalar ise gece iç mekan çekimlerinde otomatik modda renkler sarıya kaçıyor dual ton flash nedeniyle ve çok fazla özelleştirme bulunmuyor kamerada bu nedenle open kamera uygulaması kullanıyorum. Çekim hızı iyi bastığın gibi çekiyor.

    Batarya;Batarya note 4 biterken bu hala direniyor. Hatta bu telefonda olan bir özellik başka telefonları şarz etme sayesinde öbür telefonu bile şarz ediyor. Bu özellik sayesinde 2.5 inclik harddiskleri ek güç gerektirmeden otg ile çalıştırabiliyor. Başka telefonda görmedim. Bende wifi mobil veri ve gps genelde açık halde 5.5-6 sat ekran süresi almakta benim için gayet yeterli. Yaklaşık 2 saatte bataryası dolmakta. Ama Lenovo yu tesüf ediyorum o şarz aletinin daha büyüğünü yapsalarmış taşımak için çanta gerekecekmiş.

    Ses; Bu konuda bu telefonu geçebilecek çok fazla telefon yoktur heralde gerçekten tek kelimeyle mükemmel.

    Parmak İzi; Tek kelimeyle mükemmel her yönden okumakta anında okuyor. (Note 4 okuyana kadar fıtık oluyosun) Eksi yanı 2 parmak tanıtılıyor. Note 4 te 3 tane.

    Radyo; Sonrada yüklenip çalıştırılabiliniyor.
    Her 2 sim kartta da 4.5g mevcut geçiş yapması kolay.
    Telefon ahizesinden çıkan ses çok tok baslı bir ses alışması zaman alıyor.
    2 sim kart ve sd kart için ayrı yuvalar bulunuyor. başka telefonlarda 2. sim kart sd kart olarak kullanılıyor. İkisinden birini seçmek gerekiyor. Çok önemli bence.
    Kutusundan şeffaf kılıfı çıkıyor. Ekran koruyucu çıkıyor. Ama ben yapıştıramadım telefoncuda yaptırmak lazım.

    Ben çok beğendim reklam politikası heralde fazla göz önüne çıkmadı bu telefon ama parasını fazlasıyla hakeden bir telefon.




  • Arkadaşım ayrıntılı yorumun için teşekkürler. Ben 128GB kart kullanacağım film falan atıyorum ilk aşamada 50-60GB dolacak zaten acaba telefon kaldırır mı? Bir de, Hindistan'da 450TL.'ye satılan telefonu 900TL.'ye yani tamı tamına iki katına bile, alamamanın hüznü ve siniri ile, doluyum. Arkadaş bir ülke soyulur da, bu kadar mı soyulur? Sanki Arapça " El insaf " deyimi bu ortamı sağlayıp, ülkeyi garibanların gıkını çıkartamayacak biçimde soyulmasına zemin hazırlayanlar için bulunmuş. İnanın kardeşler bunu gavur dediğimiz adamlar yapmıyor. Milletin gözünü tahta kaleleri fethederek boyuyorlar. Onun gerçeğini bir Türk 21 yaşında iken, yaptı ve bu soytarılar kadar da, tantana yapmadı. Çünkü; Türk gösteriş yapmaz, Allah rızası ve halkı için gönülden iş yapar.
  • Marshmallow 6.0 hayırlı olsun arkadaşlar henüz yüklemedim ama Güncellemelerde görünüyor 1664 mb. Şuan indiriyorum bakalım İnşallah sorun çıkmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 1 Haziran 2016; 14:35:42 >
  • arkadaşlar bu telefonu müzik deneyimi için almak isteyenler hiç boşuna 1000 tl vermesinler 550 tlye A7000 alsınlar.hoparlör haricinde aynı deneyimi yaşıyorsunuz orta seviye bir kulaklıkla
  • Sonunda ana konusu açıldı.

    Vatan'dan 999-TL'ye aldığım telefondur kendileri. Zamanında başka bir sitede şöyle bir yorum yazdığım telefondur.

    quote:

    A7010 Kullanıcı yorumu ;) Gerekli özelliklere değinmeye çalışacağım. Temel özellikler zaten heryerde yazıyor. Ürünün 3300mah Li-İon pili mevcut. 90-100 dakika civarında sarj oluyor. Kutu içerisinden çıkan sarj cihazı çok kaliteli. 5.2v-2.0 amper. Pil size orta %60 parlaklıkta (ki %100 parlaklıga ihtiyaç duymuyorsunuz) 5 saat ekran süresi veriyor dolayısıyla 1 günü çok rahat çıkarıyorsunuz. Oyun oynamayan biri olarak özelliklerin neyi kaldırıp neyi kaldrmadığını bilmiyorum. Ekran parlaklığı güneşte yetersiz. Ancak onun için telefonda ayrı bir özellik var. Güneş ışığında görülmesini sağlyor çok başarılı değil ancak yeterli. Tasarım olarak öyle abartıldığı gibi kaba falan değil telefon gayet sağlam duruyor. Öncelikle belirtmeliyim ki samsungun dandik çercevesi gibi eskiyecek gibi durmuyor metal kısım telefona sağlamlık hissi katıyor. Anten çekim gücü full değil kapalı ortamlarda düşüyor ve çok nadir de olsa tarayıcıda (uc browser) bad internet connection yazısı çıkıyor. Ancak %99 problemsiz. Bağlantı olarak 4g destekliyor. Konuşma sesi için bir adet fazladan mikrofon olduğunu biliyordum almadan önce bu sesinizin karşıya net gitmesini sağlıyor konuştuğum kişilerde bunu direkt farkediyor. Ses kalitesi çok iyi. Dolby Atmos denilen şey çok güzel video izlerken telefonu kulağına götürenleri görünce gülüyordum :) Bu telefonda tv nin sesini bastırıyor diyebilirim ve sırf bu özelliği için bile tercih edilebilecek bir telefon. Kamera perfomansı vasatın biraz üstünde profesyonel fotoğraf çekemezsiniz ama ihtiyacınızı görür. En önem gösterdiğim şey telefonda pil ömrü ve stabilite. Bu telefonda tüm güncellemelerini yaptığım andan itibaren ne bir açılıp kapanma ne uygulamaları açmama ya da kendiliğinden kapatma gibi hiç bir sorunla karşılaşmadım. Aldığım günden beridir tıkır tıkır çalışıyor. 999 Tl fiyatı mevcut şu an gg de kampanya vs. den 940-950 ye bile alabilirsiniz ki bence bu telefon bu fiyat seviyelerinden alınabilir.


    Hala sıkıntsız şekilde kullanıyorum . Marshmallow 6.0 Güncellemeside gelmiş ancak stabiliteden çekindiğimden kullanıcı yorumlarını görmeden yükseltmeyeceğim sürümdür. 800-900 Fiyat seviyelerinden (Kampanya vb şekilde düşüyor GG'de veya N11'de takip edilmesi taraftarıyım) alınabilecek bir telefon.




  • android 6 yı yükleyen varsa bir yorum atabilirmi, telefonu 1 aydır kullanıyorum , ve şu an için tel muhteşem performans sağlıyor, inş böle gider , en azından ekime kadar idare etsin zenfone 3 gelene kadar :)
  • Kardeşim 6.0 i yukledim hatalar var bazı iyileştirmeler var mesajlar hafıza kartını dahili olarak ayarlama parmak izi sayısı ikiydi şimdi baya tam saymadim ama beş parmağında kaydetti eksiler
    Telefonu kurcalarken arama geliyor sa ekrana gelmiyor anca arka planda mp3 çalar gibi oluyor menugecisllerindekararmalar oluyor rehberde gezinirken kaldırırken pat diye armaya geçiyor hospot kısayolu yoktu eklenmis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben cevabimi buldum, sakin 6 ya geçmeyin batarya hızlı bitiyor, ram önceden boşta 1200 mb şimdi 700 mb zor , sakin gecmeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6.0 güncellenmesini yukledim bazı iyileştirmeler var ama kesiklerde var mesela
    telefonu kurcalarken arama geldiği zaman ekrana arayan kişi gelmiyor sanki arka planda sadece mp3 çalar gibi oluyor
    Menüde kaydırmaca ekran pırpır ediyor
    Şarj baya çabuk bitmeye başladı
    İyilestieler
    Hospot kısayolu yoktu eklenmiş
    Hafıza kartını dahili olarak ayarlama
    Parmak izi 2taneydi artık daha fazla şebeke barları değişmiş simgeler değişmiş
    Bence iyileştirmeler yapılmalı bakalım gorelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En stabil sorunsuz sürümü yayınlamışlar S214 sürümü.Arkadaşlar güncelleme 1664 mb güncellemeyi yaptıktan sonra size tavsiyem fabrika ayarların geri dönerek telefonu sıfırlamanız daha temiz stabil bir kurulum olur hatta hafıza kartınıda sıfırlasanız daha güzel olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jayjaj1905

    arkadaşlar bu telefonu müzik deneyimi için almak isteyenler hiç boşuna 1000 tl vermesinler 550 tlye A7000 alsınlar.hoparlör haricinde aynı deneyimi yaşıyorsunuz orta seviye bir kulaklıkla

    Aradaki farklar: NFC, Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac yani 5Ghz desteği, parmak izi, 128GB bellek kartı desteği yok. Benim bildiğim 3-4 eksiği var. Uzun soluklu kullanıcılar için önemli farklar bunlar. Örneğin, NFC özelliği olan iki telefon bulutut açmadan sırt sırta verip barkod okuyucusu misali veri aktarımında bulunabiliyor ileride cüzdan gibi, ödeme yapılabilecek vs, vs... Ama, bütçesi kısıtlı, öğrenci kesimine uygun model ihtiyacı karşılar orası ayrı konu. Ben asıl A7010'da 6M geldiğinde telefonun yazılım uyumu nasıl onu merak ediyorum. Bazı telefonlar iyileşeceğine sapıtıyor kullanıcılar eski sürüme dönmeye uğraşıyorlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eRBAa.

    En stabil sorunsuz sürümü yayınlamışlar S214 sürümü.Arkadaşlar güncelleme 1664 mb güncellemeyi yaptıktan sonra size tavsiyem fabrika ayarların geri dönerek telefonu sıfırlamanız daha temiz stabil bir kurulum olur hatta hafıza kartınıda sıfırlasanız daha güzel olur.

    Peki yeni alanlara 5.1'i kullanmadan doğrudan 6M'ye geçmesini mi önerirsiniz? Bir de, 128GB'lik kart alacağım onu da, takıp kullanayım mı yoksa biçimlendirmeye (formatlama) gerek var mı? Soruyorum çünkü, bazı arkadaşlar 6M'ye geçiş yaptıklarında 5.1'e göre pil ve bellek alanı tüketiminin arttığını belirtmişler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kurtar72

    quote:

    Orijinalden alıntı: jayjaj1905

    arkadaşlar bu telefonu müzik deneyimi için almak isteyenler hiç boşuna 1000 tl vermesinler 550 tlye A7000 alsınlar.hoparlör haricinde aynı deneyimi yaşıyorsunuz orta seviye bir kulaklıkla

    Aradaki farklar: NFC, Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac yani 5Ghz desteği, parmak izi, 128GB bellek kartı desteği yok. Benim bildiğim 3-4 eksiği var. Uzun soluklu kullanıcılar için önemli farklar bunlar. Örneğin, NFC özelliği olan iki telefon bulutut açmadan sırt sırta verip barkod okuyucusu misali veri aktarımında bulunabiliyor ileride cüzdan gibi, ödeme yapılabilecek vs, vs... Ama, bütçesi kısıtlı, öğrenci kesimine uygun model ihtiyacı karşılar orası ayrı konu. Ben asıl A7010'da 6M geldiğinde telefonun yazılım uyumu nasıl onu merak ediyorum. Bazı telefonlar iyileşeceğine sapıtıyor kullanıcılar eski sürüme dönmeye uğraşıyorlar.

    bn dolby var diye a7010 alacak olanlar için söyledim.yoksa tabiki de farklar çok. ayrıca şu dönem orta seviye telefonlar için geçiş dönemi.çünki gelecek nfcden daha çok vr teknolojisine doğru ilerliyor.a7010 da full hd ekran var ama 1-2 sene sonra vr teknolojisi için 4k ekranlar yaygınlaştığında bu telefonlar çöp olacak. o yüzden henüz ülkemizde de yaygın olmayan kişisel olarak da pek kullanılmayan nfc için para harcamaya değmez bnce.mobil teknolojide bu geçiş döneminde ne kadar az para harcarsanız o kadar iyi




  • jayjaj1905 J kullanıcısına yanıt
    İyi de, kardeş A7000 bellek açısından çok zayıf bana 32GB asla yetmiyor. Fotoğraf konusunda da, A7010 ortalama ama A7000 baya zayıf kalıyor. VR dediğin teknoloji A7010'da var "Lenovo A7010 VR BOX 3.0" olarak geçiyor ancak Türkiye'de A7010'un yanında verilmiyor ayrı olarak yaklaşık 100TL.'ye satılıyor. Meraklısı alabilir benim için çok da, önemli değil.

    http://urun.n11.com/diger/lenovo-a7010-vr-box-30-kumandali-3d-sanal-gozluk-P113856241

    http://www.mobilcadde.com/vr-box-3-0-bluetooth-kontrol-kumandali-3d-sanal-gerceklik-gozlugu-62564



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurtar72 -- 5 Haziran 2016; 4:10:05 >




  • Evet biraz kullandıktan sonra 6.0 ile ilgili 2 şey dikkatimi çekti, birisi olumsuz oda şu real racing oynarken ekran bazen, fazlaca kısa aralıklarla parlaklık değişikliğine gidiyor. Büyük bir sıkıntı değil idare ediyorum. Olumlu özellik ise wifi çekim gücü arttı. Daha fazla kullandıkça farklılık görürsem yazarım.
  • Android 6 sürümüyle beraber telefon daha seri bir hale geldi. Yazılım tarafından pil tüketim değeri düştü buda pilin daha uzun süre gitmesi demek.Ufakta olasa gözlemledim. Isınma 6. sürümde daha azaldı. Parmak izi tanıtma 2 den 5 e yükseldi. Wifi çekim gücü arttı ama wifi pil tüketimi de arttı diyebilirim. Bunun yanında konuşma ses daha ne ve operatör çekimi daha iyi diyebilirim. Ayarla menüsünde sekmeler daha büyük hale geldi eskisi daha güzeldi. Yüklenen her program için bütün erişimlere izin istiyor.Güzel bir güvenlik özelliği Menü parmak izi animasyonaları daha hoş bir hale gelmiş. Ram kullanınmı daha fazla görünüyor Ancak bu bir handikap değil. Aksine pil tüketimi için daha fazydalı diyebilirim. Buna çok fazla takılmamak gerekiyor. Bunların dışında hızlı menüye hotspot kısayolu gelmiş. Flaş ışığını kilitli ekranla ana menü tuşuna 2 kere tıklayarak açma özelliği gelmiş. Şu ana kadar keşfettiklerim bunlar. Ama kesinlikte tavsiye ederim.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.