Şimdi Ara

LEGO FIRSATLARI genel konu (126. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: civil_kku , civil_kku , muratozek , muratozek Daha Az
4 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 3 Misafir - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.646
Cevap
466
Favori
366.325
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
68 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 124125126127128
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Shafter kullanıcısına yanıt

    Amazonun anlık indirim olayı bana rastgele gibi geldi. Genelde akşamları baktığımdan tabi bana da akşamları indirimler oluyor gibi geliyor. Ama gecenin belli bir saati gibi olduğunu sanmıyorum. Bir ürün giriyor indirime. Sonra tükeniyor. Aradan vakit geçiyor başka ürün giriyor indirime. Son paylaştığım 3-4 amazon prime indirimi akşam yoğunluklu olmuş. 17.00-02.00 arası. 2'den sonra yattığımdan olsa gerek 😄

  • Eldivenin stok yine bitmiş yenilenirse bildirimleri açtım yazabilir misiniz
  • Speed Champions Nissan Skyline GT-R (R34)

    İndirim ile 1002,99₺

    https://www.hepsiburada.com/lego-speed-champions-hizli-ve-fkeli-nissan-skyline-gt-r-76917-p-HBCV00003JIJQA?ftid=lxgvydxnor3q5nk3&magaza=hemshopping&url_src=and-product-detail



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxHound -- 28 Nisan 2024; 16:30:26 >
  • LEGO Technic PEUGEOT 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar 42156


    5.010 TL


    LEGO FIRSATLARI genel konu
    LEGO FIRSATLARI genel konuamazon
    LEGO® Technic PEUGEOT 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar 42156 - Motor Sporları Hayranı Yetişkinler için Koleksiyonluk ve Sergilenebilir Model Araba Yapım Seti (1775 Parça)
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0BBSMBL9S
  • Fırsat değil ama bu setin bu kadar pahalı olmasının sebebi nedir ya? En nihayetinde 1642 parçalık bir set. Muadili olan mclaren f1 aracı da 6 bin bantlarında bulunabilirken bu setin 11.000 tl olmasının mantığını çözemedim ben.  


    LEGO® Technic Mercedes-AMG F1 W14 E Performance 42171 - Yetişkinler için Koleksiyonluk Yaratıcı Yarış Arabası Modeli Yapım Seti (1642 Parça) : Amazon.com.tr: Oyuncak




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsunum55 -- 29 Nisan 2024; 13:36:7 >




  • samsunum55 kullanıcısına yanıt
    Storeda 7.149 try. Bu fiyat gerçekçi değil.
  • samsunum55 kullanıcısına yanıt

    Yakın zamanda 7 bine satılmıştı sonra nedense fiyatları artışa geçti

  • Hsnyksr H kullanıcısına yanıt
    Fiyatları artmadı aslında, fiyatının yüksek olmasının sebebi karaborsa. Amazon niye bu fiyata satıyor o kısmı ilginç.
  • piayback P kullanıcısına yanıt

    Amazonun algoritması belirliyor fiyatı. Piyasada daha ucuza yoksa en ucuz fiyatın 3-5 kuruş altına satıyor.


    Amazon sürekli diğer sitelerin fiyatlarını tarıyor. Kendim gözlemledim bunu. Ne zaman bir yer fiyatı indirse amazon hemen ardından daha ucuz olacak şekilde indiriyor. Ama amazonun taramadığı bir sitede fiyat inerse ondan haberi olmuyor. O zaman da ürünün sayfasında aşağıda "bize daha uygun fiyat göster" butonuna basıp o sitenin linkini yapıştırınca fiyatı manuel olarak kendiniz indirtebiliyorsunuz amazona. (2 kere denedim işe yaradı. Fiyatı indirtip aldım ürünü amazondan :D)


    Eğer bir site sepette veya ödeme anında indirim yapıyorsa diğer siteler onu göremiyor ve fiyatlarını ayarlayamıyor. Ondan amazon o durumlarda pahalı kalabiliyor. Bu sepette indirim muhabbetinin de sebebi budur diye tahmin ediyorum. Diğer sitelerle algoritma rekabetini yavaşlatmak için.

  • [__Zahid__] kullanıcısına yanıt
    Bu konuda size katılmıyorum. Bazı ürünlerde hepsiburada gibi sitelerin satış fiyatının biraz aşağısına satıyor ama bu her üründe geçerli değil. Kaldı ki piyasası 5k olan bir ürünü diğer siteler karaborsa sebebiyle en ucuz 20k ya satıyor diye amazonda bu paraya satacak değil. Sonuçta ürünün bir piyasa fiyatı yada resmi satış fiyatı var. Amazon un diğer pazar yerleriyle fiyat rekabeti uygulamasının bu şekilde ters mantıkla çalıştığını hiç sanmıyorum. Ayrıca bu ürünü amazon piyasanın en dip fiyatı olarak 5.900 try e sattı.
  • piayback P kullanıcısına yanıt

    Tek algoritma rakiplerin kaça sattığı değildir elbette. Bir ürün zaten satıyorsa fiyatı indirmez amazon. Ama gözümle gördüğüm için rahat konuştum. Örnek olarak yamaha mt-10 lego setini böyle aldım diye hatırlıyorum. 6400 TL gibi bir fiyatı vardı. başka bir sitede 5700.30 Tl gibi bir rakama gördüm. Aradan 1 saat geçti amazon 5700.29 TL yaptı fiyatı aldım hemen. Şuan o sitede 5700e yok artık. Amazon da tekrar 6400 civarı bir fiyat yaptı.


    Piyasası 5k olan bir ürün karaborsada 20k ise o ürün zaten amazonda artık satılmıyordur diye tahmin ediyorum.


    Bir diğer destekleyici argümanım da bu akakçe gibi sitelerin çalışma prensibini araştırırken, e-ticaret sitelerinin fiyat çeken botlara karşı fake fiyat döndürerek fiyat verisi çekmeyi zorlaştırdığını öğrenmiştim. Bu da onların rakip sitelerinin fiyatları takip etmesini zorlaştırmak için olduğunu okumuştum.


    Bunlara rağmen böyle çalışmıyorsa da yanılmışım demektir. Sonuçta yanlış bilgi yaymamın kimseye faydası yok. Bilen varsa düzeltsin.


    edit: akakçeye baktım mesela şunu gördüm:

    LEGO FIRSATLARI genel konu

    Şuan amazon biraz daha indirmiş tabi. Kuruşu kuruşuna aynı fiyat olmasını ben birbirlerine bakarak fiyat belirlediklerinin neticesi olarak yorumluyorum.



    ama bu üründe benzer bir durum yok:

    LEGO FIRSATLARI genel konu

    Bu da muhtemelen amazon bu fiyata satabildiğindendir, ya da stok azlığındandır, ya da trendyolda stok azdır diye yorumluyorum. Hatta bunu yazarken farkettim trendyol "tükeniyor" ifadesi kullanmış.



    edit2: amazonun fiyatı neden 11989 yaptığı anlaşıldı. hepsiburada o fiyata indirmiş çünkü :D


    LEGO FIRSATLARI genel konu


    LEGO FIRSATLARI genel konu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [__Zahid__] -- 29 Nisan 2024; 16:7:42 >




  • [__Zahid__] kullanıcısına yanıt
    Fiyat indirme konusunda katılıyorum. Piyayası 7k olan ürün resmi satıcılarda stokta olmadığı için 12k ya satmaz amazon, bu kısmına katılmıyorum. Hatta genelde yeni çıkan ürünler ilk satışa çıktığında piyasadan da hatrı sayılır daha düşük fiyata satardı. 42171 i de 5.900 e sattı, 230 usd lik seti şuan niye bu fiyata satıyor ben anlam veremiyorum.
  • piayback P kullanıcısına yanıt

    Son 1 ayda 50'den fazla satmış. Belki ondan ısrarla indirmiyordur hatta artırıyodur fiyatı. Örnek olarak yeni stok gelmiyordur, rakipler pahalıdır ve stoklar satışlara yetişmiyordur.

    Tabi son 1 ayda 5-7 bin TL arası gördüyse ve o sebepten bu kadar sattıysa bu dediğim de yanlış olur.


    LEGO FIRSATLARI genel konu
  • [__Zahid__] kullanıcısına yanıt
    Bu yüksek fiyattan da satar, stok bitirir amazon.

    LEGO FIRSATLARI genel konu

    Bu arada rivendell kendi kolisiyle geldi, sapasağlam.
  • piayback P kullanıcısına yanıt
    Koli derken Rivendell kutusu hariç resmi lego kolisiyle mi geldi size?

    Bana da Rivendell bugün ulaştı ama ekstra hiçbir paketleme ve koli yoktu yine, bu sefer direkt reddetmeyeyim diye telkin ettim kendimi, kutuyu dağılmamış görünce kontrol ettim, kenarlar köşeler ezikti biraz haliyle o halde taşındığı için. Üst kısma yapıştırılmış Aras Kargo etiketi yüzünden bir daha tereddüt yaşadım ama kabul ettim daha başka bir durum varsa iade ederim diye düşünüp. Sıkıntısız çıkarabildim etiketi ama yapışkan izi seçiliyor.

    Kutuda açık kapak vs. yoktu bu sefer, ilk seferki gibi dağılmamıştı ama elimdeki en yıpranmış lego kutusu yine de. Kontrol ettim, içerikte bir sıkıntı yok ama alt yan taraftaki hafif eziklik yüzünden kol girebildiğini fark ettim aldıktan sonra. Oraya da bir bant lazım böyle kalın kutularda. Neyse artık, bu konuyu elemiş oldum kendi adıma ama yakıştıramıyor insan Amazon'a.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johare -- 29 Nisan 2024; 23:21:24 >




  • Johare J kullanıcısına yanıt
    Evet hocam, kendi harici kolisiyle göndermişler. Ben 2023 yılında da almıştım, o zaman da amazon kendi kolisine koymuştu ama koli epey bir büyüktü.

    LEGO FIRSATLARI genel konu
  • piayback P kullanıcısına yanıt

    Çok ilginç gerçekten, çok düzgün gelmiş size, olması gerektiği gibi yani. Amazon bizi sevmiyor herhalde. LEGO FIRSATLARI genel konu 


    Benimki de bu şekilde, kargo etiketi direkt üstünde. İstanbul Anadolu Yakası'na böyle gönderiyorlar belki de, Aras Kargo ve kolisiz. Depodan depoya fark ediyor belki de, bilemedim.



    LEGO FIRSATLARI genel konu




  • Johare J kullanıcısına yanıt
    Bende istanbul anadolu yakasındayım ve benim kargomda aras kargoyla geldi. Büyük setlerden bana da daha önce kolisiz geldiği olmuştu. 42115 almıştım, direkt size geldiği gibi kargo etiketi üzerine yapıştırılmış yollamışlardı.
  • Bana da böyle gelmişti LEGO FIRSATLARI genel konu :



    LEGO FIRSATLARI genel konu
  • [__Zahid__] kullanıcısına yanıt

    Rezalet ya sahidenLEGO FIRSATLARI genel konu Bana bu sefer gelen sizinkinin yanında kusursuz gibi duruyor yanyana bakınca LEGO FIRSATLARI genel konu 


    Bana ilk sefer gelip de teslim almadığımı çekemedim. O sizinkinin de bir üst seviyesiydi, kutu ayrıca gelmiş gibiydi ama sizinki de epey iddialıymış LEGO FIRSATLARI genel konu 


    Alıntı

    metni:
    Bende istanbul anadolu yakasındayım ve benim kargomda aras kargoyla geldi. Büyük setlerden bana da daha önce kolisiz geldiği olmuştu. 42115 almıştım, direkt size geldiği gibi kargo etiketi üzerine yapıştırılmış yollamışlardı


    @piayback Anlaşılan mantıklı bir açıklaması yok bu işin genel olarak, şans diyelim. LEGO FIRSATLARI genel konu 





  • 
Sayfa: önceki 124125126127128
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.