Şimdi Ara

Led tv'ye DVD Player bağlamak.Lütfen Acil Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
12.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar birkaç hafta önce Samsung ue-40es5500 marka Led Tv ve Samsung ht-e350 marka DVD player ses sistemi aldım.Ama birtürlü ses sistemini Tv'ye bağlıyamadım.Tv'yi kuran arkadaş ses sistemini RCA kablonun ikisiyle uydu alıcısına bağladı.Ama bu benim bir işime yaramıyor çünkü Leptoptan HDMI ile film izlemek istediğimde ses sistemini kullanamıyorum.DVD playerde usb ile filmi izlemeye kalktım o zamanda dosya formatını desteklemiyor.Filmin uzantısnı değiştirmeme rağmen olmadı.Hatta bir kerede elimdeki dvd filmi diske çekip izlemek istemedim dvd menüsüne gelmedi, korsan olduğu için heralde.Her neyse benim sorunum genel olarak ses sistemini uydu alıcısı dışında kullanamamak.Tv'ye bağlasam her şekilde kullanıcam bir dahada uğraşmıycam.Lütfen yardım edin ne kablosu kullanmam lazım ne yapmam lazım.Ben RCA kabloyla denedim ama ses alamadım.tv'deki ayarlarıylada oynadım ama olmadı.Lütfen Yardım edin.(Uzun yazdım kusura bakmayın :D )







  • Dostum bayağı karışık yazmışsın

    sorunu anlamak için birkaç defa okumam gerekti..

    Öncelikle her şekilde ses sistemin tv nir herhangi bir HDMI girişine hdmı kablo ile bağlı olmalı
    ancak tabii ki bu durumda senin sistemin hdmı girişi olmadığı için laptopu ses sistemine bağlayamıyor olacaksın.
    ya yapacağın şey tv nin ayrı bir girişine laptopu bağlamak hdmı kablo ile ki sanırım zaten bunu düşünmüşsündür.

    yada filmlerini ses sisteminin kılavuzunda yazan tanıyacağı formatlara dönüştürerek usb den izlemek.

    Eğer ben yanlış anladım yada tam cevaplayamadıysam yeniden yaz bir bakalım..

    İyi kaliteli bir HDMI kablo ile TV ye ses sistemini bağlamalısın..

    ses sisteminin bu çıkışı arkasında FM anten girişinin hemen yanında..

    usb den oynatabileceğin film dosyaları ise divx avi ve mpeg4.
    Yani mkv oynatmayabilir maalesef.

    ama ayrıca senin tv kendi usb bağlantısından mkv filmleri oynatıyor sanırım biliyorsundur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thai-Fun -- 16 Eylül 2012; 14:40:59 >




  • ekleyeyim eğer tvnin hdmi girişlerinden birinde ARC yazıyorsa ses sistemini hdmi kablo ile bu girişten bağla aksi taktirde ses sisteminin tek bir rca girişi olduğu için her seferinde bu girişe uydu tv ve pc bağlaman gerekir
  • Selmansman

    Yardım isterken iyi de sonrasında yoksun bari sonucu yazda bi ihtiyacı olan yararlansın.

    Zaten tek ve ilk mesaj ama paylaşımcı olmazsan sonra yardım alamayınca kızma..
  • Çok sağolun dostlarım ama benim sorunumu anlamamışsınız galiba.Ama benim hatam çok karışık yazdım.Benim leptopla işim yok.ben ses sistemini tv ye bağlamak istiyorum.HDMIkablosunu bağlamadan denemiştim bu arada öylede deneyeceğim sağolun.Bu arada daha öncede de dediğim gibi uydu alıcısından ses alınmıştı daha önce RCA kablo ile.HDMI kablosuda yoktu.

    BU arada denemeleri en kısa zamanda yapıcam.yorumları o zaman yazarım. Çok sağolun
  • selam arkadaşlar ben samsung ht-e 355 ev sistemi aldım ama laptopa bir türlü bağlayamadım.lütfen bana yardım eder misiniz.teşekkürler.
  • Arkadaşlar çok sağolun.Sorunumu hallettim sizinlede paylaşıyım.Bir tane daha hdmı kablosu aldım ve ses sisteminden tv nin arkasında ses çıkış bölümündeki hdmı yuvasına taktım.Bütün sorunlarım çözüldü.Benim hatam rca kablolarını kullanmakmış.Aslında çok basit birşeymiş.Şİmdi televizyon izlerkende hdmı ile leptoba bağlandığımdada ses sistemini kullanabiliyorum.Ayrıca dvd playerıda. Teşekkürler
  • Arkadaşlar benimde pioneer dcs 424 k model ses sistemini tv ye hdmı üzerinden bağlıyorum.TV den de hdmı girişini seviyorum ama sinyal yok diyor acaba DVD den de görüntü çıkışını hdmı yapmam gerekiyor öyle ise görüntü olmadan nasıl DVD yı ayarliyacagim.TV de scart felan yok.acil yardım lutfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 144fenomen

    Arkadaşlar benimde pioneer dcs 424 k model ses sistemini tv ye hdmı üzerinden bağlıyorum.TV den de hdmı girişini seviyorum ama sinyal yok diyor acaba DVD den de görüntü çıkışını hdmı yapmam gerekiyor öyle ise görüntü olmadan nasıl DVD yı ayarliyacagim.TV de scart felan yok.acil yardım lutfen

    Scart olmayan TV'de mutlaka Kompozit giriş vardır. (Sarı, Kırnmızı, Beyaz girişler) DVD'de bu çıkışlar vardır. Genelde olur. Oradan bağlayın. Aynı anda HDMI kabloyu da bağlayın. Görüntü ayarlarını RCA'dan HDMI'ye alın.

    Aslında bunların hiç birini yapmadan DVD'yi TV'ye HDMI'dan bağladığınız zaman otomatik olarak HDMI sinyalini algılaması gerekir.
  • 144fenomen 1 kullanıcısına yanıt
    Sadece ses istiyorsan DVD den modunu AUX yapman gerekli. TV den de atıyorum HDMI 3 girişini seçtikten sonra o otomatik sesi aktarır. Ayrıca TV deki HDMI girişinin nerede olduğunu kontrol et. bazıları sadece görüntü veya sadece ses olabiliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.