Şimdi Ara

Led ampül hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar. Konunun yeri doğru mu emin değilim o nedenle de yanlışsa modlar kusura bakmasınlar.
    Arkadaşlar aşağıdaki linkten ampül aldım ancak gelen ampüllerin üzerinde enerji sınıfı olarak E yazıyor. Yeni avrupa standartları 2021 de yürürlüğe girmiş vs. A++ vs. yokmuş artık diyorlar ama anlamadığım konu bu ampül eskiden A++ idi nasıl E sınıfı olabilir? Aldığım ampül 7 watt harcayarak 800 lümen ışık veriyor. Zaten bu en tasarruflu olan değil mi?

    ürün linki. Philips LED Classic 60W ST64 Filament Ampul, 2700K Sarı Işık, E27 Normal Duy, Dim Edilmez https://www.amazon.com.tr/dp/B08HT3S4GQ/ref=cm_sw_r_cp_api_glt_i_6K45NC9K0NBC758F5TWX?_encoding=UTF8&psc=1

    Ürünün enerji etiketi karekodunu okuttuğumda bu sayfa çıkıyorhttps://eprel.ec.europa.eu/screen/product/lightsources/387392
    Sanırım bu sayfa avrupa birliği resmi sayfası.

    Led ampül hakkında

    Led ampül hakkında

    Led ampül hakkında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.shadowx -- 8 Mart 2022; 13:12:16 >







  • a yada e ne fark edecek.?

  • babus0606 kullanıcısına yanıt
    Hocam elektrik fiyatları malum. Ben bunu bir de salon için hesaplayarak aldım 6 adet 42 watt enerji harcayacak. Yanlış bir şey yapmış olmak istemiyorum. Fiyatının da uygun olması beni tereddütte bıraktı. Acaba tasarruflu değil mi diye?

    Ayrıca burası donanınhaber değil mi? Bunları burada tartışıp öğrenmeyeceksek nerede öğreneceğiz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.shadowx -- 8 Mart 2022; 14:29:12 >
  • ampul tasarruflu ampul. A+++ E denkliği ise enerji denkliklerine ab standartları olarak düzenleme geldi. Eski enerji kartlarında a+++ olan beyaz eşya artık D sınıfa denk geliyo tabi bu D sınıf olan enerji kartının üzerinde AB logosu olmak zorunda eğer AB logosu olmadan D sınıfı olarak görünüyosa enerji tasaruflu değil demek. Ama AB logosu var ve D sınıfı ise eski nesil A +++ a denk geliyo. Bu bahsettiğim sadece örnek vermek amaçlıydı. Bunu yapmalarında ki sebep ise gayet mantıklı çünkü her geçen gün ürünlerin enerji tüketimi düşüyor bundan 10 sene sonra A++++++++++++++ durumuyla karşılaşmamak için bu düzenleme geldi. Umarım açıklayıcı olmuşumdur. Keyifli forumlar.

  • mr.shadowx kullanıcısına yanıt

    maksat elektrik tasarrufu ise normal ledler seçilmeli senin aldığı görsel amaçlı aydınlatma için tercih edilmemeli

    Led ampül hakkındaEmre Yılmazyoutube
    LED filament ampuller, standart LED ampullerden daha pahalıdır ve genellikle daha kısa kullanım ömrüne (yaklaşık 15.000 saat) sahiptir. Yine de klasik ve şık görünümleri sebebiyle avizeler için doğru tercih olduğu söylenebilir. Instagram: https://www.instagram.com/emreyilmaznet/ Twitter: https://twitter.com/emreyilmaznet Linkedin: https://www.linkedin.com/in/emreyilmaznet
    https://www.youtube.com/watch?v=L6lpjXjJ6qg
  • Elektrik ve Elektronik Dersleriyoutube
    Arkadaşlar Herkese Merhabalar Bu video da Yeni nesil ampülleri inceledik... N11 Mağazası bana aittir.Kaliteli ve Ekonomik Paketler ile Güvenilir bir şekilde Alışveriş Yapabilirsiniz.TEŞEKKÜRLER 6 w Rustik Ampul E27 ; https://goo.gl/ivzdLB 10 w General Led Ampül E27 : https://goo.gl/VoJGuS 9,5 w OSRAM Led Ampül E27 : https://goo.gl/zdwMrH Ucu Kıvrık Gün Işığı Led Ampül : https://goo.gl/sYhi7F 5 w Cata E 14 Duylu Led Ampül: https://goo.gl/NdteZt 7 w Cata E 14 Duylu Led Ampül : https://goo.gl/SNJWFr 7 w Gün Işığı E14 Led Ampül : https://goo.gl/iZhA84 23 w PHILIPS Tasarruflu Ampül: https://goo.gl/YD4YLR 20 w Rutter Ekonomik Paket :https://goo.gl/LXzVRm 5 w ACK MARKA Led Ampül : https://goo.gl/x3JnpP Ve Diğer Ampül Çeşitleri Ekonomik Paketler :https://goo.gl/eRJnPb tags ''ampül çeşitleri'' ''led ampül çeşitleri'' ''led ampüller'' ''e 14 duy ne demek'' ''e14 duy ne demek'' ''e27 duy ne demek'' ''e14 duy led ampüller'' ''e27 duy led ampüller'' ''led ampüller ne kadar harcar'' ''rustik ampül'' ''osram ampül'' ''osram led ampül'' ''ack led ampül'' ''gün ışığı led ampül'' ''az yakan ampül'' ''enerji tasarruflu ampül'' ''tasarruflu ampül''
    https://www.youtube.com/watch?v=0eHF8VFglbI
  • babus0606 kullanıcısına yanıt
    7watt ile en fazla kaç lümen elde edilebilir ki en tasarruflu ampülde? Bence 7w’a 806 lümen oldukça tasarruflu. Ve evet avizede kullanacağım hocam.
  • mr.shadowx kullanıcısına yanıt

    lümenlere takılmamak lazım gözle karar ver avize için kullanacan başka bir şeçeneğin yok zaten her durumda akkor ve civalıdan az yakar videoda ömrü daha kısa diyor kullancan sen tecrübe edicen.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tesbihcekenhoroz

    ampul tasarruflu ampul. A+++ E denkliği ise enerji denkliklerine ab standartları olarak düzenleme geldi. Eski enerji kartlarında a+++ olan beyaz eşya artık D sınıfa denk geliyo tabi bu D sınıf olan enerji kartının üzerinde AB logosu olmak zorunda eğer AB logosu olmadan D sınıfı olarak görünüyosa enerji tasaruflu değil demek. Ama AB logosu var ve D sınıfı ise eski nesil A +++ a denk geliyo. Bu bahsettiğim sadece örnek vermek amaçlıydı. Bunu yapmalarında ki sebep ise gayet mantıklı çünkü her geçen gün ürünlerin enerji tüketimi düşüyor bundan 10 sene sonra A++++++++++++++ durumuyla karşılaşmamak için bu düzenleme geldi. Umarım açıklayıcı olmuşumdur. Keyifli forumlar.

    İşte aradığım cevap. Teşekkürler.
  • Arkadaşlar merhaba,

    Mutfakta kullanmak üzere aşağıda yer alan ürünü satın almayı düşünüyorum. Ama enerji sınıfı F olarak görünüyor.

    Bu çok yakan bir ürün mü?

    Teşekkürler.








  • mr.shadowx kullanıcısına yanıt

    İstediği kadar a++++++++++ olsun fayda etmez.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMC -- 16 Kasım 2022; 20:14:5 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.