Şimdi Ara

LCD TV' yi monitör olarak kullanmak!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • BenQ FP241VW sahibiyim. İlk geldiğinde 19" Sony G400 CRT' den sonra gayet iyi gelmişti. Ancak şimdi o da yetmiyor. Özellikle odamda film izlerken daha büyük bir TV olsa hiç fena olmazdı diyorum.

    İkinci olarak odada hem LCD monitör hem de 72 ekran TV fazlalık oluyor. Ayrıca LCD monitörde film izledikten sonra kumanda olmadığı için mecburen elle kapatıyorsun, PC' de TV kartı olmasına rağmen ve vista media center ile sorunsuz çalışmasına rağmen, insan istediğinde kumanda ile sorunsuz açılan kapanan LCD TV arıyor.

    Bu sebeple her iki cihazı odamdan çıkarma vakti geldi diye düşünüp her ikisinin de görevlerini yapabilecek kaliteli bir LCD TV arayışına girdim.

    Burada kriterlerim şuydu:
    1) Full HD olmalı ve bunu HDMI üzerinden kabul etmeli. Yani PS3 bağlanınca 1080P veren ama PC bağlanınca 1368x768 çözünürlük veren LCD TV' leri elimine ettim. Çünkü bu tip LCD TV' ler native(doğal) çözünürlüğün altına indiklerinden desktopta bulanık bir görüntüye sebebiyet veriyordu
    2) Pixel Mapping desteği
    3) Desktop' ta sorunsuz kullanım.
    4) 100 Hz. Dediğim gibi mutlaka desktopta sorun çıkarmamalıydı.
    5) Mümkün olduğunca fazla bağlantı seçeneği(PS3, XboX360 ve PC bağlanacak. Yanlarına başka şeylerde gelebilir)
    6) Sadece LCD TV olarak kullanıldığında bile mükemmel ses kalitesine sahip kolonları olmalı, mümkün olduğunca kaliteli ses formatını desteklemeli.

    Sonunda araştırmalarım sonunda 2.900 YTL' ye alınabilenhttp://www.sony.com.tr/product/t32-x-series/kdl-40x3500#pageType=Overview Sony 40X3500'ü buldum. Internette üzerinde bir kaç desktop resmi olan x3500'lere rastladım ama gerçek bir inceleme şart gibi gözüktü.

    LCD TV' leri özellikle de desktopta 1920x1080 yani Full HD desteği veren LCD TV' leri kullanan arkadaşlar bu başlık altında deneyimlerini paylaşırlarsa memnun olurum. Belki hepimizin biribirinden öğreneceği şeyler olabilir.

    Not: Arkadaşlar lütfen bu başlığa, başlığın içeriğinde olmayan, kışkırtıcı, konu ile ilgisiz mesajlar atmayalım.







  • alıcağınız tv gayet güzel.. pixel mapping desteği sayesinde masaüstünde bulanık görüntü almazsınız.

    yanlız bu tv tam 100 ekran buna ne kadar mesafeden bakıcaksan ,normal 19-22 monitörlere baktığın 50 cm civarı mesafeden bakamssın bunuda göz önüne al.

    benim 42" lg marka tv im full hd gayet başarılı bir görüntü veriyor ancak ,masa başında oturup oyun oynamak hayal çünü ekran çok büyük yarım saat sora gözleriniz ağrımaya başlıyor..ancak 2 metre mesafeden koltuğa oturp oynicaksınız ..onuda ben sevmiyorum. hele birde 65" panasonic var 4-5 metre şart.

    bu yüzden gidip 24" full hd hp marka monitör aldım..iyikide almışım hayatımın görüntüsünü yakaladım diyebilir mükemel ötesi hem çok büyük değil hem küçük değil full hd hertürlü ihtiyacınıza karşılık veriyor hele ps3 ve xboxta sonuç muhteşem.

    o kadar iyi ki hp yi aldığımdan beri lcdlere konsolarımı 1 kere bağlamadım.

    ama tabiki karar sizin bende 42"lg -65"panasonic ve birde projeksiyon sistemim var.

    sizin için genel değerlendirme yapmak gerekiyor amaç sadece oyun değil, film tv vs içinde böle bir cihaz kullanıcaksanız o zaman sizin almanız gereken lcd tv dir.


    sormak istediğiniz konularda yardımcı olurum.ne alıcaksanız şimdiden hayırlı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cathedral -- 27 Aralık 2008; 11:21:02 >




  • arkadaşlar ben de 22'' monitör yerine, monitör gibi kullanabileceğim bir lcd tv arıyorum.72 ekran olanlardan..pek bilgim yok bu konuda..yani masaüstünde nasıl olur..çözünürlüğü kaç olmalı en az..marka model tavsiye edebilecek arkadaşlar var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.