Şimdi Ara

LCD TV Fiyatlari niye cok farkli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Firmalar arasindaki fiyat farklarinida bir turlu anlamiyorum. Bilen varsa bir hesaplasin osunu busunu da anlatsin:
    Samsung LN46C670 bestbuy, 1 yil garanti, pesin fiyati: 1100$ = 1760 TL
    Samsung 46C650 hepsiburada, 2 yil garanti, pesin fiyati: 3370 TL
    Samsung 46C650 IB, 2 yil garanti, pesin fiyati: 2350 TL

    Link'ler :
    http://www.bestbuy.com/site/Samsung+-+46%22+Class+/+1080p+/+120Hz+/+LCD+HDTV/9783685.p?id=1218173773690&skuId=9783685
    http://www.hepsiburada.com/samsung-le-46c650-46-full-hd-lcd-televizyon/productDetails.aspx?categoryid=155051&productid=evsam46c650
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/SAMSUNG_LE-46C650-LCD-TV,16112.html







  • Nden farklı,burası Türkiye isteyen istediği fiyata satıyor,kimsede kardeşim sen ne yapıyorsun yada bu tv başka yerde bu kadara dersen,cevap git ordan al olur,ama birileri o fiyatlara alırlar !

    İB kendi garantisi ile ürünlerini satar,yani paralel ithalat yapar,kendi garantisini verirler,bana göre samsung tr'den daha iyiler,forumda samsung tr,servislerindeki şikayetlere bakabilirsin !

    Bestbuy'da sanıyorum kendi garantilerini veriyor,yanlışta olmasın incelemedim !

    Diğer firma büyük ihtimal samsung tr garantili üründür,1000 lira fark garantisinedir galiba belkide MaşALLAH altını ile satıyorlardır,nazar felan değerse servislerinde duaya ihtiyacınız olacaktır !

    Özet budur !
  • zengin amerikalı ucuza alıyor,
    fakir türkler de pahalıya.

    Birileri zengin oluyor galiba. Ya da bir srü ek vergi filan mı geliyor. Bu vergileri filan bilen biri varsa, bize şu hesabı bir yapsın. Çok memnun kalıcaz. Paramızın nerelere gittiğini bir görelim.
  • su bestbuy dan tr fiyatını nasıl ogreniyorsunuz?
    ben tr sitesine girdigimde fiyat goremeiyorum...
    herhalde normal magazasıda yok...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: minicikdev

    zengin amerikalı ucuza alıyor,
    fakir türkler de pahalıya.

    Birileri zengin oluyor galiba. Ya da bir srü ek vergi filan mı geliyor. Bu vergileri filan bilen biri varsa, bize şu hesabı bir yapsın. Çok memnun kalıcaz. Paramızın nerelere gittiğini bir görelim.

    Burda darbeyi yerli üreticiler yiyor hani herkes şikayet ediyor,vestel arçelik neden pahalı öbürleri nden daha ucuz,yerli firmaları yerden yere vururuz !

    Sorun devlette malesefki,herşeyi vergiden almaya çalışan devletimiz A-Z ye her üreticinin sırtına binmiş durumda !

    Kabaca yazarsak,yerli üreticinin her ürününden devlet %55 vergi alıyor,olay bu kadar net ve basit !

    Avrupada Vestel Arçelik 500 liraya tv satıyor deniyor doğrdur,devlet açıkca üreticilere diyorki üretim yapma git yurt dışında fabrikanı aç,orda iş gücü sağla !

    Avrupada devletler ne yapıyor,bu tür firmalara sonuna kadar kapılarını açıyorlar,vergi oranlarını düşük yapıyorlar,diyorlarki sen bu kadar insanımıza iş ver,bizde sana destek olalım,karlı kim devlet çunki işsizine para ödemiyor,hem ekonomisi güçleniyor hem işsiz oranları yükselmiyor !

    Avrupada devletler inan bu firmalar zarar etse bile destek oluyorlar,ne yapıyorlar bir süre işçi çıkarmamak koşuluyla vergileri düşürüyorlar,sen fabrikanı kapama bizde sana destek oluruz !

    Bizde ne oluyor,100 şalışanı olan fabrika vergisini ödeyemiyor devlet tepesine dikiliyor sonuç,iflas 100 kişi işsiz,ülkeye karı nedir yok,zararı nedir 100 binlerce lira + 100 lerce işsiz aç insan,ödenemeyen faturalar kredi kartları vs vs.

    Devlet bu saçma uygulamadan vaz geçmeli biran önce,sen gerekirse vergini 10 sene alma ama o fabrika işçide çıkarmasın,yeterki sigortasını ürtimini devam ettirsin,ekonomi dönsün !

    Firmalarımızda birer birer gidiyorlar,Vestel kazaksitanda 2 fabrika açıyor,Arçelik avusturyada 2 fabrika aldı almayada devam ediyorlar,beğenmediğimiz sunny bile japonyada ortak fabrika kuruyor onlarda gidiyorlar anlayacağınız !

    Şunada Türkiye'nin elinde sadece ucuz iş gücü kalmıştır,fabrikaların kapanmama sebebide budur !

    Gelelim,İthalat ürünlere biraz komik kaçıyor elbetteki,yerli üreticilerimiz bu rekabete ne kadar dayanırlar hep birlikte göreceğiz !

    Yurt dışından ithalat yapmak isterseniz (prarlel ithalat),şirketiniz olmalı ve sanayi bakanlığının belirlediği kriterle uygun 7 bölgede servis ve onarım bayiliklerinizin olması şarttır,elbetteki zor değil,7 kücük dükkan açarsınız 2-3 eleman ve servis yeterlik belgesi ile işleminiz tamam olur !

    Peki ne kadar vergi ödersiniz,buda çok basittir ve ucuzdur -sıkı durun %18 vergi ve getirdiğiniz ürüne göre-ki çoğu elekronik üründe ÖTV kalmıştır,birde çinden alıyorsanız panel fiyatları 70-340 dolar arasında değişiyor !

    basitçe x üretim 32 lcd tv 120 dolar olsun (ithalattan bahsediyoruz tek ürün diye düşünmeyin),size maliyeti 141.60 dolar olacaktır,mağazalarda ise satıcıya kalmıştır !

    Umarım yardımcı olmuşumdur !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 8 Haziran 2010; 16:52:13 >




  • Iyi de Turkiye Best Buy ın sitesi değil. 1760 TL ya o Tv yi vermez yerli Best Buy
  • Yerli BestBuy kaca veriyor bilen var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.